Ky është populli më i lumtur në botë

20200325helsinkiweb.jpg
Finlanda vijon të kryesojë listën si vendi më i lumtur në botë, sipas renditjes së Raportit të Lumturisë Botërore bazuar kryesisht në vlerësimet e jetës nga Sondazhi Botëror i Gallup.

Vendi nordik dhe fqinjët e tij, Danimarka, Norvegjia, Suedia dhe Islanda të gjitha qëndrojnë shumë mirë në masat që përdor raporti për të shpjeguar gjetjet e tij: jetëgjatësi e shëndetshme, mbështetje sociale në kohë telashe, korrupsion i ulët dhe besim i lartë shoqëror, bujari në një komunitet ku njerëzit kujdesen për njëri-tjetrin dhe liri për të marrë vendime kyçe të jetës.

lg.php
E dyta në këtë raport të lumturisë rënditet Danimarka, e ndjekur nga Islanda në vendin e tretë. Suedia dhe Norvegjia janë në vendin e shtatë dhe të tetë. Ndërsa më pas pasohet nga Zvicra, Holanda dhe Luksemburgu zënë vendet nga 4 deri në 6, me Izraelin që renditet në vendin e 9-të dhe Zelandën e Re përmbyll 10-shen e parë.


Vendet më të lumtura në botë, botimi 2022
Finlanda
Danimarka
Islanda
Zvicra
Holanda
Luksemburgu
Suedia
Norvegjia
Izraeli
Zelanda e Re
Austri
Australi
Irlanda
Gjermania
Kanada
Shtetet e Bashkuara
Mbretëria e Bashkuar
Çekia (Republika Çeke)
Belgjika
Franca.

mapo.al
 
Na e mori vendin Finlanda që i a marshin 😂
Ok ne këndej kemi Lykkepiller 💊
Islanda ka thermal spa
Zvicra lekët e botës
Hollanda hashin
Po këto tjerët çfar kanë 🤔😂
 
Nuk besoj në këtë klasifikim.​
Vendet e pasura nuk mund të ketë njerëz të lumtur.​
Të gjithë këta vende i kanë njerëzit depres.​
Për këtë të po, do ishin kampion në shitjen e ilaçeve antidepressivi 😄​
 
Na e mori vendin Finlanda që i a marshin 😂
Ok ne këndej kemi Lykkepiller 💊
Islanda ka thermal spa
Zvicra lekët e botës
Hollanda hashin
Po këto tjerët çfar kanë 🤔😂
Ma ban nji vend ne Danimark e shikon sa vujm ne ne itali as emrin se kemi ne tabel 😋
 
Vallahi veç telumtur sjan as danezet eas suedezet. Njerez qe i kan hapat e qetesusave neper xhepa si çimçakiza ne keto vende kam pa. Njerez pa shtylle kurrizore me duken mu .
 
Vallahi veç telumtur sjan as danezet eas suedezet. Njerez qe i kan hapat e qetesusave neper xhepa si çimçakiza ne keto vende kam pa. Njerez pa shtylle kurrizore me duken mu .
Nga 10+ milion suedes e gati 6 milion danez, sa njerëz me antidepresiva ke takuar? 😁
Janë të lumtur janë pasi që kanë punuar për mirëqenien e popullit e jo të vetes 🙂
 
Top