Shfletimi si vizitorë është i kufizuar

Kofshe gjeli me Taliatele

Kisha kohe pa dale xhiro ketej nga kuzhina Por sot po rikthehem me nje receteqe do doja ta ndaja me ju. :darke:


Per 4 persona



1 .Kofshe gjeli 4oo Gr e ndare ne 4 pjese
2. 400 gr taliatele te zjera (lloj makarone)
3. 1 gote vere te bardhe
4. 2 luge mjell
5. Vaj ulliri,
6. Gjalp,Rozmarine,kripe,piper
7. 1 brodo vegjetariane




1. Thajme mishin me nje leter kuzhine , e kriposim, e lyejm me miell
2 .Nxehim vajin me gjalpin ne tigan, i japim ngjyre mishit nga te dyja anet per 5 min, dhe i shuajme me vere
3. Shtojme rozmarinen, piperin, dhe (3 gota uje me brodon e tretur brenda) i leme 45 min me kapak te mbyllur, me zjarr te ulet
4.NE fund duhet te kemi nje leng kremoz...Ketu duhet kujdes pasi po u be shum kremoz shtoni pak uje..dhe shijojeni per kripe


1.Ne nje tave hedhim taliatelet e zjera Dhe i perziejme me mishin e gjelit dhe lengun e tij
2.I servirni te ngrohta

osso-bucco-romarin-tagliatelles?$saq-recet$.jpg
Ps: Zakonisht kjo e ka lezetin ne nje tenxhere presioni, llogarisni qe: Mbas 30 min mishi ka zjere
keni akoma kohe te hidhni brenda disa perime qe keni qef, Gjysem te zjera ,Karrota, bizele, kunguj etj


Per fv./ L0v3rm4n
 
Redaktimi i fundit:
Re: Kofshe gjeli me Taliatele

ca do me thene i shuajme me vere ............
 
Re: Kofshe gjeli me Taliatele

Ne momentin kur mishi eshte duke u pjekur/skuqur kur ska me uje hidhet vere ne menyre qe vera me aromen e saj te zbus dhe aromatizoje mishin. Kjo quhet "e shuajm me vere"
 
Re: Kofshe gjeli me Taliatele

flm flm ........
 
Re: Kofshe gjeli me Taliatele

Kur nxehet situata ne tigan
tigani fillon dhe ndjen etje...
deshira rritet dhe me shume... Moment kritik tigani fillon djersit..
aty fillojme dhe derdhim veren lart mbi tiganin e nxehur, duke i bere atij nje Nder!

ps: kjo quhet shuarje :p lol
 
Redaktimi i fundit:
Re: Kofshe gjeli me Taliatele

Kur nxehet situata ne tigan
tigani fillon dhe ndjen etje...
deshira rritet dhe me shume... Moment kritik tigani fillon djersit..
aty fillojme dhe derdhim veren lart mbi tiganin e nxehur, duke i bere atij nje Nder!

ps: kjo quhet shuarje :p lol


Ketij i them gatim me pasion une Lol
 
Re: Kofshe gjeli me Taliatele

E adhuroj gatimin plot pasion dhe Dashuri Marla :)
imagjino te gatuash cdo dite me te njejtin pasion ... Bohhh lol
 
Re: Kofshe gjeli me Taliatele

Kjo nga pamja po me pelqeka shum ! por ne vend te veres mundet te perdoret dic tjeter apo mos te perdoret as vera dhe asgje ?
 
Re: Kofshe gjeli me Taliatele

Mund te perdoret pak uzo ose aceto mendoj une :P
 
Re: Kofshe gjeli me Taliatele

Po pse kofsh gjeli e jo pule ?
Thjesht per shijen apo ka arsye te tjera ?
 
Re: Kofshe gjeli me Taliatele

Ado, e ben dhe pa vere...

Poeto, eshte recete e personalizuar, eshte gatim mbas pune lol
 
Redaktimi i fundit:
Re: Kofshe gjeli me Taliatele

Kisha kohe pa dale xhiro ketej nga kuzhina Por sot po rikthehem me nje receteqe do doja ta ndaja me ju. :darke:


Per 4 persona



1 .Kofshe gjeli 4oo Gr e ndare ne 4 pjese
2. 400 gr taliatele te zjera (lloj makarone)
3. 1 gote vere te bardhe
4. 2 luge mjell
5. Vaj ulliri,
6. Gjalp,Rozmarine,kripe,piper
7. 1 brodo vegjetariane




1. Thajme mishin me nje leter kuzhine , e kriposim, e lyejm me miell
2 .Nxehim vajin me gjalpin ne tigan, i japim ngjyre mishit nga te dyja anet per 5 min, dhe i shuajme me vere
3. Shtojme rozmarinen, piperin, dhe (3 gota uje me brodon e tretur brenda) i leme 45 min me kapak te mbyllur, me zjarr te ulet
4.NE fund duhet te kemi nje leng kremoz...Ketu duhet kujdes pasi po u be shum kremoz shtoni pak uje..dhe shijojeni per kripe


1.Ne nje tave hedhim taliatelet e zjera Dhe i perziejme me mishin e gjelit dhe lengun e tij
2.I servirni te ngrohta

osso-bucco-romarin-tagliatelles?$saq-recet$.jpg
Ps: Zakonisht kjo e ka lezetin ne nje tenxhere presioni, llogarisni qe: Mbas 30 min mishi ka zjere
keni akoma kohe te hidhni brenda disa perime qe keni qef, Gjysem te zjera ,Karrota, bizele, kunguj etj


Per fv./ L0v3rm4n

Te lumte bello :D

Do ta bej patjeter...te shohim nga java tjeter :)
 

Attachments

  • osso-bucco-romarin-tagliatelles?$saq-recet$.jpg
    osso-bucco-romarin-tagliatelles?$saq-recet$.jpg
    135.7 KB · Shikime: 0
Re: Kofshe gjeli me Taliatele

Me kofshet e fazanit ndoshta behet me e shijshme ..vec se fazani do pastruar mire se ka nga ato qe kan goxha grasso
 
Titulli: Re: Kofshe gjeli me Taliatele

Me kofshet e fazanit ndoshta behet me e shijshme ..vec se fazani do pastruar mire se ka nga ato qe kan goxha grasso

Tani e paskam pa kete pergjigjen tende une, Fazanin duhet ta leme perjasht ne shi...i bin puplat vet :lol:
 

Konkursi Letërsisë

  • Aeroporti i Zaventemit

    Votat: 6 54.5%
  • Të harrova, sepse të dua

    Votat: 5 45.5%
  • Vetëm …

    Votat: 4 36.4%

Theme Editor

Settings Colors

  • Mobile users cannot use these functions.

    Select View Mode

    Switch between full screen and narrow screen modes.

    Grid View

    Easily review content and get an organized view with grid mode.

    Image Grid Mode

    Display your content in an organized and visually rich way with background images.

    Sidebar Close

    Create a larger workspace by hiding the sidebar.

    Fixed Sidebar

    Ensure constant access and easily manage your content by pinning the sidebar.

    Box view

    You can add a box-style frame to the sides of your theme or remove the existing frame. Valid for resolutions over 1300px.

    Radius Control

    Customize the look however you like by turning the radius effect on or off.

  • Choose your color

    Choose the color that reflects your style and ensure aesthetic harmony.

Back