Studiuesit e Universitetit Aqiuila në Shtete Bashkuara të Amerikës ka arritur në një konkludim se kakao është një nga elementet kryesor që ndikon në zvogëlimin e plakjes së trurit.
Shiko fotografinë 1729740
Përveç se ka veti antioksidante, jep vlera energjike dhe lufton depresionin.
Theobroma cacao, është emri i bimës që ndihmon në përmirësimin e kapacitetit të trurit dhe zvogëlimin e plakjes.
90 të moshuar të prekur nga skleroza u përfshinë në studim dhe të ndarë në tre grupe të ndryshme njërit grup iu dha të pijë për 8 javë rresht 900 mg kakao, grupit tjetër 520 mg dhe grupit të fundit 45 mg.
Nga krahasimi i përfundimeve rezultoi se personat që pinin më shumë kakao kishin aftësi më të mëdha për të mbajtur mend, ata që pinin pak më pak mbanin mend një pjesë të gjërave, ndërsa ata që pinin fare pak kakao nuk kishin thuajse fare ndryshim nga situata e tyre e mëparshme.
Shiko fotografinë 1729740
Përveç se ka veti antioksidante, jep vlera energjike dhe lufton depresionin.
Theobroma cacao, është emri i bimës që ndihmon në përmirësimin e kapacitetit të trurit dhe zvogëlimin e plakjes.
90 të moshuar të prekur nga skleroza u përfshinë në studim dhe të ndarë në tre grupe të ndryshme njërit grup iu dha të pijë për 8 javë rresht 900 mg kakao, grupit tjetër 520 mg dhe grupit të fundit 45 mg.
Nga krahasimi i përfundimeve rezultoi se personat që pinin më shumë kakao kishin aftësi më të mëdha për të mbajtur mend, ata që pinin pak më pak mbanin mend një pjesë të gjërave, ndërsa ata që pinin fare pak kakao nuk kishin thuajse fare ndryshim nga situata e tyre e mëparshme.