Jeta e pabesueshme e George Sorosit, miliarderit legjendar që të gjithë e bëjnë përgj

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Themelues
Jeta e pabesueshme e George Sorosit, miliarderit legjendar që të gjithë e bëjnë përgjegjës për hallet që kanë

George Soros, një investitor miliarder, pasuria neto e të cilit është vlerësuar 25 miliard dollarë, ka qenë një prej kritikëve më të fortë të Presidentit aktual të SHBA, Donald Trump.

Biografia e tij është e pabesueshme.

Screen-Shot-2017-11-15-at-09.20.27.jpg

Soros ishte një refugjat hebre, i cili në adoleshencë, i shpëtoi për një fije persekutimeve naziste, dhe sot është një filantrop që mbështet kauzën e refugjatëve dhe një rend botëror liberal.

Për ata që janë të interesuar kryesisht tek tregjet, Soros njihet më mirë për karrierën e tij të gjatë dhe të spikatur si investitor, i njohur edhe si “njeriu që shkatërroi Bankën e Anglisë”.

Më poshtë, disa fakte interesante mbi jetën e George Sorosit, të mbledhura nga karriera e tij si investitor dhe angazhimet e tij filantropike:

Kur ishte adoleshent hebre në Hungari në vitet 1944-45, Soros dhe familja e tij i mbijetuan okupimit nazist duke përdorur dokumenta false identiteti, të përgatitura nga babai i tyre.

Screen-Shot-2017-11-15-at-09.04.14.jpg
Më pas, ai iku nga Hungaria në Angli dhe studioi filozofi në London Schoool of Economics, me Karl Popperin, ndërkohë që punonte si portier në stacion dhe kamarier në klubet e natës.

Screen-Shot-2017-11-15-at-09.04.33.jpg

Pas diplomimit, Soros i shkroi çdo drejtori të përgjithshëm në çdo bankë tregtare në Londër duke kërkuar një intervistë, por mori vetëm një ose dy përgjigje.

Screen-Shot-2017-11-15-at-09.04.54.jpg

Soros e përshkruan këtë periudhë si “pikën më të ulët” të jetës së tij, për mënyrën se si u poshtërua gjatë intervistave të punës. Ai duhej të pranonte një punë si shitës, nga një grosist produktesh dekorative.

Screen-Shot-2017-11-15-at-09.07.59.jpg

Më në fund u punësua nga “Singer & Friedlander”, një bankë tregtare në Londër, si punonjës. Soros thotë se Singer e punësoi, për shkak se drejtori i saj ishte hungarez.
Screen-Shot-2017-11-15-at-09.08.11.jpg

Soros u transferua në Nju Jork në vitin 1950 për të punuar për F.M. Mayer. Vite më vonë, në vitin 1970, pasi kishte punuar si analist dhe tregtar në kompani të ndryshme, ai themeloi Soros Fund Management.
Screen-Shot-2017-11-15-at-09.08.17.jpg

Jim Rogers (në foto poshtë) dhe Stanley Druckenmiller punuan për të në Soros Fund Management. Vazhduan, deri sa u bënë edhe ata investitorë legjendarë.

Screen-Shot-2017-11-15-at-09.08.28.jpg

Soros raportoi se fitoi 1 miliardë dollarë në 24 orë më 16 shtator 1992, falë spekulimeve që detyruan Bankën e Anglisë të zhvleftësojë sterlinën.
Screen-Shot-2017-11-15-at-09.11.49.jpg


Për 41 vjet, midis 1969 dhe 2009, Soros ka kapitalizuar investimet e tij me një normë prej 26.3% – një investim prej $ 10,000 do të shndërrohej në $ 143.7 milionë …

Screen-Shot-2017-11-15-at-09.12.00.jpg

… Një kthim mbi investimin, më madh se ai i Warren Buffett, 21.4% gjatë të njëjtës periudhë – një investim prej 10.000 $ do të shndërrohej në 28.4 milionë dollarë.
Screen-Shot-2017-11-15-at-09.12.10.jpg

Soros përdori formimin e tij akademik në filozofi për të zhvilluar “teorinë e refleksivitetit” të tij në tregje, që ai e konsideron si arritja më e rëndësishme e jetës së tij.

Soros ka siguruar 50 milionë dollarë për Institutin e Mendimit të Ri Ekonomik, i cili ka për qëllim “të sjellë një mënyrë të re të menduari në ekonomi”, pas krizës financiare të vitit 2008.
Screen-Shot-2017-11-15-at-09.12.31.jpg

Në vitet e fundit, Soros ka kthyer vëmendjen ndaj filantropisë në favor të refugjatëve dhe në promovimin e një “shoqërie të hapur” në mbarë botën.
Screen-Shot-2017-11-15-at-09.15.40.jpg

Soros u kthye në ndërmjetësimin financiar në vitin 2016, duke qenë se pritej që rritja e pasigurisë politike do të ofronte më shumë shanse fitimi në tregje.

Screen-Shot-2017-11-15-at-09.15.51.jpg

Por gjërat nuk shkuan mirë duke qenë se humbi një miliardë dollarë, pas befasisë së zgjedhjeve amerikane.

Screen-Shot-2017-11-15-at-09.16.00.jpg

Screen-Shot-2017-11-15-at-09.16.16.jpg


burimi; bota.al
 

Attachments

 • Screen-Shot-2017-11-15-at-09.20.27.jpg
  Screen-Shot-2017-11-15-at-09.20.27.jpg
  86.3 KB · Shikime: 0
 • Screen-Shot-2017-11-15-at-09.04.14.jpg
  Screen-Shot-2017-11-15-at-09.04.14.jpg
  254.7 KB · Shikime: 0
 • Screen-Shot-2017-11-15-at-09.04.33.jpg
  Screen-Shot-2017-11-15-at-09.04.33.jpg
  102.3 KB · Shikime: 0
 • Screen-Shot-2017-11-15-at-09.04.54.jpg
  Screen-Shot-2017-11-15-at-09.04.54.jpg
  165.6 KB · Shikime: 0
 • Screen-Shot-2017-11-15-at-09.07.59.jpg
  Screen-Shot-2017-11-15-at-09.07.59.jpg
  133.3 KB · Shikime: 0
 • Screen-Shot-2017-11-15-at-09.08.11.jpg
  Screen-Shot-2017-11-15-at-09.08.11.jpg
  181.7 KB · Shikime: 0
 • Screen-Shot-2017-11-15-at-09.08.17.jpg
  Screen-Shot-2017-11-15-at-09.08.17.jpg
  180.4 KB · Shikime: 0
 • Screen-Shot-2017-11-15-at-09.08.28.jpg
  Screen-Shot-2017-11-15-at-09.08.28.jpg
  99.3 KB · Shikime: 0
 • Screen-Shot-2017-11-15-at-09.11.49.jpg
  Screen-Shot-2017-11-15-at-09.11.49.jpg
  148 KB · Shikime: 0
 • Screen-Shot-2017-11-15-at-09.12.00.jpg
  Screen-Shot-2017-11-15-at-09.12.00.jpg
  113.6 KB · Shikime: 0
 • Screen-Shot-2017-11-15-at-09.12.10.jpg
  Screen-Shot-2017-11-15-at-09.12.10.jpg
  124.6 KB · Shikime: 0
 • Screen-Shot-2017-11-15-at-09.12.31.jpg
  Screen-Shot-2017-11-15-at-09.12.31.jpg
  155.9 KB · Shikime: 0
 • Screen-Shot-2017-11-15-at-09.15.40.jpg
  Screen-Shot-2017-11-15-at-09.15.40.jpg
  162.1 KB · Shikime: 0
 • Screen-Shot-2017-11-15-at-09.15.51.jpg
  Screen-Shot-2017-11-15-at-09.15.51.jpg
  202.2 KB · Shikime: 0
 • Screen-Shot-2017-11-15-at-09.16.00.jpg
  Screen-Shot-2017-11-15-at-09.16.00.jpg
  169.7 KB · Shikime: 0
 • Screen-Shot-2017-11-15-at-09.16.16.jpg
  Screen-Shot-2017-11-15-at-09.16.16.jpg
  76.8 KB · Shikime: 0
Nothing new under the sun.!!
Mire ky qe eshte killer masiv professionist, po i biri e keni pare si eshte ? Na vje ne Sshqiperie e Kosove e mbajne si Profetin e Zotit nje langarec qe fle me zezakun(te dashurin) pernate e keta i puthin dore...wtfff
 

Konkursi Letërsisë

 • 1-Stoli i trëndafilave

  Votat: 6 26.1%
 • 2-Papucet e gjyshes

  Votat: 8 34.8%
 • 3-Ndjesi Gruaje

  Votat: 3 13.0%
 • 4-Vjeshtë në shi.

  Votat: 1 4.3%
 • 5- "Udhëtar i jetës"

  Votat: 2 8.7%
 • 6-Elena.

  Votat: 3 13.0%
Back
Top