Fitore e madhe e Islamit pas 11 Shtatorit

loyalx

Muslim
Sipas një studimi të bërë mbi përhapjen e Islamit në Evropë, theksohet se brenda dy shekujsh Evropa do të jetë një kontinent musliman.
E martë, 22 Korrik 2008 13:35
Jacki Smith, Ministri i Punëve të Brendshme të Anglisë, në një intervistë të dhënë rrjetit "BBC" ka dhënë detale të rëndësishme për përhapjen astronomike të Islamit në Evropë. Sipas Smith-it, çdo vjet në Angli 50 mijë anglez konvertohen në fenë Islame. Ministri njashtu ceku se që nga sulmet e 11 shtatorit gjithsej 400 mijë anglez kanë pranuar Islamin.

Jacki Smith ceku se në Angli jetojnë më se 2 milion musliman dhe Islami është religjioni i dytë më i madh në vend pas Krishterimit. " Për të përballuar nevojat e komunitetit musliman ne duhet të themelojmë edhe një Universitet Islam" shprehu ndër tjerash ministri anglez.

Shpejtësia e përhapjes së Islami të Evropë është ka shkaktuat çudi tek politikanët, udhëheqësit fetar, studiuesit dhe në mediat evropiane. Ndërsa është shumë interesante se kjo përhapje ka marr hov të madh pas sulmeve të 11 shtatorit.

Studiuesit perëndimor theksojnë se arsyet kryesore e kësaj përhapjeje janë erozioni i vlerave fetare dhe kulturore, gjithëpërfshirësja e Islamit e cila përmban një sistem të shëndoshë social dhe një familje të shëndoshë.

Sipas një raporti të publikuar në revistës amerikanë "Times", në Perëndim janë ndërtuar më qindra xhamia dhe në shumicën e qyteteve evropiane pesë herë në ditë dëgjohet ezani dhe falet namazi.

Burimet e OKB së tregojnë se në Evropë jetojnë 21 milion musliman, ndërsa sipas Dr. Mahmud Siddik-ut, afro 50 milion musliman janë në Evropë.

Me rritjen e numrit të muslimanëve në Evropë po shtohen edhe numri i xhamive dhe Qendrave Islame.
-Në vitin 1963 në Angli numërohej vetëm 13 xhamia ndërsa sot Anglia posedon 600 xhamia dhe 1400 OJQ Islame.
-Në France jetojnë 6 milion musliman të cilët gëzojnë 1300 xhamia dhe afro 600 OJQ Islame
-Gjermania numëron 1400 xhamia dhe 4 milion musliman
-Në Itali janë mbi një milion muslima dhe ka 450 xhamia dhe Qendra Islame. Ndërsa vetëm në Romë është një xhami me vlerë prej 30 milion dollar.
-Brenda dekadës 1991-2001 numri i muslimanëve në Kanada ka shënuar rritje për 130%
-Në Zvicër pas ngjarjeve të 11 Shtatorit 6 mijë njerëz kanë pranuar Islamin.

Jan Wax, ligjërues në Universitetin e San Diegos, pretendon se në vitin 2020 ¼ e evropianëve do të jenë musliman. Po ashtu sipas studimit të njëjtë potencon se në një të ardhme të afërt 20% të fuqisë punëtore në Evropë do të jenë musliam, të cilët do të ndikojnë shumë në rrjedhat politike në Evropë.
Ndërsa sipas revistës italiane "The Journal" pas dy shekujve e gjithë Evropa do të pranoj Islamin.


forumi.kurandhesunet.net
 

alfonci

Veri investigatio
kjo eshte cmenduria me e madhe qe kam degjuar ndonjehere...
 

Iron_Leon

شيطان בעל זבוב
eh pasojat do ti shikojne kur te futen pak si mire se ne Shqiptarve na i bejne jeten e veshtire per cdo gje keta arabofonet i mbajne ne hopa hopa....
 

Ado

FISEBILIL-LAH
haha .. qysh dojn me plas gjinia ktu more :p hahahashum send i mir ky text :D
 

Loverboy

A pretty face can never trick me
Allahu Ekber ! Kjo eshte nje e vertete qe shume pak e shohin !

ALLAHU EKBER ! Fitorja i takon vetem Islamit, mu ashtu sic na ka paralajmeruar Allahu Fuqiplote dhe i Derguari i tij Muhammedi s.a.v.s :)
 
Top