Fileto merluci të pjekur me rizoto integrale dhe vanilje

Ylli-1

Etnoshqiptar
Publikuar: 11:47 / 23.02.2014

fileto-merluc-i-t-euml-pjekur-me-rizoto-integrale-dhe-vanilje_hd.jpg


Përbërësit:

• 2 peshq merluc nga 200 gr secili
• 80 gr oriz i zi integral
• 1 vanilje e freskët
• vaj ulliri
• 1 qepë e vogël
• kripë, piper
• 500 gr lëng perimesh
• pak kanellë
• 50gr verë
• 1 kub gjalpi
• pak djathë maskarpone

Përgatitja:

Pastrojmë peshkun duke hequr vetëm kockën kryesore. Në një tepsi të vogël vendosim peshkun, të cilin e kemi skuqur për 1 minutë nga krahu i lëkurës në një tigan. Pjekim pastaj peshkun në furrë për 7-8 minuta.

Përgatitja e rizotos: Në një tenxhere të vogël skuqim qepën, hedhim orizin integral dhe e shuajmë me verën. Vazhdojmë zierjen përreth 40-45 minuta në temperaturë të ulët duke trazuar gradualisht dhe duke shtuar avash-avash lëngun e perimeve aq sa të nevojitet.
Në fund shtojmë gjalpin, djathin mascarpone dhe kanellën.

Vaji i vaniljes: Vendosim vaniljen të hapur në mes në vaj ulliri. Ndërtojmë pjatën duke vendosur në fillim peshkun, pastaj shtojmë rizoton dhe e spërkasim me vajin e vaniljes. /Telegrafi/
 
Titulli: Fileto merluci të pjekur me rizoto integrale dhe vanilje

o yllo Ti qe rri anej ka telegrafi, leri nje koment asaj shushkes qe ka shkrujt kete receten
mi ban t'fla ene i thuj... ta basha mu n'recet:yum:
 
Titulli: Fileto merluci të pjekur me rizoto integrale dhe vanilje

o yllo Ti qe rri anej ka telegrafi, leri nje koment asaj shushkes qe ka shkrujt kete receten
mi ban t'fla ene i thuj... ta basha mu n'recet:yum:

Sikur ta gjeja se kush eshte ajo...eh tjera fjale do te kisha une me te....hahhaha
 

Konkursi Letërsisë

  • 1-Nje veshtrim, nje dashuri.

    Votat: 5 21.7%
  • 2-Agim shpërthyes

    Votat: 2 8.7%
  • 3-Për të voglën

    Votat: 1 4.3%
  • 4-Qiriu pa fjalë

    Votat: 4 17.4%
  • 5-Për të satën herë ….

    Votat: 2 8.7%
  • 6-Tik tak.

    Votat: 3 13.0%
  • 7-Nuk je më vetëm.

    Votat: 6 26.1%
Back
Top