Pershendetje te gjitheve!
u bene disa vite qe nga hera e fundit qe kam shkruajtur
receta per foruminvirtual.
per arsyeje pune nuk kam mundur.
sonte po ju paraqes fasulet e katunit

1.Presim dhe skuqim qepen,specin panceten,selinon, karroten me zjarr te ulet per 5 min pa i djegur
2.Shtojme salcen dhe i perziejme me ngadale
3.shtojme 3 kuti uje nga kutia fasuleve
4,Provojme per kripe dhe i lem 20 min te ziene me kapak me zjarr te mesem meqellim mos na shteroje lengu
5.Mbas 20 min kur te jete trashur lengu plotesisht skuqim gjalpin dhe hudhren sic eshte pa e prere dhe ja hedhim fasuleve duke e perzier .
6. piper sipas deshires
Ps./ Une selinon dhe specin nuk i pres, i le ne copa te medha sa per arome
ne qoftese lengu trashet shume e shtoni uje , por mos harroni qe duke shtuar uje duhet te shtoni nga pak kripe
Per fv./L0v3rm4n
u bene disa vite qe nga hera e fundit qe kam shkruajtur
receta per foruminvirtual.
per arsyeje pune nuk kam mundur.
sonte po ju paraqes fasulet e katunit


- 500 gr.fasule ne kuti (Une perdor Barlotti)
- 150 gr pancet derri
- salce domateje 3 luge gjelle
- 1 dege selino
- 1spec jeshil
- gjys qepe
- 1 karrote
- 2 luge gjalp
1.Presim dhe skuqim qepen,specin panceten,selinon, karroten me zjarr te ulet per 5 min pa i djegur
2.Shtojme salcen dhe i perziejme me ngadale
3.shtojme 3 kuti uje nga kutia fasuleve
4,Provojme per kripe dhe i lem 20 min te ziene me kapak me zjarr te mesem meqellim mos na shteroje lengu
5.Mbas 20 min kur te jete trashur lengu plotesisht skuqim gjalpin dhe hudhren sic eshte pa e prere dhe ja hedhim fasuleve duke e perzier .
6. piper sipas deshires
Ps./ Une selinon dhe specin nuk i pres, i le ne copa te medha sa per arome
ne qoftese lengu trashet shume e shtoni uje , por mos harroni qe duke shtuar uje duhet te shtoni nga pak kripe
Per fv./L0v3rm4n
Redaktimi i fundit: