Edhe dashuria e do kohën e vet.

💘 "Kupid duke punuar harkun e dashurisĂ«" 💘
IMG_20220617_222634.jpg
Formati i ngushtë dhe i gjatë i tryezës na tregon në mënyrë perfekte trupin Kupidit, krejtësisht i zhveshur(simbol i pastërtisë, transparencës, pa truko) ka kthyer kurrizin por kokën nga shikuesi, ndërsa me një thikë të madhe gdhend një hark nga një degë e mbështetur në disa libra. Vëmendja në gjysmën e poshtme të pikturës është tërhequr nga dy fëmijë të tjerë, të cilët mund të shihen mes këmbëve të kupidit, duke u shtrënguar në një përqafim.
Djali i vogël i hedh shikuesit një vështrim bashkëfajësie dhe djallëzor, duke u mbajtur fort pas vajzës, i cili e tërheq nga vetja, ndërsa ajo përpiqet të rebelohet duke kundërshtuar me të qara e zemërim.
IMG_20220617_221943.jpg
Ai bllokon kyçin e dorĂ«s dhe i kap krahun tjetĂ«r, duke e shtrĂ«nguar pranĂ« vetes, nĂ« njĂ« gjest kĂ«mbĂ«ngulje, ndoshta pak me forcĂ«, sikur djali duke qeshur me dredheri po kĂ«rkon qĂ« t'a prek Kupidin me gishtat e vajzĂ«s. QĂ« do tĂ« thotĂ« t'a bĂ«jĂ« tĂ« dashurohet sa mĂ« shpejt dhe nĂ« mĂ«nyrĂ« tĂ« detajuar... NdĂ«rsa vajza sikur qan pĂ«r tĂ« treguar se ka frikĂ« tĂ« mos gatuhet nĂ« zjarrin e dashurisĂ«....💞
IMG_20220617_222539.jpg
Dy fĂ«mijĂ«t ndoshta pĂ«rfaqĂ«sojnĂ« grackat e dashurisĂ« sĂ« pakonfirmuar akoma da Kupidi, i cili nuk e ka prodhuar akoma armĂ«n e tij qĂ« ti gjuaj me shigjetĂ«n e rĂ«njes nĂ« dashuri 💘..
rosso-fiorentino-firenze-1495-fontainebleau-1540.jpg
Edhe dashuria e don kohĂ«n e vet qĂ« tĂ« ndĂ«rtohet...asgjĂ« nuk bĂ«het me forcĂ«. Nqs Ă«shtĂ« dashuri, Ă«shtĂ« lule. Nqs Ă«shtĂ« lule ajo njĂ« ditĂ« lulĂ«zonđŸŒč edhe me ferra ndoshta. Por lulĂ«zon đŸ€·
By anunnak 👍
(Piktor: Parmigianino "kupidi që punon harkun"
 
Lulet mĂ« tĂ« bukura dalin mes ferrave...ferrat janĂ« simbol i eksperiencĂ«s, sakrificĂ«s, simbol i mbrojtjes se bukurisĂ« sĂ« arritjes tek lulĂ«zimi đŸŒč
OptimistĂ«t shohin lulenđŸŒč, pesimistĂ«t koncentrohen tek gjembat 😁
 
Pikërisht në momentin që ti heq dorë nga dashuria,vjen kupidi i dashurisë e të godet mu në zemër.
 
Back
Top