E njihni Bapfomet ?

Lauri

Anunnak

Bapfomet një Hyjni Pagan?​

Baphomet - një krijesë misterioze me kokën e cjapit, e cila është gjetur në disa burime nga historia e padukshëm. Ajo është konsideruar idol satanike. Duke filluar nga Kalorësve Templarë në Mesjetë dhe duke përfunduar me masonët e shekullit XIX, Baphomet gjithmonë ka shkaktuar polemika dhe kontradiktat - në ditët e sotme. Baphomet - çfarë është ajo? Dhe më e rëndësishmja, çfarë është kuptimi i vërtetë i kësaj figure simbolike dhe paraqitjen e tij në okultizëm?899277c27e570ed5.jpg

VLERA NË OKULTIZËM​

Gjatë gjithë historisë së emrit të okultizmit perëndimor i Baphomet misterioz është gjetur shpesh, dhe është përmendur në shumë traktate. Në thelbin e saj, Baphomet - kjo është, siç u përmend tashmë, idhullin satanike. Edhe pse emri u bë i njohur gjerësisht në shekullin e njëzetë, përmend e Baphomet mund të gjenden në dokumentet që datojnë në shekullin e njëmbëdhjetë ende. Sot, ky simbol është e lidhur me gjithçka që lidhet me okultizmin, magjia rituale, magji, Satanizmi dhe esoterica. Emri i tij shpesh pops up për të theksuar ndonjë gjë okult. Pra, kush është ai - Baphomet? Çfarë është ajo? Emri i parë u shfaq në 1098 në një letër drejtuar crusader Anselm Ribemont. Imazhi më i famshëm i idhullit të Mesjetës gjendet në librin e Elifasa Levi "Dogma dhe ritualet e Lartë Magjike", dhe që nga viti 1897, produkti ishte një pikë referimi për të okultizmit modern. Shumë prej tyre janë të interesuar në pyetjen sakramentale: "Baphomet - djalli apo jo?" Pse është kaq e rëndësishme në okultizëm? Për t'iu përgjigjur këtyre pyetjeve, ju duhet së pari të kuptoj se origjinën e saj.
5167aa7b7e650ed8.jpg

ORIGJINA E EMRIT TË IDHULLIT SATANIKE​

Ka disa teori në lidhje me origjinën e emrit Baphomet. Shpjegimi më i zakonshëm pretendon se kjo e vjetër shtrembërim francez i emrit të Muhamedit - profetit të Islamit, i nderuar nga myslimanët. Gjatë kryqëzatave, Tamplierët qëndruar për një kohë të gjatë në vendet e Lindjes së Mesme, ku ata u njohën me mësimin rreth misticizmit arabe. Por origjina e tij i saktë është ende i panjohur.
767a0ad97e540ed4.jpg

BAPHOMET E TAMPLIERËVE​

Kontaktoni me qytetërimet lindore lejohen të kthehen në Evropë, që do të jetë baza e okultizmit perëndimor, duke përfshirë gnosticizmit, alkimi, Kabala dhe Hermetism. Komunikimi Templar me muslimanët ka çuar në faktin se Kisha akuzoi ata për adhuronin një idhull të quajtur Baphomet, kështu që ka disa lidhje të mundshme mes këtij emri dhe profetit Muhamed. Kisha Katolike ka akuzat e mëposhtme kundër Tempullarëve: që ata praktikonin që ndëshkojnë homoseksualitetin, përdhosur kryqin dhe Mallko Perëndinë. Dokumentet e zbuluara së fundmi në arkivat sekrete të Vatikanit sugjerojnë se akuzat mund të jetë një realitet. Për shumë shekuj, Kisha Katolike pretendon se Baphomet - ështëLucifer,që është, djallit vetë.
ee57141a7e5b0ed6.jpg


Ka një probabilitet të lartë se adhurimi i Baphomet e Tamplierëve u shpik dhe u përhap këto gënjeshtra në mënyrë specifike inkuizitorët veten për të gjetur ndonjë arsye për të akuzojnë ata për herezi dhe në këtë mënyrë për të zgjidhur problemet e krijuara nga ky Urdhër i famshëm dhe rebel. Tamplierët, për shembull, përdoret çdo mundësi për të ndikuar në mbreti Filipi VI i Francës, dhe madje edhe udhëheqësit e Kishës Katolike.

PERSEKUTIMI I TAMPLIERËVE​

Fundit Master suprem Zhak De Mole urdhri mbi akuzën se ai ishte një heretik, i është nënshtruar djegur në turrën e druve. Tortura e mijëra anëtarë të Urdhrit të inkuizitorët dha njohjen e dëshiruar në një shumëllojshmëri të krimeve dhe herezive. Shefi në mesin e tyre është mohimi i Jezusit dhe të adhurojnë idhullin, domethënë një kokë dhie me mjekër të quajtur Baphomet. Tamplierët pohuar se ata janë trajnuar për hyjnizoj këtë idhull si të vetmin Zot dhe Shpëtimtar, por përshkrimet e tyre të hyjnisë satanike shumë të ndryshme. Për shembull, disa thanë se ai ka katër koka dhe tre këmbët. Të tjerë argumentuan se shifra idhulli përbëhet ose nga druri, apo metali. Disa Templars argumentoi se Baphomet është bërë prej ari. Si "prova" është sjellë në gjykatën e tempullit të artikujve shumë të importuara nga vendet e Lindjes, dhe disa prej tyre kishin një mënyrë të pazakontë të substancës androgenic. Në të ardhmen, të gjitha materialet janë shkatërruar.

TEORI ALTERNATIVE​

Megjithatë, ka teori të tjera në lidhje me origjinën e emrit. Një shpjegim alternativ mund të jetë se emri Baphomet rrjedh nga metous baphe greke, pra fjalë për fjalë "pagëzimin e urtësisë" që lidh atë me Gnostikët. Ekziston edhe një teori në lidhje me origjinën e emrit të Baphomet nga shprehja shtrembëruar arabe "Abu Fihamat", që do të thotë "ati i diturisë." Vetë simboli, si emrin e saj, nuk ka një shpjegim të qartë. Megjithatë, në botën e lashtë në lidhje me të ka dhjetra e çuditshme, referencat mistike. Idhujt horned janë gjetur shpesh në mitologjinë e lashtë.4b1a23697e590ed5.jpg

IMAZHI MODERN I BAPHOMET​

Megjithatë, mënyra moderne e Baphomet shfaq vetëm në 1856, në librin e tij "Dogmat dhe ritualet e Lartë Magjike" Levi Elifasa (e cila u përmend më herët në këtë artikull), i cili ishte një okultistom përvojë dhe ezoterik fillimisht nga Franca. Libri i tij përpiqet të përgjigjet në pyetjen: "Baphomet - Kush është ky"
Libri nuk përshkruajnë hyjninë, madje duke lënë të kuptohet idhullin për të adhuruar. Imazhet e Levit - një metaforë për unitet, i cili ishte në kërkim për magji dhe alkimise. Kjo nuk është një njeri, jo një grua, nuk është një njeri, jo një kafshë, jo i zi, jo të bardhë. Është vetëm një imazh të komplikuar apo ngjashmërinë e kineze ka filluar të gjitha gjërat - yin dhe yang. Levy ishte thellësisht i bindur se Tamplierët adhurohet me të vërtetë këtë hyjni të lashtë, por ai nuk mund të marrë prova e vërtetë të kësaj. Ende çudi ezoterik dhe mistike se kush është Baphomet?ce320d127e5c0ed6.jpg

PËRSHKRIMI I BAPHOMET​

Përshkrimi i Baphomet, e cila i dha Levi, e përdorur në letërsinë moderne ezoterik. Baphomet - ajo është krijesë shumë e tmerrshme në formën e idhullit kozlogolovogo.
Bricjapi mbart shenjën Pentagram mbi ballin, me një pikë në krye, e cila është simbol i dritës. Një dorë duke treguar deri në hënë e bardhë Hesed (të mira), dhe tjetra po përballet me poshtë në drejtim të yllit zi Geburah (të keqen).
Një nga krahët e tij - ajo është një grua, të tjera - një njeri. flaka e inteligjencës ndritshëm mes brirët - një dritë magjike e bilancit universale, imazhi i shpirtit, i tmerrshëm mbi të qenit si thelb zjarrtë. Por në të njëjtën kohë ajo është e lidhur me rëndësi, shkëlqen mbi të.
koka e bishës shpreh tmerrin e mëkatarit, materiali i të cilit nevojat dhe ulje duhet të dënohet vetëm për shkak të mohimit të Zotit dhe natyrës. Shpirti nuk është konsideruar të jetë i ndjeshëm në botën jo material, por mund të vuajnë dhe të ndjehen gjatë procesit të dhimbshëm të materializimit.
Modë në vend të organeve gjenitale simbolizon jetën e përjetshme. trupi i kafshës është e mbuluar me peshore. Gjysma e rrethit simbolizon hyjninë e atmosferës së frikës dhe pupla Baphomet të nevojshme për të fituar aftësinë për të noton në ajër. Idol ka një gjoks të fortë, femërore të zhvilluar dhe të dorës Sfinksin e shkencave okulte. Pra, kush është Baphomet? Fotografitë e Levit traktat në misticizëm dogmatik të përkryer tregon kjo, gjithsesi, ai e përshkruan pamjen e saj.

QË PËRFAQËSON BAPHOMET?​

Shumë çudi: "Idol Baphomet, që do të thotë se në një nivel shpirtëror?" Kjo nuk është një mister i lehtë. Sipas Elifasa leve dhe sipas teorive të tij okult, Baphomet - një mënyrë e injorancës njerëzore, bestytnitë, iluzionet e mëkatit, të cilat janë të krijuara nga fryma verbuar. Në këtë kuptim Baphomet përshtatshme për të përcaktuar atë si kontroll idhujve Afërditë. Në këtë rast, kjo do të thoshte se ndikimi i tij shtrihet për njerëzit injorantë të prekur nga mungesa e spiritualitetit dhe errësirës bujë.
Për këtë arsye, një ndjekës i vërtetë i fesë okult dhe ezoterik nuk krijon idhuj, dhe sigurisht nuk i adhurojnë ata. Baphometic paturit mishin dhe gjakun me anë të imagjinatës njerëzore, ka për të. Besohet se këto ithtarët e Baphomet - kjo nuk është asgjë më shumë se një fantazmë.
Më ezoterik pajtohet që në realitet nuk ekzistonte, dhe Baphomet është asgjë më shumë se një fiction i Kishës Katolike dhe monarkut francez, për të shkatërruar Kalorësit Templarë. Shpesh tregojnë prova se ajo ishte jo njerëzit e përshkruara janë absolutisht identike me idhullin pamjen marrjes në pyetje. Baphomet ishte kokën e cjapit, cat. Rrënjësisht ndryshuar dhe numri i gjymtyrë materiale. Veshje ishte gjithashtu shumë e ndryshme - nga rrobat e zeza manastirit në lëkurën e njeriut. Disa thanë se ai kishte një bisht, thua, mjekrën, të tjerët - e mohoi.

MODERNITETI DHE DHI IDOL​

Kisha e Satanit, e themeluar nga tifozët e Baphomet në vitin 1966 në San Francisko, si një shenjë e Satanizmi mori një tjetër imazh të Baphomet. Ajo është mjaft e veçantë.
Ky simbol është një kokë dhi futur tmerrshme në një përmbysur yll me pesë cepa, vendosur, nga ana tjetër, në një rreth të dyfishtë.
Në rrethin e jashtëm janë letra çifute që janë në skajet e pentagram, dhe të tregojnë emrin e Leviathan - oqeanike madh gjarpër monstruoz, të cilat, në thelb, të ngjashme me djallin. Në ushtrimin e riteve dhe procesionet në Kishën e simbolit Satani Baphomet është e bashkangjitur në mur pas altarit. Për pasuesve të kultit të Baphomet - një qenie supreme.

/Atomiyme
 
Last edited by a moderator:
Hem,interesant,por ne disa paragrafe pak e veshtire te kuptohet ideja.
 
Na mjaftojnë edhe njohuri të përgjithshme mbi diçka.
Të vertetën absolute nuk e di askush(..o ndoshta ?) ?
 
Na mjaftojnë edhe njohuri të përgjithshme mbi diçka.
Të vertetën absolute nuk e di askush(..o ndoshta ?) ?
hahahaha,me nje fjale ky siper osht djalli.
qyyy largona zot. :p
 
Jo nuk konfermova asgjë. Nuk e kam unë të vertetën....në temë janë disa opsione :)

Përsonalisht Baphomet unë do lidhja me gnosticizmin- dijen antike iniziatico ;) , me ezotorizmin, me Dritën Hyjnore. Baphomet nëna Sofia, me kode kabalistike që pak njerëz ja dinë fillin ?
Nuk e shikoj si figurë o simbol negativ. Përkundrazi më magjeps e më tërheq mjaft ?

Sa do më pëlqente një studim i detajuar nëse do kishte lidhje me kokën e dhisë së Skenderbeut. Gnosticizmi catari e manichei ka qenë shumë i përhapur në të gjitha ato vende ku edhe bëhet fjalë që adhuruesit e Baphomet i shkatërruan komplet. Franca Spanja (islame) e komplet Ballkani mbi të gjitha Bullgaria(si quhet kryeqyteti i Bullgarisë ? ? Dhe çfarë do thotë?)

Një fakt tjetër që më bën kurjoz, që Vatikani nuk e ndihmoj kurrë Skenderbeun, pse ??

Them unë: normal, Vatikani zhduku nga faqja e dheut popullsi të tëra; catari manichei templarët që ata vetë i krijuan, si do ndihmonte Skenderbeun me simbolin e Baphomet mbi helmë ?
 
Ka ndonjë stafist që mund t'i rregullojë këta tema me foto të dyfishuara...
Ose më jepni mundësinë mua se i rregulloj vetë.

Ka mjaft tema me këtë problem. Stafi për çfarë paguhet ?? 🧐
 
Ka ndonjë stafist që mund t'i rregullojë këta tema me foto të dyfishuara...
Ose më jepni mundësinë mua se i rregulloj vetë.

Ka mjaft tema me këtë problem. Stafi për çfarë paguhet ?? 🧐
Don’t bother us, jemi te zene.
 
Plus, nese te pelqen te japesh mend, behu vete staf. 🙃
Goce do kishe mbaruar punë sa u more me llafe.
Mesa duket ti kujton se forumet janë chat.
Bla bla bla gjithë ditën.
Kap e pastro temën tani e leri llafet pa lidhej.
Të etur për ngjyra e llafe. Lol
 
Ka ndonjë stafist që mund t'i rregullojë këta tema me foto të dyfishuara...
Ose më jepni mundësinë mua se i rregulloj vetë.

Ka mjaft tema me këtë problem. Stafi për çfarë paguhet ?? 🧐
U rregullua, e pres rrogën tashi :p
 
Shume interesant ky postimi !!
Baphomet ka shume epitete dhe ne greqishten e vjeter ishte me Sofa* qe i bie ne Shqipen e shenjte Mencuri!!
Teme e gjate por qe ja vlen te thellohet :)
 

Konkursi Letërsisë

 • 1-Stoli i trëndafilave

  Votat: 9 33.3%
 • 2-Papucet e gjyshes

  Votat: 9 33.3%
 • 3-Ndjesi Gruaje

  Votat: 3 11.1%
 • 4-Vjeshtë në shi.

  Votat: 1 3.7%
 • 5- "Udhëtar i jetës"

  Votat: 2 7.4%
 • 6-Elena.

  Votat: 3 11.1%
Back
Top