Dita e mjedisit: Cfare bere per ta shpetuar?

sofia

Antarë i Respektuar
5 Qershori njihet nderkombtarisht si Dita e mjedisit. Mund te solidarizohesh sot ne emer te mjedisit, po nqs nuk e ben gjithe vitin nuk ka vlere. Perparimi yne po sherben si parazit per zhvillimin e botes se gjalle. Cdo flete qe marrim ne dore e ka nje kontribut te mire per njerezimin, po te pakten nje kontribut te keq ne natyre: prerjen e pemeve. Nje pune e tille behet ne ekip. Nqs ke kohe, bej nje permbledhje te shkurter per gabimet dhe ndihmesen tende ne mjedis per kete vit. Une do ta bej me poshte.
Cfare bera une per mjedisin kete vit?
1- U kujdesa qe cdo mbeturine te shkonte ne koshin e mbeturinave edhe pse dicka e tille nuk eshte e sakte 100%.
2-Te pakten u perpoqa qe ta parashtroja si problem ne nje nga instancat me te larta se institucioni "familje" problematiken e te mos pasurit te koshave ndares per riciklimin e plastikes.
3- Nuk preva asnje peme.
Cfare duhet te permiresoj?
1- Duhet te organizoj vetveten ne perdorimin e letrave.
2- Duhet te mbjell peme cdo vit.
3-Duhet te reduktoj perdorimin e plastikes ne 10%.
 

ɒlɿɒM

ƨiɿɘnɘǫ iuƨ
Themelues
Une ne dt 5 shkoj ne plazh mbledh plerat ne shenje solidarizimi me diten e mjedisit.

Sot e pata te pamundur, sepse ashtu pata disa pune shume te veshtira qe duhet ti perballoja me shume vendosmeri dhe sakrifica.
 
Top