Dilema 13

Lauri

Anunnak
Vetë numri i dilemës është ters ?
Shikoni këta dy fakte në foto.
Aleksandër i Maqedonisë udhëhoqi trupat e tij për 11 vjet duke krijuar një imper të tërë që shtrihej në tre kontinente. Dhe duke krijuar qytete gjithandej në emër të tij.
IMG_20210218_091836.jpg

Ndërsa Yahweh, krijuesi i Universit e Zoti suprem mbi gjithçka, në të cilin besojnë mbi 50% e popullsisë botërore.., udhëhoqi për 40 vjet popullin e tij të përzgjedhur me eksodin nga Egjypti deri në Izraelin e sotëm.
IMG_20210218_091942.jpg
...???
 

Marla

¯\_(ツ)_/¯
Themelues
Gjithe dilema je or dreq lool
 

Baboon

FALEMINDERIT!
Vetë numri i dilemës është ters ?
Shikoni këta dy fakte në foto.
Aleksandër i Maqedonisë udhëhoqi trupat e tij për 11 vjet duke krijuar një imper të tërë që shtrihej në tre kontinente. Dhe duke krijuar qytete gjithandej në emër të tij.
Shiko fotografinë 1775886

Ndërsa Yahweh, krijuesi i Universit e Zoti suprem mbi gjithçka, në të cilin besojnë mbi 50% e popullsisë botërore.., udhëhoqi për 40 vjet popullin e tij të përzgjedhur me eksodin nga Egjypti deri në Izraelin e sotëm.
Shiko fotografinë 1775885
...???
Nje teolog i mire do e zgjidhte fare thjeshtë kete dileme. Ne jemi krijesa që me se shumti udhëhiqemi nga instiktet dhe shqisat bazë. Me pak fjale besojme ne ate c'ka prekim shohim degjojme etj.
Per kete arsye hebrejtë ndertuan vicin...
Sepse Daum nje Zot te prekshem te soditshem etj.
Por kete arsye Aleksandri (si shumë të tjerë perpara dhe pas tij) arriti të pushtojë aq shumë territore.
Por referuar gjithnjë shkencës njeriu nuk linitohet thjeshtë me ate cfare sheh, prek, degjon, shijon, nuhat. Ndryshe nuk do ishim sot ketu duke diskutuar mijëra km larg nj tj ne kohe reale...
Sa për territorin e vogël. Edhe pse nuk ka qenë njeri deshimitar ne krijimin e universit. Nëpër auditore shkollash dhe një pjesë e madhe e njerzise beson ne big bang. E pra nisur nga kjo teori perpara shperthinit s'ish gje tjetër se nje pike e vogel sa nje monedhe mbase edhe me e vogel nga ku tashmë gjendet pafundësia...

P.S ne nisje thash po të ish një teolog i mire... Unë jam larg i te qenit teolog lool e jo me i mire, por shpresoj t'a kesh kapur thelbin.
 
Top