Dieta kunder Kancerit

dr.Dugi

Anëtar i ri

Një rrugë e re e jetës merr një vështrim të faktorëve të jetesës te shumët që ndikojnë në ndjeshmërinë tonë për zhvillimin e kancerit. Ushqimi është vetëm një nga këto elemente. Dieta antikancer përbëhet kryesisht nga perimet dhe bishtajoret, ulliri dhe erëza. Perime të tilla si brokoli, lakëra, lulelakëra janë veçanërisht të dobishme. Produktet shtazore janë opsionale dhe duhet të konsiderohen më shumë si një piper. Sepse një konsumim të lartë të yndyrave omega 3 janë të lidhura me një rrezik të reduktuar të kancerit, llojet e peshkut si salmon, sardelet dhe skumbri mund të konsumohen dy ose tri herë në javë. Për të zvogëluar rrezikun e kanceritë ju duhet të qëndroni larg nga sheqeri dhe mielli. Nëse ju doni të hani ëmbëlsira zgjidhja më e mirë do të ishte dark-colored fruta të tilla si raspberries apo boronica, por një sasi e vogël çokollatë e errët që përmbane më shumë se 70 për qind kakao është e pranueshme.
Ushqimet qe preferohet te konsumohen: اaji jeshil,, shafran i Indisë nenexhik, trumzë, rozmarinë, hudhër, brokoli, lulelakër, lakër brukseli, lakër, patate e ëmbël, rrepa, qepë, çokollatë e errët, bukë multigrain, kafe, oriz, bizele, fasule, tofu, peshk, mish, produkte te qumështit.
 
Redaktimi i fundit:
Back
Top