Cinque Terre.

Cinque Terre janë 5 fshatra të lashtë peshkatarësh të vendosura përgjatë bregdetit të thyer në Liguria.
By Lauri anunnak 👍
routeImg.jpg
IMG_20230521_221107.jpg
Secili prej këtyre fshatrave karakterizohet nga shtëpi shumëngjyrëshe dhe vreshta në tarraca të një terreni të thyer të krijuara gjatë këtij bregdeti. Portet janë të mbushura me anije peshkimi dhe në ristorante tipike mund të provoni specialitete të detit, si dhe erëzat e famshme liguriane si pesto.
'Sentiero Azzurro", një shteg për ecje që shtrihet përgjatë bregut, lidh Cinque Terre me njëri-tjetrin dhe ofron pamje të mrekullueshme, dhe fshatrat e ngjitura në shkëmbinjtë në shpatet dhe luginat pranë detit.
download (2).jpeg
115646435-ec055308-9feb-4757-9341-0562f7114966.jpg
Këto fshatra quhen: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola dhe Riomaggiore.
Cinque Terre janë pesë fshatra shtrihen midis qyteteve La Spezia dhe Genova.
Ato shtrihen në një shtrirje të bregdetit të thepisur prej rreth 10 km dhe janë të zhytur në natyrë në një zonë kodrinore të karakterizuar nga tarraca me mure guri të thatë me vreshta dhe ullishte.
vigneto5terre-e1520584079912.jpg
images (5).jpeg
Këto 5 fshatra janë të lidhur me njëri-tjetrin nga një rrjet i dendur shtigjesh dhe njihen në mbarë botën për bukurinë e tyre të rrallë.
Liguria-Vigne-vista-mare-pdjj8wj06ud6mbsdrapmmpg2p2agwgavji4i6yoyt4.jpg
 
Back
Top