Cila dekad ju pershkruan me shume ne stilin e veshjes apo muzikes?

Mora shkas nga tema e @Mo. ,dhe me erdhi si ide per temen me poshte;
Cila dekad,apo cilat vite ne te kaluaren,gjeni veten,apo cfare ju pelqen,qofte ne stilin e veshjes,lukut apo muzikes?
C5DDE39A-B299-4F03-8F63-BB165DE0850E.jpg


80s-fashion-men.jpg


 
Ku di une.vishem si te me thoj mendja here xhinsa kauboj me kemisha here strece.fund te shkurta fustane nje lemsh fare 🤔
 
Forever 80 ... ndac per floket.. ndac per kemishat me pufa apo xhaketat me supe te ngritura... di dhe xhinset e grisura!
 
Pa dyshim mendoj qe dekada me e bukur per mbare Globin ka qene 1980-1990.
Asokohe, njerzit ishin te shpenguar dhe plot gezim dhe shprese, ishin vitet kur perjetohej nje bollek te mirash materiale, ishin vite te konsumizmit te shfrenuar dhe pa kokcarje te medha, njerezimi perjetojnte frytet e nje paqe te qendrueshme dhe stabile ne nivel nderkombetar qe nuk e kishte perjetuar kurre me pare per shkak te Luftrave Boterore (1914-1918 dhe 1939-1945), problemet dhe tensionet sociale ishin pak a shume te njejta me ato te sotmet, por intensitetiti dhe frequenza e tyre ishin me te ulta dhe pa dridhje/shkundje te medha ne sferen politike nderkombetare, nuk egsistonte as ISIS (nenkupto-Pisis), nuk egsistonte terrorizmi nderkombetar, Pandemia, etj etj evente te ngjashme qe modifikojne rende stilin e jetes se qytetareve. Europa akoma nuk njihte/shpikur Euron, strategji monetare dhe finanziare qe me pas do te behej dominante ne ekonomine e UE-se dhe qe do ta komplikonte me shume jeten e qytetareve te saj!
Eshte i pa mohueshem fakti qe pergjate asaj dekade, shume fusha te jetes sociale dhe kulturore apo sportive , perjetuan nje hov te papare, plot ide dhe risi, njerzit (evropianet) i gezoheshin dhe idealizonin personazhe si Maradona apo Beckenbauer, (Sport) imitonin dhe kishin idhuj Michael Jackson apo Samantha Fox, (Musike) apo thjesht ndiqnin me perpikmeri trendin e modes te protagonisteve te kohes ne fusha te ndryshme!
gati-gati po perjetohej nje revolucion i dyte socio-kulturor , pertej atij vendimtar dhe te rendesishem te jetuar ne vitet '50-'60!
Ishte e kuptueshme, brezi i dyte i lindur pas Luftes se II Boterore, kishte ideale dhe mundesi krejtesisht te tjera ne krahsim me prinderit e tyre qe kishin luftuar me sakrifica ne Front!

- If I could turn back time- CHER!

If I could turn back time
If I could find a way
I'd take back those words that have hurt you
And you'd stay

I don't know why I did the things I did
I don't know why I said the things I said
Pride's like a knife, it can cut deep inside
Words are like weapons, they wound sometimes

I didn't really mean to hurt you
I didn't wanna see you go
I know I made you cry, but baby


If I could turn back time
If I could find a way
I'd take back those words that have hurt you
And you'd stay
If I could reach the stars
I'd give 'em all to you
Then you'd love me, love me
Like you used to do
(If I could turn back time)....
❤️🎸🍻:cool:✌️🌹 
Top