Çfarë është Kundalini?

Çfarë është Kundalini?

d11ff1286e84a45de2a59e28730ad76f.jpg

Termi Kundalini, siç përdoret nga yogis, i referohet Zjarrit të Shenjtë që ndodhet afër bazës së shtyllës kurrizore.
Kundalini ka shtatë shtresa.
Secila shtresë ka shtatë nën-shtresa.
Prandaj, ka dyzet e nëntë faza të zgjimit.
Me fjalë të tjera, pyetja nuk është nëse Kundalini do të zgjohet apo jo, por pyetja është se si Kundalini u zgjua, ose në çfarë mase është zgjuar.
Edhe për njerëzit e zakonshëm, Kundalini është tashmë zgjuar, por në një shkallë shumë të vogël.

Në Indi, shkalla e zgjimit të energjisë Kundalini simbolizohet nga numri i kobrave që rri pezull në majë të kokës së yogit.
Numri i kobrave simbolizon numrin e shtresave që Kundalini ka aktivizuar. Ndonjëherë ju mund të shihni një statujë të një yogi meditues, me një, tre ose pesë kobra që qëndrojnë mbi kokën e tij. Por rrallë do të shihni një skulpturë që tregon shtatë kobra mbi kokën e yogit. Shtatë kobra simbolizojnë një shpirt shumë të përparuar, një mësues të shkëlqyer shpirtëror.

Në Kinë, një i urtë që ka zgjuar plotësisht energjinë e Kundalini dhe e ka pushtuar atë, përfaqësohet nga një burrë që kalëron një dragua. Kjo është arsyeja pse disa piktura përshkruajnë Bodhisattva Kuan Yin në këtë mënyrë.

Në Egjipt, zgjimi i energjisë Kundalini, i cili është ngritur në qendër të kokës, simbolizohet nga një gjarpër në kokën e Faraonit.

Cili është përdorimi i energjisë Kundalini në praktikën shpirtërore?
Energjia Kundalini u mundëson qelizave të trurit të regjistrojnë përvoja shpirtërore ose "më të larta" dhe stimuj. Cilësia e trupit fizik, veçanërisht e trurit dhe sistemit nervor, është përmirësuar ose azhurnuar. Pas një periudhe të caktuar kohe, një person, Kundalini i të cilit është zgjuar jashtëzakonisht shumë, mund të bëhet një Gjeni, një udhëheqës i madh karizmatik ose një mësues i shkëlqyer shpirtëror.
serpente.jpg
Kur Kundalini zgjohet, tiparet pozitive dhe negative të fytyrës do të zmadhohen në një shkallë shumë të lartë.
Energjia e Kundalini është si plehrash organik. Cilado qoftë fara në tokë do të inkurajohet të rritet.
Kështu, cilido farë antike që zotëron një person, qoftë i mirë apo i keq, do t'i lartësojë ato. Për këtë arsye një person që shkon në rrugën shpirtërore përjeton beteja të forta të brendshme. Prandaj, është e rëndësishme të praktikoni pastrimin e brendshëm.

Një nga efektet anësore të zgjimit të papërshtatshëm të Kundalini është një shtytje e tepruar ose e pakontrollueshme seksuale. Një person mund të bëhet një maniak seksi. Ndonjëherë një person mund të zhvillojë krenari të tepruar, ose edhe të bëhet një fanatik.
Ekzistojnë shumë metoda të zgjimit të energjisë Kundalini, por procesi duhet të bëhet në mënyrë korrekte. Duhet të ketë përgatitje të duhur.

Së pari, trupi fizik dhe trupi i energjisë duhet të pastrohen ose pastrohen në mënyrë që energjia Kundalini, nëse zgjohet në një shkallë më të madhe, të mund të rrjedhë lehtë pa asnjë bllokim dhe pa dëmtuar trupin fizik.

Së dyti, është e rëndësishme të praktikoni rregullisht pastrimin e brendshëm përmes ndërtimit të karakterit. Kjo bëhet duke zhvilluar virtyte dhe duke hequr defekte ose dobësi të brendshme.

Së treti çakra e zemrës dhe çakra e kurorës, duhet të aktivizohen së pari, para zgjimit të energjisë Kundalini. Këto dy qendra janë jashtëzakonisht të rëndësishme.
Aktivizimi i qendrës së zemrës siguron që kapaciteti i rritur shpirtëror dhe rritja e fuqisë së vullnetit do të përdoren në mënyrë korrekte dhe të sigurt.
Aktivizimi i çakrës së kurorës lejon që energjia shpirtërore të zbresë ose të rrjedhë poshtë, në mënyrë që (1) të zgjojë energjinë e Kundalini në mënyrë të sigurt, (2) ta zgjojë atë në një shkallë më të madhe dhe (3) të rregullojë energjinë e Kundalini.

Energjia e Kundalini transmetohet përmes energjisë shpirtërore në qendrat më të larta dhe qendrën e kurorës.
Asketikët shpirtërorë të interesuar për një metodë të sigurt dhe efektive të zgjimit të energjisë së Kundalini, këshillohet të përdorni Meditim në Shpirtit Binjake.
Në këtë meditim, fillimisht aktivizohet shumë qendra e zemrës dhe qendra e kurorës.
Pastaj energjia shpirtërore bie në sasi të mëdha dhe shkon në zonën afër bazës së shpinës, duke zgjuar gradualisht energjinë Kundalini në një shkallë më të madhe, dhe pastaj duke e rregulluar atë, duke e çuar atë në qendrat më të larta dhe në qendër të kurorës .

Kur praktikoni Meditimin me Shpirtin Binjake, mund të ndjeni kokën të shtypur. Kjo ndjenjë është zbritja e energjisë shpirtërore. Ju mund të ndjeni energjinë duke u rritur në shtyllën kurrizore. Kjo është energjia e Kundalini që rritet. Kur energjia e Kundalini shkon në qendër të kurorës, disa mund të mendojnë se koka e tyre është duke shpërthyer ose do të shpërthejë ose të shohin kokën e tyre si një burim drite. Të tjerët mund të ndiejnë një energji që i tërheq. Disa mund të shohin yjet dhe galaktikat me zgjuarsi, ose të ndiejnë vetëdijen e tyre duke u zgjeruar rreth globit.

Një metodë tjetër e zgjimit të energjisë Kundalini është duke përdorur praktika të veçanta të Hatha Yoga. Nëse bëhet në mënyrë korrekte dhe drejtohet nga mësuesi kompetent, kjo metodë është relativisht e sigurt, por e ngadaltë. Nuk është aq i fuqishëm ose aq i shpejtë sa kur dikush përdor teknika të përparuara shpirtërore.

Gjithashtu një metodë tjetër e zgjimit të energjisë Kundalini është duke përdorur imazhe dhe mantra dhe duke zgjuar Kundalini nga poshtë lart.
Kjo është një metodë e vjetër. Ekziston një tendencë për të aktivizuar mbi natyrën inferiore, përveç nëse pastrimi i brendshëm bëhet me zell. Kjo metodë nuk është e përshtatshme për kushtet aktuale të jetesës. Ne vazhdimisht bombardohemi nga zgjimi i tepërt seksual dhe stimuj të tjerë, të cilët tentojnë të krijojnë një dëshirë të tepruar dhe fiksuese për gjërat materiale.
Filma që shfaqin në mënyrë të përsëritur personazhe duke përdorur gjuhë vulgare dhe dhunë, dhe shumë individualizëm dhe egoizëm. Të gjitha këto kushte nuk ekzistonin në antikitet. Kjo metodë nuk është e përshtatshme për asketikët shpirtëror, të cilët jetojnë në këtë lloj mjedisi shoqëror.

Me zgjimin e sigurt të energjisë Kundalini me Meditimin me Shpirtin Binjake dhe praktika të tjera më të larta shpirtërore, ju mund të përjetoni bashkimin tuaj të lumtur me natyrën tuaj hyjnore ndërsa bëni këtë udhëtim praktik drejt transformimit shpirtëror.
kundalini-yoga.jpg

SHENIMI

Njerëzit me Kundalini të aktivizuar mund ta bëjnë këtë, si dhe të jenë telepatik, intuitiv, empatik, fallxhor, e më shumë.
Si të gjithë njerëzit, këta individë mund të respektojnë privatësinë tuaj, dhe disa jo, por të gjithë kemi aftësinë të vendosim kufijtë e duhur për t'i mbajtur njerëzit larg mundësive tona.
I vetmi ndryshim me njerëzit me Kundalini të aktivizuar është se ata mund të ndiejnë të tjerët në fushën e tyre të energjisë. Megjithëse mund të mos jeni të vetëdijshëm, njerëzit janë në fushën tuaj të energjisë çdo ditë.
Teknika e mbajtjes së njerëzve larg fushave tona është mjaft e thjeshtë. Mendimi është energji. Njerëzit mund të hyjnë në fushën tuaj të energjisë vetëm duke menduar për ju. Njerëzit me Kundalini të aktivizuar, telepatik, intuitiv, depërtues dhe empatik, e njohin dhe e ndiejnë këtë energji dhe mund të kontrollojnë hyrjen dhe daljen nga fushat e tjera.
Për të parandaluar hyrjen e dikujt tjetër në fushën tuaj, së pari përcaktoni qëllimin tuaj se nuk e dëshironi atë person në fushën tuaj. Përdorni mendjen tuaj për të imagjinuar një mburojë ose tendë rreth jush në mënyrë që ky person të mos mund të hyjë. Ju gjithashtu mund të përdorni mendjen tuaj për të thënë, "Jo, ju nuk do të vini këtu". Mendja juaj është jashtëzakonisht e fuqishme dhe ju mund të bllokoni këdo që të lexojë mendjen tuaj, emocionet dhe fushën tuaj të energjisë.
Po kështu, nëse doni të heqni qafe partnerin tuaj, mikun tuaj, etj., Mos mendoni për ta. Ndërsa ndaloni të mendoni për ta, dhe përqendroheni në diçka tjetër sa herë që filloni të mendoni për ta, së shpejti do të jeni në gjendje t'i lini ata përgjithmonë sepse nuk jeni më të lidhur me ta përmes energjisë së tyre.
Kontrolloni mendimet tuaja dhe mund të keni nën kontroll jetën tuaj. Kjo është arsyeja pse shumë meditojnë. Eshtë një mënyrë për të mësuar të kontrolloni mendimet tuaja dhe të keni nën kontroll jetën tuaj.
Manuela Aliu
 
esht energjia njerezore dhe ky simbol e perdor per keq ne vend qe tu beje mire
laurit mund ti duket cool por nuk duhet luajtur me kto gjera magjike black
 
esht energjia njerezore dhe ky simbol e perdor per keq ne vend qe tu beje mire
laurit mund ti duket cool por nuk duhet luajtur me kto gjera magjike black
Gjarpëri nuk është simbol negativ. Përkundrazi është pozitiv.
Simboli i gjarprit përfaqëson mençurinë dhe njohuritë.
Energjia, pasi stimulohet, ndjek një shteg përpjetë trupit duke ndjekur shtegun e kolonës vertebrale deri në pikën më të lartë të kokës sonë, pikërisht aty ku, nga fëmijë kishim të hapur kafkën, të pa formuar plotësisht.
Rruga që ndjek kjo energji është pikërisht një rrugë gjarpëruese. Ky është motivi i këtij simboli.
Farmacia këtë simbol të gjarpërit ka. ?
 
Top