A e dini pse sediljet e autobusëve kanë dizenjo të çuditshme? Nëse jo, mësojeni tani...

A e dini pse sediljet e autobusëve kanë dizenjo të çuditshme? Nëse jo, mësojeni tani...​

1667235684471.png
Nëse përdorni shpesh transportin publik, me siguri keni vënë re modelet e çuditshme që kanë sediljet e autobusave. Në pamje të parë, duket se nuk është menduar shumë për dizenjot me ngjyra të forta dhe detajet e shumta mbi to. Por, në fakt, e vërteta është krejt ndryshe.
Duket se kompanitë e autobusëve zgjedhin modele të ngarkuara në një përpjekje për të larguar vëmendjen tonë nga çdo njollë dhe papastërti që mund të jetë e pranishme. Megjithatë, kjo nuk është arsyeja e vetme për zgjedhjen unike të materialit dhe modeleve.Harriet Wallace-Jones, bashkë-themeluesja e Wallace Sewell, studioja e dizajnit që ka projektuar pëlhura për transportin në Londër tha se leshi është natyrshëm rezistent ndaj flakës dhe moketa është një pëlhurë që ka më shumë qëndrueshmëri se të tjerat
g.shqip
 
Top