[h=1][/h]
Vezët përbëjnë një nga mënyrat më të shëndetshme për të nisur ditën.
Megjithatë, pavarësisht vlerave që ofrojnë për shëndetin, mirësia e tyre varet nga yndyra e përdorur për gatim.
Yndyrnat më të përdorura nga amvisat shqiptare për skuqjen e vezëve janë: vaji vegjetal dhe gjalpi.
Kohët e fundit, ndërgjegjësimi për rolin e yndyrnave në shëndetin e njeriut ka rritur përdorimin e vajit të ullirit në gatime të ndryshme, përfshirë skuqjen e vezëve.
Ekspertët thonë se përdorimi i vajit të ullirit në skuqjen e vezës siguron ruajtjen e disa prej antioksidantëve më të nevojshëm.
Për më tepër, vaji i ullirit garanton që e bardha e vezës të jetë kërce ndërkohë që e verdha të jetë e butë dhe e lagësht. [h=4]Vaji i Ullirit Për Skuqjen e Vezës[/h]
Studime të mëparshme të cilave u referohet AgroWeb.org, kanë sugjeruar se përdorimi i vajit vegjetal për skuqje është i dëmshëm për shëndetin.
Kjo ndodh sepse gjatë skuqjes ai çliron lëndë toksike.
Ndonëse vaji i ullirit klasifikohet si vaj bimor, pra vegjetal, studimet kanë konfirmuar se ngrohja e kësaj yndyrne mono-të-pangopur krijon më pak substanca toksike.
Duke qenë se piku i djegies së vajit të ullirit është i ulët, ai ngrohet shumë shpejt dhe prodhon një vezë të skuqur në mënyrë perfekte.
Disa njerëz nuk e preferojnë vezën e skuqur me vaj ullirin sepse aroma e tij përthithet nga veza.
Por vaji i ullirit kur skuqet nuk ka aromë të tepërt shqetësuese.
Vezët përbëjnë një nga mënyrat më të shëndetshme për të nisur ditën.
Megjithatë, pavarësisht vlerave që ofrojnë për shëndetin, mirësia e tyre varet nga yndyra e përdorur për gatim.
Yndyrnat më të përdorura nga amvisat shqiptare për skuqjen e vezëve janë: vaji vegjetal dhe gjalpi.
Kohët e fundit, ndërgjegjësimi për rolin e yndyrnave në shëndetin e njeriut ka rritur përdorimin e vajit të ullirit në gatime të ndryshme, përfshirë skuqjen e vezëve.
Ekspertët thonë se përdorimi i vajit të ullirit në skuqjen e vezës siguron ruajtjen e disa prej antioksidantëve më të nevojshëm.
Për më tepër, vaji i ullirit garanton që e bardha e vezës të jetë kërce ndërkohë që e verdha të jetë e butë dhe e lagësht. [h=4]Vaji i Ullirit Për Skuqjen e Vezës[/h]
Studime të mëparshme të cilave u referohet AgroWeb.org, kanë sugjeruar se përdorimi i vajit vegjetal për skuqje është i dëmshëm për shëndetin.
Kjo ndodh sepse gjatë skuqjes ai çliron lëndë toksike.
Ndonëse vaji i ullirit klasifikohet si vaj bimor, pra vegjetal, studimet kanë konfirmuar se ngrohja e kësaj yndyrne mono-të-pangopur krijon më pak substanca toksike.
Duke qenë se piku i djegies së vajit të ullirit është i ulët, ai ngrohet shumë shpejt dhe prodhon një vezë të skuqur në mënyrë perfekte.
Disa njerëz nuk e preferojnë vezën e skuqur me vaj ullirin sepse aroma e tij përthithet nga veza.
Por vaji i ullirit kur skuqet nuk ka aromë të tepërt shqetësuese.