8 thëniet nga Osho për të dashur vetëveten

8 thëniet nga Osho për të dashur vetëveten​

1654965256239.png

Osho Rajneesh​

ishte një udhëheqës i kultit indian, mësues shpirtëror dhe krijues i meditimit dinamik.Ndërsa udhëtoi në të gjithë Indinë për të dhënë fjalime publike dhe përhapur idetë e tij të pazakonta dhe të diskutueshme rreth spiritualitetit, ai fitoi miliona pasues, por edhe mijëra njerëz që e diskredituan atë.Rajneesh tha se asgjë nuk duhet marrë shumë seriozisht, kështu që mësimet e tij nuk janë dorëzuar në mënyrë klasike akademike, por në një ambient relaksues dhe me humor. Natyrisht, çdo metodë e pazakontë tërheq kritika nga audiencat më konservatore, edhe nëse funksionon. Megjithatë, ai besonte në mënyrën e tij të pasimit të dijes dhe kurrë nuk e ndryshoi atë.Osho fitoi popullaritet duke qenë një folës i besueshëm dhe i talentuar, i cili nuk kishte frikë të shprehte mendimet e veta edhe për temat që konsideroheshin tabu në atë kohë.

1. “Ju ndiheni mirë, ju ndiheni keq, dhe këto ndjenja janë duke dalur nga vetëdija juaj, nga e kaluara juaj. Askush nuk është përgjegjës përveç jush. Askush nuk mund t’ju bëjë të zemëroheni dhe askush nuk mund t’ju bëjë të lumtur.”

2. “Largojeni idenë për t’u bërë dikush, sepse ju tashmë jeni një kryevepër. Ju nuk mund të përmirësoheni. Ju duhet vetëm duhet ta dini, ta kuptoni atë.”

3. “Pyetja e vërtetë nuk është nëse jeta ekziston pas vdekjes. Pyetja e vërtetë është nëse jeni gjallë para vdekjes.”

4. “Jeta fillon aty ku frika mbaron.”

5. “Frika më e madhe në botë është mendimi i të tjerëve, dhe momenti kur nuk keni frikë nga turma, ju nuk jeni më një dele, ju bëheni një luan. Një zhurmë e madhe lind në zemrën tënde, zhurma e lirisë.”

6. “Kryeni sa më shumë gabime, duke kujtuar vetëm një gjë: mos përsërisni të njëjtin gabim. Dhe do të zhvilloheni.”

7. “Nëse e doni një lule, mos e merrni atë. Sepse në qoftë se ju merrni atë ajo vdes dhe ajo pushon të jetë ajo që ju doni. Pra, nëse e doni një lule, lëreni të jetë. Dashuria nuk ka të bëjë me posedimin. Dashuria ka të bëjë me vlerësimin.”

8. “Ju keni nevojë për pushtet vetëm për të bërë diçka të dëmshme. Përndryshe dashuria është e mjaftueshme, dhembshuria është e mjaftueshme.”
b,unikportal
 
Top