7 mënyra për të mbrojtur veten nga energjia negative e njerëzve të tjerë

7 mënyra për të mbrojtur veten nga energjia negative e njerëzve të tjerë​

Ne ju paralajmërojmë. Ai ajri i rëndë rreth nesh, ai lloj kapuçi gri mbi kokat tona, ato pamje jo mikpritëse që na shoqërojnë gjatë ditëve tona. Mbrojtja nga energjia negative e njerëzve të tjerë është e nevojshme për të lehtësuar ajrin tonë, për t’u kthyer për të marrë frymë pozitivisht. A mësojmë ta neutralizojmë atë?
Ne shpesh ua besojmë miqve dhe të njohurve duke marrë parasysh: “Ne kemi vërtet nevojë për një festë të këndshme”, sikur të thotë se ikja është sinonim i paqes dhe qetësisë. Ndonjëherë është, por nuk është ilaçi i vërtetë dhe përfundimtar që duhet për të kundërshtuar efektet e energjisë negative që na rrethon.

Duke qenë se nuk mund të ndikojmë në sjelljen e të tjerëve, zilinë, shpifjen, keqdashjen, ne mund t’i zvogëlojmë efektet. Në fakt, të mbrosh veten nga energjia negative do të thotë të jesh në gjendje të jetosh në mes të këtyre elementeve negativ pa na kushtëzuar ato. Këtu janë shtatë këshilla të thjeshta që, kur zbatohen, veprojnë si mburojë ose izolues!

1 Përcaktoni mirë kufijtë tuaj
Këshilla është të dini se si të vendosni kufij të saktë ndaj ndërhyrjes dhe përhapjes së energjisë negative të të tjerëve. Kur një person mendon për shkarkimin e problemeve, ankthit, konflikteve pa kufizime, ai gjeneron vetëm një cunami që nuk i sjell asnjë përfitim askujt. Prandaj, vendosja e kufijve të saktë për gjithë këtë është thelbësore. Por si? Thjesht duke mos dëgjuar dhe duke mos i kushtuar vëmendje.

2 Mos e humbni inteligjencën
Kur jeni të pushtuar nga një ortek emocional, veçanërisht negativ, rreziku është të humbni inteligjencën dhe kthjelltësinë. Kjo është arsyeja pse, së bashku me kufijtë është e rëndësishme të mbani gjithmonë mendjen tuaj të pastër. Në këtë mënyrë përveçse do të mbroni veten nga energjia negative, mund të jeni më efektiv në ndihmë.

3 Të jesh në gjendje të shmangësh shkaqet nxitëse
Shpesh energjia negative gjenerohet nga një debat ose nga përsëritja e situatave të veçanta. Për shembull, një diskutim mbi një aspekt të caktuar. Prandaj, të mbrohesh nga energjia negative do të thotë të shmangësh përplasjen me një shkak të caktuar, ta zgjidhësh atë paraprakisht ose ta shmangësh atë.

4 Përqendrohuni te zgjidhjet
Së bashku me atë që sapo u përshkrua, rruga kryesore kalon përmes veprimeve konkrete që synojnë zgjidhjen e një problemi. Shtyrja nuk prodhon gjë tjetër veç përkeqësimit të disa tensioneve dhe rëndimit të problemeve që shpesh mund të zgjidhen.

5 Mbani një shkëputje emocionale
Mbrojtja nga energjia negative dhe rrjedhimisht, të kesh qartësi për të sjellë zgjidhje, kërkon shkëputje emocionale. Ky qëndrim ndihmon për të mos humbur atë aftësi arsyetuese që bëhet e paqartë kur ju pushtojnë tensioni dhe emocionet.

6 Mos u mundoni të ndryshoni të tjerët
Të mendosh për të zgjidhur një qëndrim kronik nga ana e atyre që përhapin negativitet rrezikon të jetë i padobishëm dhe i lodhshëm. Kjo nuk do të thotë të shmangni dhënien e këshillave. Por nëse kjo nuk pranohet, këmbëngulja shpesh prodhon efektin e kundërt.

7 Krijoni gjithmonë momentet dhe hapësirat tuaja
E dimë se lufta kundër energjive të shumta negative është e lodhshme. Së bashku me të gjitha këto këshilla e rëndësishme është të mos harroni një. Kjo do të thotë të mbyllesh me botën e jashtme, veçanërisht atë të dëmshme. Një shëtitje, një film i mirë, një mbrëmje gazmore. Të gjitha vitaminat thelbësore për të rikuperuar energjinë pozitive!

Burimi ,revista.psikollogjike
 
  • Më pëlqen
Reactions: NGU
Top