2023 - ja si i mbijetoni një viti tjetër krize dhe lufte:

Desa

Temet Nosce
V.I.P
Behaviorizmi: Shpërblejeni veten me një marshmallow në ditët pa lajme të këqija. Të paktën nuk do të shtoni peshë.

Stoicizmi: Ulni nxehtësinë. Durimi i të ftohtit ndërton karakterin tuaj, ndërsa luftoni me Putinin.

Psikologjia evolucionare: Shihni atë në një spektër më të gjërë. Ashtu si speciet e tjera, edhe ne jemi të dënuar të zhdukemi. Nuk eshte aq keq. Ndoshta do të ketë sërish vend për dinosaurët.

Psikologjia pozitive: Thojini vetes se problemet nuk ekzistojnë. Ato janë dhurata në formën e mundësive për të mësuar. PO ATA JANE! Hesht dhe ji mirënjohës për të gjithë m**** që merr.

Psikologjia humaniste: Pas apokalipsit, do të keni mjaft kohë për të gjetur veten. Ndoshta ju jeni i vetmi që keni mbetur. Atëherë ju keni gjithashtu më shumë gjasa për t'u gjetur.

Psikologjia kognitive: Fshini automatikisht mendimet tuaja negative pas 30 ditësh. Vetëm për të qenë të sigurt, ndaloni së menduari fare.

Coaching: Të gjitha fatkeqësitë mund të kapërcehen me përzierjen e duhur të pasionit, shkathtësisë dhe budallallëkut. Gëzohu që nuk do të të mungojnë budallallëqet.

Psikanaliza: Thjesht shtypeni atë. Ose fajësoni nënën tuaj. Ose Edi Ramën.

Vetëdija: Jetoni me të. Me butësi dhe qetësi. (PO KU DREQIN ËSHTË jastëku im i meditimit!?!)

Psikologjia ekzistenciale: Ankthi është porta e lirisë. Ju merrni çdo mundësi për të qenë të lirë.

Marksizmi: Mos harroni se vitet janë shpikur nga prodhuesit e kalendarëve për t'ju shitur një kalendar të ri çdo vit.

Huazuar nga Svend Brinkmann
Përshtatur nga Desa
 
Në cilën formë mbijetimi e gjeni veten dhe pse? 🙃
 
Po filloj me aktualitetin 🥶😁

Stoicizmi: Ulni nxehtësinë. Durimi i të ftohtit ndërton karakterin tuaj, ndërsa luftoni me Putinin.
 
..🙃🙂🙃
Vetëdija: Jetoni me të. Me butësi dhe qetësi. (PO KU DREQIN ËSHTË jastëku im i meditimit!?!)
 
Po filloj me aktualitetin 🥶😁

Stoicizmi: Ulni nxehtësinë. Durimi i të ftohtit ndërton karakterin tuaj, ndërsa luftoni me Putinin.
Për të përballuar e fituar mbi kundërshtarin -"Putin", do i qëndroja përballë situatave, do jetoja edhe në shpellë me arushat.
 
..🙃🙂🙃
Vetëdija: Jetoni me të. Me butësi dhe qetësi. (PO KU DREQIN ËSHTË jastëku im i meditimit!?!)
Rruga për të arritur deri në hënë, nuk është gjithaq larg..., Larg është rruga drejtë mbrendësisë tonë.
Për këtë jam i vetëdijshëm, sepse mendoj, ndaj jam.
"Cogito Ergo sum" 😁
 
Unë kam ngecur te këto 😁

Psikologjia kognitive: Fshini automatikisht mendimet tuaja negative pas 30 ditësh. Vetëm për të qenë të sigurt, ndaloni së menduari fare.

Coaching: Të gjitha fatkeqësitë mund të kapërcehen me përzierjen e duhur të pasionit, shkathtësisë dhe budallallëkut. Gëzohu që nuk do të të mungojnë budallallëqet.
 
Unë kam ngecur te këto 😁

Psikologjia kognitive: Fshini automatikisht mendimet tuaja negative pas 30 ditësh. Vetëm për të qenë të sigurt, ndaloni së menduari fare.

Coaching: Të gjitha fatkeqësitë mund të kapërcehen me përzierjen e duhur të pasionit, shkathtësisë dhe budallallëkut. Gëzohu që nuk do të të mungojnë budallallëqet.
...ke vën në fund edhe: pse?🤔🤪
 
...ke vën në fund edhe: pse?🤔🤪
Ooopsss 🤭
Sepse kur ndalon së menduari, shijon më shumë ato që ndjen. Qofshin edhe “budallalliqe” 😁
 
Stoicizmi: Ulni nxehtësinë. Durimi i të ftohtit ndërton karakterin tuaj, ndërsa luftoni me Putinin.
:((
 
Me pelqyen theniet shumeee.
Mjerisht ne jemi pjese e te gjitha atyre citateve nga pak.
Por kjo nuk mjafton te ndalojme luftrat,padrejtesit dhe te kete nje kostante paqje per nje shprese mbijetese ne bote.
 
Me pelqyen theniet shumeee.
Mjerisht ne jemi pjese e te gjitha atyre citateve nga pak.
Por kjo nuk mjafton te ndalojme luftrat,padrejtesit dhe te kete nje kostante paqje per nje shprese mbijetese ne bote.
Janë të psikologut/profesorit të psikologjisë së përgjithshme dhe metodave kualitative, me vite në univerzitetin e Ålborg. Ka një shije interesante dhe i shtjellon bukur shumë problematikat psikologjike 😊
 
Marksizmi: Mos harroni se vitet janë shpikur nga prodhuesit e kalendarëve për t'ju shitur një kalendar të ri çdo vit.

E gjej veten ktu.
Mē duket sikur i bie tokës rreth e qark,e kthehem sërish në të njëjtin qark.
E njëjta monotoni.
Zgjohu,gatuaj,pij një kafe e ik sërish në punë.
Ndonjëherë del për tu argëtuar,por sërish në monotoni.
Unë jam 27,por mduket vetja si 17.
Ama me një ndryshim që kam para.
Asgjë nuk ka ndryshuar tek unë.
As pamja,as karakteri.
Nuk ndryshoj dot.
Kshu jam gatuar unë.
Madje u bë vite që mendoj në ktë mënyrë.
 
Vetëdija dhe psikologjia ekzistenciale❤️
Prej me shume se nje vit jam ne misionin e ndricimit te nenvetedijes me jastekun e meditimit gjithmone me vete
Dhe pjesa Ankthit kur arrin ta kesh nen kontroll te shtyn shume perpara🙂
 
Shqetesimet,më të mira se reputacioni që kanë

Ajo që kemi frikë ndodh rrallë. E megjithatë shqetësimet kanë një funksion të rëndësishëm, por ato nuk duhet të mbizotërojnë. Disa shqetësohen vetëm herë pas here, lidhur me situata apo raste specifike. Të tjerët shpesh janë të rrënuar nga frika pasi vizionet e trazuara bëhen gjithnjë e më joreale. Të menduarit e shqetësuar shpesh shoqërohet me simptoma fizike. Ne nervozohemi, flemë pa pushim, dridhemi ose ndonjëherë edhe djersisim. Përveç kësaj, shqetësimet mund të zënë një pjesë të madhe të vëmendjes sonë. Madje mund të ndikojë në kujtesën tonë dhe të ulë disponimin tonë. Sepse kur mendimet tona shqetësohen për një ngjarje të mundshme, ne mësojmë më ngadalë dhe e kemi të vështirë të marrim vendime.Mund të duket si një paradoks, por shqetësimi është thelbësor për mbijetesën tonë. Ata mund të jenë shumë të ndjeshëm dhe madje jetësor. Ato pasqyrojnë rreziqet tona parashikuese dhe na mundësojnë të marrim masat e duhura paraprake. Shqetësimet janë jashtëzakonisht të rëndësishme kur kemi të bëjmë me njerëz të tjerë, ato na bëjnë shumë empatikë dhe tregojnë se çfarë është me të vërtetë e rëndësishme për ne. Edhe njerëzit që shqetësohen shumë shpesh janë të bindur se shqetësimi është i dobishëm për ta - qoftë për të zgjidhur një problem të parashikuar apo për ta parandaluar atë. Ndonjëherë kontrolli mund të humbet. Kundërvëndon ndjenjën e kërcënimit Nëse shqetësimet bëhen të pakontrollueshme, mund të zhvillohet një sëmundje mendore . Nëse frika prek disa fusha të jetës dhe përcaktojnë jetën e përditshme të një personi për një kohë të gjatë, kjo quhet një çrregullim ankthi i përgjithësuar. Këta njerëz vuajnë nga shqetësimet që zënë shumë hapësirë në jetën e tyre. Pika përfundimtare e këtij zinxhiri shqetësimi është gjithmonë katastrofa: dikush imagjinon skenarë të tmerrshëm në vend që të vlerësojë realisht rrezikun e një situate. Ka shumë arsye pse disa njerëz shqetësohen më shumë se të tjerët. Dikush mund të ketë një predispozitë gjenetike për t'u prirur drejt mendimeve shqetësuese ose për të mësuar këto modele mendimi. Kur prindërit janë të preokupuar me shqetësimin, fëmijët mund ta imitojnë këtë sjellje. Së fundi, një përvojë konkrete, kërcënuese mund të çojë në frikën për të marrë jetën e tyre. Qofshin normale apo tashmë të tepruara, në vend që të duam të shmangim shqetësimet sepse ato janë të pakëndshme, duhet të merremi me to. Shpesh zbulojmë se shqetësimet nuk janë aq të forta sa mendonim.Teknika të ngjashme me ato të përdorura në terapinë kognitive të sjelljes mund të ndihmojnë në përballimin e shqetësimit. Për shembull, ne mund ta kufizojmë shqetësimin në një periudhë kohe të caktuar të ditës. Shkrimi i tyre gjithashtu ndihmon për të frenuar shqetësimet tuaja. Duke vepruar kështu, ju i jepni vetes leje t'i harroni ato. Teknikat e ndërgjegjes mund të jenë gjithashtu një rrugëdalje nga kurthi i shqetësimit. Ushtrimet e frymëmarrjes ose relaksimi, si mindfulnes meditation, ndihmojnë për t'u bërë më të vetëdijshëm për veten. Sporti është gjithashtu i dobishëm për reduktimin e stresit. Në fakt, shumica e skenarëve të shqetësimit nuk realizohen. Një ekip hulumtues nga Universiteti Shtetëror i Pensilvanisë së fundmi tregoi këtë: Ata u kërkuan njerëzve të shkruanin pritshmëritë e tyre negative për dhjetë ditë. Gjatë tridhjetë ditëve ata gjithashtu duhej të përcaktonin nëse pasojat kishin ndodhur vërtet. Më shumë se 91 për qind e parashikimeve nuk u realizuan. Për 7 nga 29 pjesëmarrësit, asnjë frikë nuk u realizua. Në fund të fundit, jeta është e bukur, edhe nëse ne nuk mund ta shohim ose ta dëgjojmë atë përmes zhurmës në trurin tonë. Gjithçka që duhet të bëjmë është të heshtim trurin tonë.
 
Shqetesimet,më të mira se reputacioni që kanë

Ajo që kemi frikë ndodh rrallë. E megjithatë shqetësimet kanë një funksion të rëndësishëm, por ato nuk duhet të mbizotërojnë. Disa shqetësohen vetëm herë pas here, lidhur me situata apo raste specifike. Të tjerët shpesh janë të rrënuar nga frika pasi vizionet e trazuara bëhen gjithnjë e më joreale. Të menduarit e shqetësuar shpesh shoqërohet me simptoma fizike. Ne nervozohemi, flemë pa pushim, dridhemi ose ndonjëherë edhe djersisim. Përveç kësaj, shqetësimet mund të zënë një pjesë të madhe të vëmendjes sonë. Madje mund të ndikojë në kujtesën tonë dhe të ulë disponimin tonë. Sepse kur mendimet tona shqetësohen për një ngjarje të mundshme, ne mësojmë më ngadalë dhe e kemi të vështirë të marrim vendime.Mund të duket si një paradoks, por shqetësimi është thelbësor për mbijetesën tonë. Ata mund të jenë shumë të ndjeshëm dhe madje jetësor. Ato pasqyrojnë rreziqet tona parashikuese dhe na mundësojnë të marrim masat e duhura paraprake. Shqetësimet janë jashtëzakonisht të rëndësishme kur kemi të bëjmë me njerëz të tjerë, ato na bëjnë shumë empatikë dhe tregojnë se çfarë është me të vërtetë e rëndësishme për ne. Edhe njerëzit që shqetësohen shumë shpesh janë të bindur se shqetësimi është i dobishëm për ta - qoftë për të zgjidhur një problem të parashikuar apo për ta parandaluar atë. Ndonjëherë kontrolli mund të humbet. Kundërvëndon ndjenjën e kërcënimit Nëse shqetësimet bëhen të pakontrollueshme, mund të zhvillohet një sëmundje mendore . Nëse frika prek disa fusha të jetës dhe përcaktojnë jetën e përditshme të një personi për një kohë të gjatë, kjo quhet një çrregullim ankthi i përgjithësuar. Këta njerëz vuajnë nga shqetësimet që zënë shumë hapësirë në jetën e tyre. Pika përfundimtare e këtij zinxhiri shqetësimi është gjithmonë katastrofa: dikush imagjinon skenarë të tmerrshëm në vend që të vlerësojë realisht rrezikun e një situate. Ka shumë arsye pse disa njerëz shqetësohen më shumë se të tjerët. Dikush mund të ketë një predispozitë gjenetike për t'u prirur drejt mendimeve shqetësuese ose për të mësuar këto modele mendimi. Kur prindërit janë të preokupuar me shqetësimin, fëmijët mund ta imitojnë këtë sjellje. Së fundi, një përvojë konkrete, kërcënuese mund të çojë në frikën për të marrë jetën e tyre. Qofshin normale apo tashmë të tepruara, në vend që të duam të shmangim shqetësimet sepse ato janë të pakëndshme, duhet të merremi me to. Shpesh zbulojmë se shqetësimet nuk janë aq të forta sa mendonim.Teknika të ngjashme me ato të përdorura në terapinë kognitive të sjelljes mund të ndihmojnë në përballimin e shqetësimit. Për shembull, ne mund ta kufizojmë shqetësimin në një periudhë kohe të caktuar të ditës. Shkrimi i tyre gjithashtu ndihmon për të frenuar shqetësimet tuaja. Duke vepruar kështu, ju i jepni vetes leje t'i harroni ato. Teknikat e ndërgjegjes mund të jenë gjithashtu një rrugëdalje nga kurthi i shqetësimit. Ushtrimet e frymëmarrjes ose relaksimi, si mindfulnes meditation, ndihmojnë për t'u bërë më të vetëdijshëm për veten. Sporti është gjithashtu i dobishëm për reduktimin e stresit. Në fakt, shumica e skenarëve të shqetësimit nuk realizohen. Një ekip hulumtues nga Universiteti Shtetëror i Pensilvanisë së fundmi tregoi këtë: Ata u kërkuan njerëzve të shkruanin pritshmëritë e tyre negative për dhjetë ditë. Gjatë tridhjetë ditëve ata gjithashtu duhej të përcaktonin nëse pasojat kishin ndodhur vërtet. Më shumë se 91 për qind e parashikimeve nuk u realizuan. Për 7 nga 29 pjesëmarrësit, asnjë frikë nuk u realizua. Në fund të fundit, jeta është e bukur, edhe nëse ne nuk mund ta shohim ose ta dëgjojmë atë përmes zhurmës në trurin tonë. Gjithçka që duhet të bëjmë është të heshtim trurin tonë.
Ke bërë një përmbledhje dhe shpjegim të bukur të: frikës, shqetësimit dhe stresit.
Në fakt duhet të heshtim trurin kur ai fokusohet te negativitetet.
 

Konkursi Letërsisë

 • 1-"Te dua jete"

  Votat: 4 11.4%
 • 2-My love

  Votat: 11 31.4%
 • 3-Ashik

  Votat: 4 11.4%
 • 4-"Nje shoqeri si e jona"

  Votat: 6 17.1%
 • 5-Jete.

  Votat: 10 28.6%
Back
Top