Shumica prej nesh ka në shtëpinë e vet, një mikrovalë, në mënyrë që të thjeshtësojë procesin e ushqimit, për të ngrohur ose për të shkrirë produkte të ndryshme ushqimore.
Mikrovala është kthyer në një pajisje të nevojshme për kuzhinat tona. Në Amerikë, përdoret për më shumë se 30 vjet, duke ndryshuar mënyrën se si njerëzit konsumojnë ushqimin. Por, studimetet e shumta kanë dal në përfundimin se, mikrovalat nuk janë opsioni më i mirë për ushqim të shëndetshëm.
Një mikrovalë përdor një formë rrezatimi jo-jonizues. Rrezatimi jonizues ndryshon natyrën elektromagnetike të atomeve, ose i jonizon ato. Rrezet-X, rrezatimi gama, dhe mjekësia bërthamore (CT, Swallows barium, dhe mammograms) janë lloje të rrezatimit jonizues. Ushqimi që ne hamë duke u futur në mikrovale goditet nga valët me frekuencë të lartë të ngrohjes, dhe disa studiues argumentojnë se ky rrezatim mund të jetë shumë i dëmshëm për shëndetin.
Ja sëmundjet me të shpeshta që shkakton mikrovala:
Kancer- rrezatimi nga mikrovala grumbullon në trupin e njeriut qeliza kanceroze dhe mund të jetë shkak për kancerin.
Insomnia- kjo pajisje ndikon dhe shkakton dëme në tru.
Lodhje- mikrovala mund të jetë shkak për lodhje dhe obezitetin.
Humbja e vlerave ushqyese- kur ju përdorni mikrovalën, i vrisni të gjitha shijet ndaj ushqimit. Njëkohësisht eliminon antioksidantët./ dritare.net