Këto janë 10 verërat më të famshme të Italisë

most-expensive-wines-world-auction-excerpt.jpg
 

Attachments

  • most-expensive-wines-world-auction-excerpt.jpg
    most-expensive-wines-world-auction-excerpt.jpg
    308.1 KB · Shikime: 0
  • most-expensive-wines-world-auction-excerpt.jpg
    most-expensive-wines-world-auction-excerpt.jpg
    308.1 KB · Shikime: 0
Pini vere kartoni se kto vetem neper interneti do i shifni lol
 
Po I mbaj shenim qe kur t'na qerase dikush te di ca me zgjedh dhe mos te tregohem injorante :p
Mos u trego injorante sepse jo ç'do lokal i ka
kur te bjeri rasti thuj: Une pi vetem barolo lol
 
➊ Piemonte. Giacomo Conterno Barolo Riserva DOKG “Monfortino” 2001. Thjesht një “must” për të gjithë dashamirët e verës së kuqe më të famshme Piemonteze. Monfortino është emri i të vetmit vresht nga vjen rrushi.
Shiko fotografinë 1714670


➋ Lombardia. Ca ‘del Bosco, Franciacorta DOCG Dosaggio Zero i “Annamaria Clementi” 2009. Annamaria Clementi është një nga spumantet më të mira italiane. Shumë ekspertë e krahasojnë atë me shampanjat më të mira franceze. Fatkeqësisht, edhe çmimi i saj është gjithçka, përveçse popullor.

➌ Veneto. Quintarelli, Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOCG 1995. Për shumë dashamirës të Amarones, Giuseppe Quinarelli konsiderohet një mesia i vërtetë. Prodhimi i tij është shumë i vogël, në përpjesëtim të zhdrejtë me çmimin e shisheve të tij.

➍ Trentino. Ferrari, Trento DOC “Giulio Ferrari Riserva del Fondatore” 1993. Për tifozët është thjesht “Il Giulio”. Dedikuar krijuesit të Trento DOC, kjo spumante konsiderohet një nga verërat më të mira në botë.

➎ Toscana. Tenuta San Guido, Bolgheri Sassicaia DOC 2016. Ju nuk mund të mendoni për verën italiane pa menduar Sassicaia-n. Një nga të paktat DOC, e cila mund të prodhohet nga një kompani e vetme. Nëse edhe kjo nuk është ekskluzive …

➏ Toscana. Biondi Santi, Brunello di Montalcino Riserva DOCG 1995. Biondi Santi është një nga baballarët e verës më të famshme toskane në botë: Brunello di Montalcino. Eshtë një nga verërat më të shtrenjta në Itali. Në SHBA vlerësohet si një yll i Hollivudit.

➐ Umbria. Caprai, Montefalco Sagrantino DOCG “25 vjet” 2005. Një verë e shkëlqyer e kuqe e aftë të vjetërohet për dekada në kantinë. Arnaldo Caprai ka ri-lançuar imazhin e saj në botë.

➑ Umbria. IGT e Bardhë “Muffato della Sala” 2013 – Castello della Sala. Prodhuar nga familja Antinori, është një verë e mrekullueshme për ëmbëlsirë.

➒ Campania. Mastroberardino, Taurasi Riserva DOKG “Radici” 2012. Kur vera e Campanias nuk kishte arritur akoma të gdhendte emrin e vet në mesin e më të mëdhenjve të botës, Mastroberardino krijoi Radicin dhe u vlerësua nga kritikët më të rëndësishëm të enologjisë.

➓ Siçili. Donnafugata, Passito di Pantelleria DOC “Ben Ryé” 2016. Ishulli i Pantellerias, me vreshtat e tij, është një nga vendet më interesante në Itali. Dhe Ben Ryé është një nga verërat më të njohura në ishull (dhe e mirë) në botë. / bota.al
..oj oj ç'më more mend e kokës vetëm të lexoj emrat Monfortino, Ca ‘del Bosco, Ferrari, Sassicaia, Brunello :)
 
...brenda shishes ka aq shume endrra dhe pastaj vera...

Barbera d’Alba 1926, Barolo Bussia i Monforte 1947, Barbaresco Asili 1952, Spanna e pese keshtjellave 1964, Brunello i Montalcino 1971, Ghemme 1974, Sassicaia 1978....etj.

E rendesishme eshte momenti, arsyeja, personat e ftuar,...., gjithmone une mendoj se gota e fundit eshte me e mire se e para
 
Në fakt Darius, nuk hapen shishe të tilla për këdo. Është sikur t'a derdhësh për tokë kur ja ofron dikujt që nuk di c'ka në gotë.:)
 
Preferoj the bardhen me shume :D
Po nuk pagujte vet ... leri preferencat po kenaqu me qyl lol


...brenda shishes ka aq shume endrra dhe pastaj vera...

Barbera d’Alba 1926, Barolo Bussia i Monforte 1947, Barbaresco Asili 1952, Spanna e pese keshtjellave 1964, Brunello i Montalcino 1971, Ghemme 1974, Sassicaia 1978....etj.

E rendesishme eshte momenti, arsyeja, personat e ftuar,...., gjithmone une mendoj se gota e fundit eshte me e mire se e para
Per mua gllenjka e pare mbetet kufiri...o ndalon ...o ecen :p
 
Redaktimi i fundit:
Duhet planifikuar nje udhetim per tek ty vetem per te pire I cik vere te mire :)
Nuk është e thënë që është e mirë :)
Vera është shumë delikate dhe e ndjeshme ndaj shumë gjërave. Zhurma, errësira, lageshta, temperatura rreth ambjentit ku mbahet vera janë domethënëse.
Kush i mban në shtëpi ristorante gjatë humbin shijen, nuk janë të nivelit që duhet.
Kantinat po, ata i konservojnë në menynë profesionale :)
Pastaj verat e vjetra 20_30 vjeçare, duhen hapur edhe 24 ore para se të ofrohet për t'u pire, që të oksigjenohet mirë:)
 
Redaktimi i fundit:
Nuk është e thënë që është e mirë :)
Vera është shumë delikate dhe e ndjeshme ndaj shumë gjërave. Gjurma, errësira, lageshta, temperatura rreth ambjentit ku mbahet vera janë domethënëse.
Kush i mban në shtëpi ristorante gjatë humbin shijen, nuk janë të nivelit që duhet.
Kantinat po, ata i konservojnë në menynë profesionale :)
Pastaj verat e vjetra 20_30 vjeçare, duhen hapur edhe 24 ore para se të ofrohet për t'u pire, që të oksigjenohet mirë:)

True!

Tani kam leviz por do te dergoj neser 1 foto nga bodrumi/qilar se di si i thoni ju vendit ku mbahen vererat ne shqip.
 

Konkursi Letërsisë

  • U be kohe.

    Votat: 1 20.0%
  • Zbrazëti e pashpjeguar.

    Votat: 1 20.0%
  • Fëmijëria ime

    Votat: 2 40.0%
  • Imja bukuroshe

    Votat: 1 20.0%
Back
Top