Arfenilla
Themelues i Forumit
Një nga fushat kryesore të studimeve të çokollatës është përqendruar në dobitë dhe efektet në sëmundjet kardiovaskulare.
Një shumicë dërmuese e shkencëtarëve sugjerojnë se: اokollata është burim i pasur me antioksidues flavonoid që janë veçanërisht të rëndësishëm në mbrojtjen kundër dëmit të arterieve.
Flavonoid*ët e çokollatës parandalojnë ngjitjen e trombociteve të gjakut nga e cila mund të shkaktohet mpiksja e gjakut,
Sikundër yndyrat e ngopura që gjenden në mish dhe prodhime qumështi, yndyrat e ngopura në çokollatë nuk rrisin nivelet e kolesterinës. Konsumi i shpeshtë i çokollatës zvogëlon me 40 për qind rrezikun e sëmundjes së zemrës dhe zvogëlon me 30 për qind goditjen cerebrale në tru. /Zëri/
Një shumicë dërmuese e shkencëtarëve sugjerojnë se: اokollata është burim i pasur me antioksidues flavonoid që janë veçanërisht të rëndësishëm në mbrojtjen kundër dëmit të arterieve.
Flavonoid*ët e çokollatës parandalojnë ngjitjen e trombociteve të gjakut nga e cila mund të shkaktohet mpiksja e gjakut,
Sikundër yndyrat e ngopura që gjenden në mish dhe prodhime qumështi, yndyrat e ngopura në çokollatë nuk rrisin nivelet e kolesterinës. Konsumi i shpeshtë i çokollatës zvogëlon me 40 për qind rrezikun e sëmundjes së zemrës dhe zvogëlon me 30 për qind goditjen cerebrale në tru. /Zëri/