Globalizmi kundrejt nacional-proteksionizmit

Protect mbrojtje
Nation komb/fis(e)

Mund te kesh globalizim dhe mbrojtje kombetare. Njera nuk perjashton tjetren. Mos valle anglia e franca, danimarka, portugalia, spanja hollanda dhe e fundit japonia mos valle keto kishin kufinj te hapur qe me pushtimet e tyre sollen zhvillime mbare gjithe botes?


Globalizim nuk domethene kufinj te hapur per njerez.

Globalizimin e arrin edhe po te rredhohesh me mure 100 metra te larte e 100 metra te gjere. Globalizim eshte tregti idesh dhe sendesh, jo tregtim demografik.
Tregtimi demografik sjell rrenim
Tregtimi ideje dhe sendesh sjell pasuri


Me njerez te duhur dhe mbas nje ideje te bashkuar arrin gjithcka
 
Globalizimi në dukje është liberal por është një super konfomizem dhe komunizmi modern..
Jetoj part time në nje shtet të tillë edhe Shqiptaria aspiron të jetë.

Jam sh dakort me shkrimin...
Por tek e fundit is all about the Control.
Controlling the power....

Dhe sigurisht everything must come to an end.

I hope not with some war (99.9% of chances to happen)

Pasi siç ka thënë Albert Einstein :
"Nuk e di se me çfarë armësh do të bëhet lufta e tretë botërore.
Por e katërta do të jetë me gurë dhe shkopinj"
 
Globalizimi në dukje është liberal por është një super konfomizem dhe komunizmi modern..
Jetoj part time në nje shtet të tillë edhe Shqiptaria aspiron të jetë.

Jam sh dakort me shkrimin...
Por tek e fundit is all about the Control.
Controlling the power....

Dhe sigurisht everything must come to an end.

I hope not with some war (99.9% of chances to happen)

Pasi siç ka thënë Albert Einstein :
"Nuk e di se me çfarë armësh do të bëhet lufta e tretë botërore.
Por e katërta do të jetë me gurë dhe shkopinj"
Nese ne vendet perendimore fitojne njerez e te djathtes
Nese pasneser debojn gjithe shtetasit e rracat e huaja

Mendon se sdo kete me globalizm?

Globalizm ka pasur qe nga koha e perandorive te lashtra.ndryshimi me atehere nga tani eshte se bota e atehereshme eshte shume e vogel krahasuar me tani
 
Redaktimi i fundit:
Nese ne vendet perendimore fitojne njerez e te djathtes
Nese pasneser debojn gjithe shtetasit e rracat e huaja

Mendon se sdo kete me globalizm?

Globalizm ka pasur qe nga koha e perandorive te lashtra.ndryshimi me atehere nga tani eshte se bota e atehereshme eshte shume e vogel tani
Nëse do ndodhë ajo që thua do kthehet back to paln A dmth naciona-proteksionizmit
Por do të jetë vazhdimisht i testuar nga pjesa tjetër e botës ne mënyrë gurrrile....
 
Nëse do ndodhë ajo që thua do kthehet back to paln A dmth naciona-proteksionizmit
Por do të jetë vazhdimisht i testuar nga pjesa tjetër e botës ne mënyrë gurrrile....
Po globalizimi nuk zhduket
Prape globalizim eshte

Thjesht drejtuesit ndryshojne
 
Hillbillys i kane
Edhe komunistst i kane

Prandaj ska stone age :p
My friend do I have to remind you that wlide West it was not only Texas?
(Shembull)

Ka hillbilly e bill hylli, qeni që lef nuk të ha.

Komunist? Jepi lukashenkos timonin shumezoje për 2 (dmth nji si ai ke krahu tj i botës) ene shif tym kavaje masanaj ?
 
My friend do I have to remind you that wlide West it was not only Texas?
(Shembull)

Ka hillbilly e bill hylli, qeni që lef nuk të ha.

Komunist? Jepi lukashenkos timonin shumezoje për 2 (dmth nji si ai ke krahu tj i botës) ene shif tym kavaje masanaj ?
Nuk di per cfare po flet por nuk arrijn ne ate kulm sepse po shtypen koken e tjetrin do shtypin edhe te vetin. Nuk eshte se vetem perendimi ka arme berthamore.


Por ajo qe thash une qendrob, globalizimi gjithmone ka ekzistuar, qe ne lashtesi e deri tani, bota eshte permadhesuar dhe globalizimi eshte zhvilluar dhe me i nderlikuar. Ndoshta per 1000 vjet te tjete do jete nderplanetare etj dhe globalizimi qe ne njohim sot mund te duket si nje treg fshati 1000 nga tani.Edhe me hillbilly, shume nga midwest, norwest, south, south west jane familje ushtarake dhe me sa di une shumica e ketyre anojne djathtas. Edhe nuk jane hillibilly e rednecka dosido, por ushtrohen dhe studiojn ne shkolla te mira ushtarake dhe me pergjegjesi. Edhe sikur te anojne akoma me djathtas nuk do perdorin bomba berthamore.


Njesoj edhe sikur te fitojne te majtet
 
Nuk di per cfare po flet por nuk arrijn ne ate kulm sepse po shtypen koken e tjetrin do shtypin edhe te vetin. Nuk eshte se vetem perendimi ka arme berthamore.


Por ajo qe thash une qendrob, globalizimi gjithmone ka ekzistuar, qe ne lashtesi e deri tani, bota eshte permadhesuar dhe globalizimi eshte zhvilluar dhe me i nderlikuar. Ndoshta per 1000 vjet te tjete do jete nderplanetare etj dhe globalizimi qe ne njohim sot mund te duket si nje treg fshati 1000 nga tani.Edhe me hillbilly, shume nga midwest, norwest, south, south west jane familje ushtarake dhe me sa di une shumica e ketyre anojne djathtas. Edhe nuk jane hillibilly e rednecka dosido, por ushtrohen dhe studiojn ne shkolla te mira ushtarake dhe me pergjegjesi. Edhe sikur te anojne akoma me djathtas nuk do perdorin bomba berthamore.


Njesoj edhe sikur te fitojne te majtet
Pikërisht pra atë po them dhe unë po mbase nuk më kuptove, dmth varet kujt i bien në dorë çelsat e shpisë (flasim për superfuqitë)

Mundë të ndodhë që të kemi civilizime nderplanetare siç the ti ose të kthehemi prap në shpella. ( Gjithnjë nqs natyra tregohet bujare me ne e na jep kohë)

Unë vë bast për kte të fundit.

Dhe mos ngatarro ndërveprimin me globalizimin... Është njesoj si epidemia me pandemine (në kohët më parë e kam fjalën)
Shpresoj të më kesh kuptu ku e kom llafin kte radhë.
 

Konkursi Letërsisë

 • 1-Sonte.

  Votat: 2 7.7%
 • 2-Më vjen të flas për ty

  Votat: 3 11.5%
 • 3-Eshte apo...!?

  Votat: 6 23.1%
 • 4-Mbete thjeshtë nje formë

  Votat: 2 7.7%
 • 5-Per ty

  Votat: 4 15.4%
 • 6-Femra

  Votat: 3 11.5%
 • 7-Magjishëm

  Votat: 2 7.7%
 • 8-Loren

  Votat: 4 15.4%
Back
Top