Andrea Bocelli

N' shtator të vjetit 1958, nji gru shtatzanë u dërgu me urgjencë në spital me nji atak apendisiti.
Mjekt e paralajmërun se mund të kishte dëmtime serioze në fetus pas operacionit dhe e këshillun për me e dështontu, por ajo refuzoi kategorikisht.
Fëmija u lind me glaukoma dhe vetëm nga syni i tij i djathtë shihte forma dhe ngjyra të turbullta, pavarësisht kësaj, u rrit normalisht në fermën e prindërve tij ku banin vegla dhe shitnin verë.
Në moshën 7-vjeçare, Andrea i binte flautit, borisë, saksofonit, kitarës, trombonit dhe baterisë. Vetëm muzika klasike, sipas nanës së tij, e qetësonte këtë shpirt të shqetësuem.
Nji ditë dadoja i dha nji disk të tenorit italian Franco Corelli. Bocelli e adhuroi. Po në moshën 7-vjeçare dallnte vokalet e kangëtarëve ma të njohun të kohës dhe përpiqej me i imitontu.
Në moshën 12-vjeçare në nji ndeshje futbolli, kur po luante si portier topi e goditi me forcë në fytyrë. Pësoi gjakderdhje në synin e djathtë dhe u verbu plotësisht.
Të gjithë e këshillun fëmijën e verbër të bate kujdes, por ai nuk u dorëzu. Nuk ndaloi së patuni ambicie së ndjekuni andrrat e tij. “Duke u rritë të gjithë më thoshin ''mos e bëj atë pse asht e rrezikshme', por mu nuk më interesonte.
Nëse mendojmë kështu, gjithçka asht e rrezikshme.”
Madje mori pjesë edhe në garat me kuaj. Studioi drejtësi, por eci në rrugën e famës si tenor dhe kompozitor. U zbulu nga Pavarotti
Në vitin 1998 hyni në listën e 50 njerëzve ma të bukur të revistës People, si dhe në librin Guinness kur arriti me kenë me albumin klasik Sacred Arias, njikohësisht në tre vendet e para në Listat e albumeve klasike të SHBA-së.
U shpall "Oficer i Urdhrit të Meritës" nga republika italiane dhe më 2 mars 2010 u nderua me një yll në Hollywood Walk of Fame për kontributin e tij në Live Theatre.
Celine Dion dikur tha për të: "Nëse Zoti do të ishte artist, zëri i tij do të duhej të tingëllonte si i Andrea Bocellit."
Shqiperoi Shpendi Shakaj,
Marre nga Gegnisht
500x500.jpg
 
Top