9 shenjat e kimisë midis dy personave

Si ta dini nëse keni kimi me një person? Ndonjëherë thjesht takoni dikë dhe menjëherë tërhiqeni drejt tij. Shkëndijat fluturojnë dhe është sikur e gjithë bota ngadalësohet. Diku në pjesën e pasme të mendjes tuaj, ju mendoni se ata po përjetojnë të njëjtën gjë si ju.

Kjo është një ide e romantizuar, por padyshim jo e pasaktë se çfarë është kimia. Është një lidhje e menjëhershme, një lidhje intuitive dhe diçka që ndez shumë marrëdhënie të shkëlqyera. Magnetizmi është shpesh i fuqishëm dhe i prekshëm, i pamundur të injorohet.
Por dyshimet fillojnë të formohen menjëherë pas kësaj. A ishte vërtet një tërheqje e ndërsjellë? Apo ishe vetëm ti, duke mashtruar veten të besosh se ishte kimi kur ishte dashuria jote? Ndonjëherë, linjat mund të bëhen të paqarta, duke e bërë të vështirë të thuash me siguri. Nëse po përjetoni këto emocione të forta dhe nuk jeni të sigurt se çfarë të bëni ju duhet t’i kushtoni vëmendje asaj që po ndodh. Nëse është një kimi e vërtetë, ju do të vini re disa nga këto shenja të kimisë midis dy personave.

Gjuha e trupit

Komunikimi joverbal është po aq i rëndësishëm sa komunikimi verbal në sigurimin e kimisë pozitive dhe përcaktimin e komunikimit efektiv në tërësi. Përfytyroni, për shembull, duke thënë se ju vjen keq ndërsa vini re ose kryqëzoni krahët, në krahasim me faljen me një shprehje të hapur dhe qëndrimin e trupit.
Përveç kësaj, shenjat joverbale shpesh janë më të vështira për t’u kontrolluar – mund të mendoni për fjalët tuaja, por duhet të jeni tepër të vetëdijshëm për reagimet dhe lëvizjet natyrore të trupit tuaj për të ndaluar gjuhën e trupit tuaj të jetë e qartë. Kjo është arsyeja pse gjuha e trupit luan një rol kaq të madh në zbulimin e kimisë.
Disa shenja të kimisë në gjuhën e trupit midis dy personave janë:
 • Të përkulur drejt njëri-tjetrit
 • Nxitje
 • Lëpirje e buzëve
 • Duart e djersitura ose të shkurajuara
 • Duke luajtur me flokë
 • Kryqëzimi dhe shkelja vazhdimisht e këmbëve
Gjuha e trupit është e sinqertë. Ajo zbulon shumë gjëra që ne përpiqemi të fshehim. Kjo është arsyeja pse këto sugjerime delikate mund të tregojnë kimi, tërheqje dhe një marrëdhënie të mirë kur komunikimi verbal nuk mundet. Nëse ju dhe një person tjetër shfaqni gjuhë të ngjashme të trupit, është një shenjë e mirë!
 1. Ngacmimet
Ngacmimi mund të jetë fëminor dhe nuk është gjithmonë një mënyrë e pagabueshme për të matur kiminë. Thënë kjo, zakonisht tregon se dikush mund të interesohet për ju në një farë mënyre. Mund të ketë kuptime delikate prapa ngacmimeve që ju mund të mos u kushtoni vëmendje dhe këto kuptime mund të tregojnë kimi.
Ndërsa si fëmijë tërhiqnim gishtat në një shesh lojërash, mbase nuk e kemi ditur se çfarë po përpiqeshim të bënim me të vërtetë. Si të rritur, kjo bëhet për të tërhequr vëmendjen, për të sjellë reagime dhe për të krijuar raport. Këtu janë disa shembuj të mënyrave të ngacmimit që mund ta bëjnë këtë:
 • Shaka lozonjare
 • Duke shtyrë njëri-tjetrin lehtë
 • Përdorimi i pseudonimeve pa kuptim ose të lezetshme
 • Zgjedhja e njëri-tjetrit (në mënyrë të padëmshme!)
 • Duke imituar njëri-tjetrin
Vini re se ngacmimi nuk duhet të bëhet kurrë për të ofenduar ose dëmtuar. Përkundrazi, është një mënyrë për të bashkëvepruar me njëri-tjetrin dhe për të treguar dashuri në një mënyrë më zbavitëse. Shumë madje mund t’ju quajnë një çift i vjetër i martuar për shkak të asaj se sa grindeni!

Kontakti me sy është intensiv

Kontakti me sy është jashtëzakonisht i fuqishëm kur bëhet fjalë për kimi. Vetëm duke parë sesi dy njerëz e shikojnë njëri-tjetrin, ju mund të tregoni shumë për lidhjen e tyre. Ata thonë se sytë janë dritarja e shpirtit, kështu që ku ka mënyre më të mirë për të njohur njëri-tjetrin sesa përmes kontaktit me sy?
Kur ndjeni kimi me dikë, keni tendencë që automatikisht ta shikoni. Ju nuk mund ta ndihmoni atë; është sikur sytë tuaj të tërhiqen nga vetë qenia e tyre dhe ju nuk mund të shikoni larg – nëse nuk ju kapin, në këtë rast ju shpejt shmangni sytë dhe bëni sikur nuk keni bërë asgjë!
Por kjo nuk do të thotë që të njëjtët njerëz të butë duke vështruar larg njëri-tjetrit nuk mbajnë gjithashtu periudha të gjata të kontaktit me sy. Ata shikojnë në sytë e njëri-tjetrit kur flasin dhe bashkëveprojnë, shpesh derisa të bëhet shumë intensiv dhe duhet të shohin larg. Disa “qëndrime” të syve gjithashtu tregojnë kimi, të tilla si:
 • Bebet e syve të zgjeruara
 • Vetullat e ngritura
 • Një vështrim fiks, i përqendruar
 • Një vështrim që shigjeton nga buzët në sy
Ju flirtoni, por me shumë delikatesë

Kur ka shumë kimi mes dy personave, gjithçka ndihet më intensive dhe e pabesueshme. Kjo është arsyeja pse flirtimi juaj është i butë dhe i nënshtruar. Edhe prekjet më të lehta mund të ndihen qiellore!
Ju e përjetoni gjithçka aq më fort, deri në pikën ku edhe vetëm përqafimet ose puthjet në faqe mund të ndihen shumë. Ju mund të zgjasni përqafimet, të shtrëngoni duart e njëri-tjetrit ose të fërkoni shpinat e njëri-tjetrit dhe gjithçka ndihet shumë më pasionante për ju sesa mund të mendojnë njerëzit e tjerë. Përveç kësaj, flirtimi i hollë mund të jetë një mënyrë që dy njerëz të shprehin tërheqjen e tyre ndaj njëri-tjetrit pa qenë të qartë për ata që ju rrethojnë. Kjo e bën të ndihet sikur ka një sekret të vogël që e ndani të dy. Në fillimet e një marrëdhënieje, kjo mund të jetë veçanërisht delikate, pasi të dy jeni duke mësuar të lundroni në ndërlikimet e kimisë suaj.

Gjithmonë të buzëqeshur

Është e vështirë të mos buzëqeshësh kur je pranë dikujt që të pëlqen. Mbi të gjitha, ju po e ndjeni këtë magnetizëm të fuqishëm që ju tërheq drejt njëri-tjetrit dhe nuk ka askënd tjetër që do të preferonit për momentin. Si mund të mos buzëqeshësh? Nëse ju dhe personi tjetër nuk mund të ndaloni të buzëqeshni – ose padyshim që jeni duke u përpjekur të kontrolloni buzëqeshjet tuaja – ka shumë mundësi që atje të ketë shumë kimi! Ndonjëherë, nuk keni nevojë as të ndërveproni me ta për të shijuar përfitimet. Thjesht shikoni njëri-tjetrin dhe automatikisht ndiheni më pozitivë. Një vështrim i thjeshtë dhe dita juaj ndriçohet. Kjo është fuqia e kimisë.

Ju vini re gjëra të vogla

Gjërat e vogla kanë shumë rëndësi. Zakonisht, ne flasim për këtë duke iu referuar veprimeve të mirësisë ose gjesteve delikate romantike, por tani, nënkuptojmë se vënia në dukje e hollësive të dikujt tjetër mund të jetë një shenjë e madhe e kimisë pozitive. Për shembull, ju dhe personi tjetër mund të vini re:
 • Një model të ri flokësh
 • Gjëra të vogla të preferuara të personit tjetër
 • Sende të reja veshjesh
 • Si e merrni çajin ose kafenë
 • Si t’ju gëzojmë
Kjo gjithashtu do të thotë që ju do të mbani mend shumë gjëra nga njëri-tjetri, si histori “të zakonshme” që keni treguar. Kjo sepse të dy po i kushtoni vëmendje të veçantë njëri-tjetrit për shkak të niveleve më të larta të interesit.

Fokusi juaj është gjithmonë tek njëri-tjetri

Edhe në një dhomë plot me njerëz, ju dhe personi tjetër jeni më të vëmendshëm ndaj njëri-tjetrit. Ju gjithmonë jeni të përqendruar në atë që po bën ose thotë tjetri, edhe nëse nuk po ndërveproni me ta në atë kohë. Kjo gjithashtu mund t’ju bëjë të shpërqendroheni gjatë fushave të tjera të jetës tuaj. Ju vazhdimisht kontrolloni telefonin tuaj për mesazhet e tyre. E gjeni veten duke u munduar të përqendroheni në punë. Ju harroni gjërat që zakonisht i keni të shtrenjta. Mos harroni të provoni dhe të vendosni një ekuilibër! Mos harroni miqtë dhe përgjegjësitë tuaja!

Humbja e sensit të kohës

Kur jeni me këtë person orët ndihen thjesht si minuta. Koha fluturon në mënyra që ju trondisin vërtet dhe gjithnjë ndihet sikur koha juaj ka mbaruar shumë shpejt. Kjo mund t’ju bëjë të mendoni se nuk do të ketë kurrë kohë të mjaftueshme për të kaluar me ta. Kjo mund të jetë për shkak të:
 • Biseda të thella dhe të gjata – është sikur të mund të flasësh përgjithmonë dhe kurrë të mos mbarosh
 • Ndarja e një hobi të zakonshëm ose aktivitete argëtuese për të bërë së bashku
 • Duke shijuar një heshtje të rehatshme, shoqëruese
 • Thjesht kaloni kohë me njëri-tjetrin dhe bëni së bashku gjërat tuaja individuale
Edhe me gjithë kohën e botës, ju nuk mendoni se mund ta gjeni ndonjëherë veten duke u mërzitur. Është një ndjenjë e pabesueshme dhe zakonisht e mundur vetëm me sasi të mëdha kimike.

Ka një tension të lehtë, por të prekshëm

Kimia mund të shkaktojë shtrirjen e tensionit midis dy personave. Tërheqja fizike dhe dëshira luajnë role të mëdha në shenjat e kimisë midis dy personave. Mund të shkaktojë që një hapësirë në të cilën jetoni të dy të ndjeheni sikur ajri është aq i trashë sa të copëtohet!
Sigurisht, duhet të vini re se kjo lloj dëshire dhe tensioni nuk është i vetë-qëndrueshëm. Të mbështetesh vetëm në këtë kur ndërton një marrëdhënie zakonisht përfundon keq. Llojet më të mira të kimisë nuk kanë të bëjnë vetëm me intimitetin – ato kanë të bëjnë me trupin, mendjen dhe shpirtin njëkohësisht.

/Psikologjia
 
Mua më ndriçimin sytë kur lexoj publikimet e njërës....
Nuk e di është kimi apo jo
 
Top