
Përbërësit:
- 500g testikuj dashi, të pastruar mirë
- 2 qepë të mëdha, të prera në feta
- 3 domate, të prera në kubikë
- 2 thelpinj hudhër, të grirë imët
- 1 spec i kuq i ëmbël, i prerë në rrathë
- 1 spec djegës (opsional), i prerë në rrathë
- 50 ml vaj ulliri
- 1 gjethe dafine
- Kripë dhe piper sipas shijes
- Majdanoz i freskët për garniturë
Udhëzimet:
- Pastrimi i Testikujve:
- Lajini mirë testikujt nën ujë të rrjedhshëm të ftohtë.
- Vendosini në një tenxhere me ujë të valuar për 2-3 minuta për t'i hequr lëkurën e jashtme.
- Hiqini nga uji dhe qërojini lëkurën e jashtme me kujdes.
- Përgatitja e Testikujve:
- Pritini testikujt në feta të holla ose kubikë, sipas dëshirës.
- Gatimi:
- Në një tigan të madh, ngrohni vajin e ullirit mbi nxehtësi mesatare.
- Shtoni qepën dhe hudhrën, dhe gatuajini derisa të zbuten dhe të bëhen të tejdukshme.
- Shtoni specat e kuq dhe specin djegës (nëse përdorni), dhe gatuajini për disa minuta të tjera.
- Shtoni domatet dhe gjethe dafine, dhe gatuajini derisa domatet të fillojnë të zbuten dhe të lëshojnë lëngun e tyre.
- Shtoni testikujt e prerë dhe përzieni mirë me përbërësit e tjerë.
- Gatuajini për rreth 10-15 minuta, duke i përzier herë pas here, derisa testikujt të jenë gatuar plotësisht dhe të kenë përthithur shijet e tjera.
- Shtoni kripë dhe piper sipas shijes.
- Shërbimi:
- Hiqni tiganin nga zjarri dhe hidhni mbi të majdanozin e freskët të grirë.
- Shërbejeni të nxehtë, të shoqëruar me bukë të freskët ose pilaf.