LeVoyageur
RDM 33 NSOE
Kontradikta mes shkencëtarëve, pasi thuhet se yndyrat shtazore nuk e vënë në rrezik zemrën. Një studim amerikan i University of Cambridge i publikuar në revistën shkencore “Annals of Internal Medicine”, tregon se nuk ka yndyra të mira dhe të këqiija.
Por sugjerohet që të hahen më shumë yndyra joshtazore, si omega 3 dhe omega 6.
Ekspertët ekzaminuan 72 studime të cilët kishin përfshirë 600 mijë individë. Shkencëtarët ballafaquan rrezikun e zemrës për shkak të përqendrimit të yndyrave shtazore dhe konsumin e këtyre elementëve në dietën e secilit individ të përfshirë.
U vu re se pavarësisht ballafaqimit, nuk kishte një lidhje mes sëmundjeve të zemrës dhe yndyrave shtazore, dhe provat ishin të pamjaftueshme.
Rajiv Chowdhury, autor kryesor i studimit shprehet se, “Këto rezultate duhet të inkurajojnë studime të tjera lidhur me linjën e ndjekur sa i takon studimit mbi yndyrat shtazore dhe problemet e zemrës”
noa.al
Por sugjerohet që të hahen më shumë yndyra joshtazore, si omega 3 dhe omega 6.
Ekspertët ekzaminuan 72 studime të cilët kishin përfshirë 600 mijë individë. Shkencëtarët ballafaquan rrezikun e zemrës për shkak të përqendrimit të yndyrave shtazore dhe konsumin e këtyre elementëve në dietën e secilit individ të përfshirë.
U vu re se pavarësisht ballafaqimit, nuk kishte një lidhje mes sëmundjeve të zemrës dhe yndyrave shtazore, dhe provat ishin të pamjaftueshme.
Rajiv Chowdhury, autor kryesor i studimit shprehet se, “Këto rezultate duhet të inkurajojnë studime të tjera lidhur me linjën e ndjekur sa i takon studimit mbi yndyrat shtazore dhe problemet e zemrës”
noa.al