What's on your mind..?

Titanic

Antarë i Respektuar
Çdokush mund të jetoj me pak, veçse ka nevojë të stërvitet. Të stërvis mendjen e tij duke mos u ndikuar nga njerëzit që kanë më shumë.
 

Raniaa

Antarë i Respektuar
Rrallhere me ka ndodhur ne jet qe dikush te me mbroje, e kjo gje me vriste shume ne shpirt, e me shume se gjithcka kur donin te me poshteronin njerez qe une ne duart e tyre e lija shpirtin pa frike.
Por, mesova se njerezit vishen sipas interesit, por dhe sipas interesit e lene shpirtin e tyre "lakuriq"
 

E**A**

Antarë i Respektuar
Rrallhere me ka ndodhur ne jet qe dikush te me mbroje, e kjo gje me vriste shume ne shpirt, e me shume se gjithcka kur donin te me poshteronin njerez qe une ne duart e tyre e lija shpirtin pa frike.
Por, mesova se njerezit vishen sipas interesit, por dhe sipas interesit e lene shpirtin e tyre "lakuriq"

😁🤗 

Punk1

Antarë i Respektuar
Po kerkoj paranoja .. buza ku je ti ?
O buzaaaa ... buze moj ! A te hengert dreqi... degjove o buza 😜😂
 

Loverboy

A pretty face can never trick me
"Gjysma e jetës humbet duke kënaqur të tjerët. Gjysma tjetër humbet duke kaluar ankthet që shkaktohen nga të tjerët.
Lëre këtë lojë, boll ke luajtur"

Rumi
 

Soulmind

~She wanted the whole world or nothing~
Staf në FV.AL
Adm
S'po di me ke t'ia nis 😁🤷‍♀️
20221112_122148.jpg
 

Soulmind

~She wanted the whole world or nothing~
Staf në FV.AL
Adm
Dashurore po hahen vetëm ato 🙄
Ncuq. nuk hahen 🥺 Hajde se ketu i kam akoma. i nxorra per zili te atyre qe hane jo shendetshem 😛
 

Bebw

🌞
Staf në FV.AL
S/M
Ncuq. nuk hahen 🥺 Hajde se ketu i kam akoma. i nxorra per zili te atyre qe hane jo shendetshem 😛
Erdha
Want You Love GIF by NICOLE DADDONA
 

Soulmind

~She wanted the whole world or nothing~
Staf në FV.AL
Adm
Po mendoj: I bone zborin forumit sot o Soul! Nxorre mallin e javeve tjera lool
 

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Adm
Iku dhe e Diela,nesre perseri e Hene,perseri nje vrap tjeter deri ne fundjave.
 

Titanic

Antarë i Respektuar
Është e vështirë të gjesh njeriun e duhur në kohët e sotme. Që të ndërtohet një lidhje serioze me dikë, nuk nevojitet vetëm që ai person të jet njeri i mirë. Janë shumë gjëra nga pas; bota shpirtërore është kryesorja, njohja që personi ka për veten; sa e njeh veten e tij ?! Çfarë lexon, çfarë muzike dëgjon, çfarë aktivitetesh pëlqen. Çfarë të përbashkëtash sheh tek ai. Nuk mund të krijosh marrdhënie serioze me dikë thjeshtë sepse është njeri i mirë, i qetë apo se i pëlqen karakterin. Një njeri që thotë; unë i pëlqej të gjitha rrymat muzikore, tregon se ky njeri nuk e ka gjetur veten, nuk ka arritur të kuptoj çfarë pëlqen ai, por i pëlqen të gjitha ato që shoqëria i ka thënë. Nuk është i lirë të zgjedh por diktohet nga bota. Flas për veten; ajo femër që nuk njeh veten e saj nuk është për mua.
 
Allahu i Madhëruar thotë:

“Kur i shihni ata (hipokritët), pamja e tyre e bukur ju mahnit e, nëse flasin, ju i dëgjoni fjalët e tyre….ata janë armiqtë e vërtetë…”

El Munafikun 4
 

Titanic

Antarë i Respektuar
Martesa vjen me shumë përgjegjësi; njëra prej atyre përgjegjësive është mbrojtja që duhet ti japësh gruas nga keqbërësit. Kështu; meqënse shumë meshkujt mund ta ngacmojnë, mund ta shikojnë si objekt seksi gruan, atëhere (mashkulli që s'do sherre, vrasje, etj), duhet të shmangi femrën. Dhe si do e shmangi femrën ? Duke mos u bërë burrë i një femre.
 

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Adm
Është e vështirë të gjesh njeriun e duhur në kohët e sotme. Që të ndërtohet një lidhje serioze me dikë, nuk nevojitet vetëm që ai person të jet njeri i mirë. Janë shumë gjëra nga pas; bota shpirtërore është kryesorja, njohja që personi ka për veten; sa e njeh veten e tij ?! Çfarë lexon, çfarë muzike dëgjon, çfarë aktivitetesh pëlqen. Çfarë të përbashkëtash sheh tek ai. Nuk mund të krijosh marrdhënie serioze me dikë thjeshtë sepse është njeri i mirë, i qetë apo se i pëlqen karakterin. Një njeri që thotë; unë i pëlqej të gjitha rrymat muzikore, tregon se ky njeri nuk e ka gjetur veten, nuk ka arritur të kuptoj çfarë pëlqen ai, por i pëlqen të gjitha ato që shoqëria i ka thënë. Nuk është i lirë të zgjedh por diktohet nga bota. Flas për veten; ajo femër që nuk njeh veten e saj nuk është për mua.
Degjo Titanik,diku lexova qe ke studiuar psikollogji.
Por shikoj nje negativitet ne pergjethsin e postimeve tua,shikoj errsire,erresire erresire,shume pak drite dhe po thuajse asnje rreze dielli.
Tani dikush qe studion dhe merr dipllomen e psikollogjise keto koncepte i ka me te ndritshme,dhe presupozohet qe ai individ ka mbaruar shkollen te ndihmoje pikerisht te tjeret ne trajtimin e ketyre sintomave qe ti i shfaq per vete.
Mos ti bie rreth e rrotull,nese ti nuk ben nje testim virtua,l rreth asaj qe ke studiuar dhe hedh zarin se si reagon tufa.
Atehere seriozisht ne shume postime tuat nese do nisesha,ne ato cfare shkruan do te sugjeroja takim me nje psikolog.
Pasi nuk eshte normale nje seri mendimesh plote negativitet ne trurin tend.
Eshte pothuajse sfilitese dhe e padurueshem sasia e negativitetit dhe erresires qe ka vorbulla jote.
Te kerkoj ndjese ndoshta per formen e hapur te mendimit tim qe shpreha ndaj jush!
Respekte i nderuar!
 

Punk1

Antarë i Respektuar
Degjo Titanik,diku lexova qe ke studiuar psikollogji.
Por shikoj nje negativitet ne pergjethsin e postimeve tua,shikoj errsire,erresire erresire,shume pak drite dhe po thuajse asnje rreze dielli.
Tani dikush qe studion dhe merr dipllomen e psikollogjise keto koncepte i ka me te ndritshme,dhe presupozohet qe ai individ ka mbaruar shkollen te ndihmoje pikerisht te tjeret ne trajtimin e ketyre sintomave qe ti i shfaq per vete.
Mos ti bie rreth e rrotull,nese ti nuk ben nje testim virtua,l rreth asaj qe ke studiuar dhe hedh zarin se si reagon tufa.
Atehere seriozisht ne shume postime tuat nese do nisesha,ne ato cfare shkruan do te sugjeroja takim me nje psikolog.
Pasi nuk eshte normale nje seri mendimesh plote negativitet ne trurin tend.
Eshte pothuajse sfilitese dhe e padurueshem sasia e negativitetit dhe erresires qe ka vorbulla jote.
Te kerkoj ndjese ndoshta per formen e hapur te mendimit tim qe shpreha ndaj jush!
Respekte i nderuar!
O te vdes une , sa te mencur te kam 😍
 

Titanic

Antarë i Respektuar
Degjo Titanik,diku lexova qe ke studiuar psikollogji.
Por shikoj nje negativitet ne pergjethsin e postimeve tua,shikoj errsire,erresire erresire,shume pak drite dhe po thuajse asnje rreze dielli.
Tani dikush qe studion dhe merr dipllomen e psikollogjise keto koncepte i ka me te ndritshme,dhe presupozohet qe ai individ ka mbaruar shkollen te ndihmoje pikerisht te tjeret ne trajtimin e ketyre sintomave qe ti i shfaq per vete.
Mos ti bie rreth e rrotull,nese ti nuk ben nje testim virtua,l rreth asaj qe ke studiuar dhe hedh zarin se si reagon tufa.
Atehere seriozisht ne shume postime tuat nese do nisesha,ne ato cfare shkruan do te sugjeroja takim me nje psikolog.
Pasi nuk eshte normale nje seri mendimesh plote negativitet ne trurin tend.
Eshte pothuajse sfilitese dhe e padurueshem sasia e negativitetit dhe erresires qe ka vorbulla jote.
Te kerkoj ndjese ndoshta per formen e hapur te mendimit tim qe shpreha ndaj jush!
Respekte i nderuar!
Të përfundosh studimet për psikologji është tjetër gjë (është profesion), dhe të jesh njeri është tjetër gjë. Ekziston një terapi që të bën të mendosh pozitivisht por çështja është se në fund fare ngel veçse terapi e cila mbështetet në teori të përgjithshme dhe teorit e përgjithshme janë ato që të thonë psenë, dhe të thonë si është bota dhe njerëzit. Në profesion do përdorja terapinë për të ndihmuar njerëzit, në jetën time do mbështetesha tek teoria. Teoria mua më thotë që thelbi njerëzor është i keq, terapia më thotë sesi mund të ndihmohen njerëzit. Ka një diferencë midis asaj që je (njeri), dhe midis asaj që ke (profesion). Në profesion unë nuk do e gjykoja dot një njeri që ka bërë trafik droge, por në jetën personale po. Pse ? Sepse ka shkelur ligjin dhe ligji është bërë për të ndaluar të keqen që sjell njeriu. Në profesionin tim unë duhet të deklaroj që s'kam qenë në burg përpara se të ushtroj profesionin por në profesion do sillem ndryshe. Në psikologji unë mund të merresha me menaxhimin e agresivitetit të një krimineli por në kriminalistik ai do shikohesh impulsiv. Nga ligji ai do dënohesh me burg por nga psikologjia ai nuk dënohet. Çdokush Neveriti i shikon njerëzit dhe botën nga fusha e vet. Duke qenë se unë nuk njoh vetëm fushën time, por përhapem dhe në fusha të tjera përfundoj në konkluzione të ndryshme në bazë fushës përkatëse. Do ta jap një shembull; evolucionistët do thonin se agresiviteti është biologjik, por psikologët do thonin që ai zhvillohet në situata sociale. Teoritë më thonë se të gjithë njerëzit janë hipokrit, por në terapi nuk funksionon kështu. Poashtu teoritë më thonë se të gjithë njerëzit gënjejnë, por në terapi do e besoja pacientin. E kupton ndryshimin ? Ndryshimi midis jetës personale dhe profesionit është goxha i madh. Unë mund të jetoj gjithë jetën time në varfëri dhe i lumtur nëse përdor psikologjinë, por askujt s'do i plaste për mua nëse s'kam lekë. Unë mund të bëhem njeri shumë i mirë dhe bashkëshort shumë i mirë me psikologjinë, por kultura shqiptare do më gjykonte që do isha shumë tolerant ndaj gruas dhe që gruaja do më vinte poshtë dhe do quhesha i pavlerë. E di pse Neveriti ? Sepse do isha në gjendje të menaxhoja zemërimin dhe nuk do të thoja; kujt i tregon forcën kjo ?! Por do mendoja ndryshe duke thënë; ndoshta është e lodhur nga puna dhe gjërat mund të mos i ken shkuar mirë. Ja kështu; kur të më gjykosh mua, merr parasysh të gjitha këto që thashë.
 

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Adm
Të përfundosh studimet për psikologji është tjetër gjë (është profesion), dhe të jesh njeri është tjetër gjë. Ekziston një terapi që të bën të mendosh pozitivisht por çështja është se në fund fare ngel veçse terapi e cila mbështetet në teori të përgjithshme dhe teorit e përgjithshme janë ato që të thonë psenë, dhe të thonë si është bota dhe njerëzit. Në profesion do përdorja terapinë për të ndihmuar njerëzit, në jetën time do mbështetesha tek teoria. Teoria mua më thotë që thelbi njerëzor është i keq, terapia më thotë sesi mund të ndihmohen njerëzit. Ka një diferencë midis asaj që je (njeri), dhe midis asaj që ke (profesion). Në profesion unë nuk do e gjykoja dot një njeri që ka bërë trafik droge, por në jetën personale po. Pse ? Sepse ka shkelur ligjin dhe ligji është bërë për të ndaluar të keqen që sjell njeriu. Në profesionin tim unë duhet të deklaroj që s'kam qenë në burg përpara se të ushtroj profesionin por në profesion do sillem ndryshe. Në psikologji unë mund të merresha me menaxhimin e agresivitetit të një krimineli por në kriminalistik ai do shikohesh impulsiv. Nga ligji ai do dënohesh me burg por nga psikologjia ai nuk dënohet. Çdokush Neveriti i shikon njerëzit dhe botën nga fusha e vet. Duke qenë se unë nuk njoh vetëm fushën time, por përhapem dhe në fusha të tjera përfundoj në konkluzione të ndryshme në bazë fushës përkatëse. Do ta jap një shembull; evolucionistët do thonin se agresiviteti është biologjik, por psikologët do thonin që ai zhvillohet në situata sociale. Teoritë më thonë se të gjithë njerëzit janë hipokrit, por në terapi nuk funksionon kështu. Poashtu teoritë më thonë se të gjithë njerëzit gënjejnë, por në terapi do e besoja pacientin. E kupton ndryshimin ? Ndryshimi midis jetës personale dhe profesionit është goxha i madh. Unë mund të jetoj gjithë jetën time në varfëri dhe i lumtur nëse përdor psikologjinë, por askujt s'do i plaste për mua nëse s'kam lekë. Unë mund të bëhem njeri shumë i mirë dhe bashkëshort shumë i mirë me psikologjinë, por kultura shqiptare do më gjykonte që do isha shumë tolerant ndaj gruas dhe që gruaja do më vinte poshtë dhe do quhesha i pavlerë. E di pse Neveriti ? Sepse do isha në gjendje të menaxhoja zemërimin dhe nuk do të thoja; kujt i tregon forcën kjo ?! Por do mendoja ndryshe duke thënë; ndoshta është e lodhur nga puna dhe gjërat mund të mos i ken shkuar mirë. Ja kështu; kur të më gjykosh mua, merr parasysh të gjitha këto që thashë.
Nuk mund te gjykoj ty.
Gjykova postimet e tua!
Gjithesesi besoj qe nje njeri me nje shtjellim morfologjik fjalesh qe ke ti, nuk mund te kete sintomat qe thash une.
Qofshi mire dhe te uroj me te miren ne ato cfare studion. Meson erevnise dhe ne cdo gje tjeter qe ti e quan prioritet per veten dhe jeten tende!!
 
Top