What's on your mind..?

Bebw

🌞
Staf në FV.AL
S/M
Ora 6 duke shkuar në punë; e megjithëse po shkoja në punë, takova dikë afro të pesëdhjetave i cili po më predikonte martesën dhe po më thoshte se duhet të gjeja një gocë që të kaloja jetën dhe të ndërtoja familje. E dëgjova dhe brenda vetes po mendoja; nuk kam pse të kem grua dhe fëmijë, e cila do pasojë me shumë probleme të tjera. Sikur të jetoj e të shijoj ekzistencën duke pasur më pak vuajtje a nuk do ishte më mirë për mua ?!!
Të krijosh familje është gjëja më e bukur ,por tjetër gjë është të presësh njeriun dhe kohën e duhur
 

Titanic

Antarë i Respektuar
Të krijosh familje është gjëja më e bukur ,por tjetër gjë është të presësh njeriun dhe kohën e duhur
Do të tregoj historinë time: qysh në moshën tetëmbëdhjetë doja të isha njeri me sukses, karrierë, dhe me një familje të shëndetshme. Një prind i mirë dhe një baskëshort i mirë. Çdo herë që shikoja prindër me fëmijë, përherë më shkonte në mendje ideja sesa me fat këta njerëz ishin. Shikoja njerëz të suksesshëm në media dhe jetën e përditshme e doja të isha si ata. Krijoja probleme aty ku nuk kishte probleme. Sa herë që i mendoja këto gjëra, aq më shumë më ngërthente dëshpërimi dhe ndjesia e pavlerësis. Xhelozia për të tjerët u bë normë. Sukseset e të tjerëve dhe dështimet e mia, më bënin të ndihesha i pavlerë. Por ja që erdhi një moment pas dhjetë viteve ku pranova se këto gjëra nuk më duhen për të pasur një jetë të qetë. Njerëzit e njohur dhe ata që po njoh më thonë sesa e mrekullueshme është të kesh familje; nuk ka si fëmija, ai të shplodh, martohu, krijo familje. Ndonëse për shoqërinë të kesh botë materiale dhe familje është shumë e rëndësishme, për mua tanimë këto gjëra shikohen të panevojshme sepse i kam dëshiruar aq shumë sa më bën të ndihesha inferior. Nga këto dhjetë vite mërzitje mësova se ndjekja e suksesit, parasë, famës, dëshirave veçse të dëmton. Hoqa dorë prej këtyre dëshirave dhe ndihem i qetë. Një ndjesi çlirimi do thoja.
 
Ora 6 duke shkuar në punë; e megjithëse po shkoja në punë, takova dikë afro të pesëdhjetave i cili po më predikonte martesën dhe po më thoshte se duhet të gjeja një gocë që të kaloja jetën dhe të ndërtoja familje. E dëgjova dhe brenda vetes po mendoja; nuk kam pse të kem grua dhe fëmijë, e cila do pasojë me shumë probleme të tjera. Sikur të jetoj e të shijoj ekzistencën duke pasur më pak vuajtje a nuk do ishte më mirë për mua ?!!
Shume mire te ka thene edhe pse besoj qe edhe ti e dine rendesine e kohes se marteses dhe vleren e saj.
 

Bebw

🌞
Staf në FV.AL
S/M
Do të tregoj historinë time: qysh në moshën tetëmbëdhjetë doja të isha njeri me sukses, karrierë, dhe me një familje të shëndetshme. Një prind i mirë dhe një baskëshort i mirë. Çdo herë që shikoja prindër me fëmijë, përherë më shkonte në mendje ideja sesa me fat këta njerëz ishin. Shikoja njerëz të suksesshëm në media dhe jetën e përditshme e doja të isha si ata. Krijoja probleme aty ku nuk kishte probleme. Sa herë që i mendoja këto gjëra, aq më shumë më ngërthente dëshpërimi dhe ndjesia e pavlerësis. Xhelozia për të tjerët u bë normë. Sukseset e të tjerëve dhe dështimet e mia, më bënin të ndihesha i pavlerë. Por ja që erdhi një moment pas dhjetë viteve ku pranova se këto gjëra nuk më duhen për të pasur një jetë të qetë. Njerëzit e njohur dhe ata që po njoh më thonë sesa e mrekullueshme është të kesh familje; nuk ka si fëmija, ai të shplodh, martohu, krijo familje. Ndonëse për shoqërinë të kesh botë materiale dhe familje është shumë e rëndësishme, për mua tanimë këto gjëra shikohen të panevojshme sepse i kam dëshiruar aq shumë sa më bën të ndihesha inferior. Nga këto dhjetë vite mërzitje mësova se ndjekja e suksesit, parasë, famës, dëshirave veçse të dëmton. Hoqa dorë prej këtyre dëshirave dhe ndihem i qetë. Një ndjesi çlirimi do thoja.
Po ta kursej historin time dhe po ta përmbledh .Unë kam sakrifikuar veten për krijimin e familjes dhe tani më duhet të sakrifikoj angazhimin e madh ndaj familjes për krijimin e të ardhmes së saj ❤.Pra koha mua më gjeti të papërgatitur dhe të paformua,por 1 ditë ndodhë kjo "krijimi i familjes" ,është ligj i natyrës thoshte gjyshja ime ,të gjithë e krijojnë atë edhe kafshët .
Lëre kohën të të drejtoj.Koha do të ta sjell personin e duhur në shteg ,ndërkohë fokusohu tek qëllimet që ke ,por kurrë mos thuaj kurrë .
 

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Adm
Do të tregoj historinë time: qysh në moshën tetëmbëdhjetë doja të isha njeri me sukses, karrierë, dhe me një familje të shëndetshme. Një prind i mirë dhe një baskëshort i mirë. Çdo herë që shikoja prindër me fëmijë, përherë më shkonte në mendje ideja sesa me fat këta njerëz ishin. Shikoja njerëz të suksesshëm në media dhe jetën e përditshme e doja të isha si ata. Krijoja probleme aty ku nuk kishte probleme. Sa herë që i mendoja këto gjëra, aq më shumë më ngërthente dëshpërimi dhe ndjesia e pavlerësis. Xhelozia për të tjerët u bë normë. Sukseset e të tjerëve dhe dështimet e mia, më bënin të ndihesha i pavlerë. Por ja që erdhi një moment pas dhjetë viteve ku pranova se këto gjëra nuk më duhen për të pasur një jetë të qetë. Njerëzit e njohur dhe ata që po njoh më thonë sesa e mrekullueshme është të kesh familje; nuk ka si fëmija, ai të shplodh, martohu, krijo familje. Ndonëse për shoqërinë të kesh botë materiale dhe familje është shumë e rëndësishme, për mua tanimë këto gjëra shikohen të panevojshme sepse i kam dëshiruar aq shumë sa më bën të ndihesha inferior. Nga këto dhjetë vite mërzitje mësova se ndjekja e suksesit, parasë, famës, dëshirave veçse të dëmton. Hoqa dorë prej këtyre dëshirave dhe ndihem i qetë. Një ndjesi çlirimi do thoja.
Shpesh here ne jete duhet t`ia leme mendimet tona asgjes.
Cfare dua te them,te mos mendosh shume,ose te mos lodhesh non stop trurin duke menduar neper labirintha pa fund, eshte nje forme jetes,dhe e nevojshme ne shume priudha te jetes tone.
Pra te jetosh momentin,eshte nje filozofi e tere brenda ati momenti.
Por mbi te gjitha ne kete bote duhet te kuptojme:
Ne jemi nje qenie origjinale dhe unike ne vetvete,prandaj c`do krahasim apo barometer me dicka/dike tjeter,eshte nje gabim.
shpesh here ne adikisim,pra i hym vetvetes sone ne hak.
kur kuptojme kete gje ,eshte e nevojshme;
Ti ulemi vetes perball duke pi nje kafe dhe ta qetesojme,relaksojme dhe ti japim vlerat qe ajo ka,pasi c`do qenie ne kete univers ka vlerat e ti/saj.
Lumturin ta sjel nje petale lulje kur e shikon,pa cka qe sta sjell ndoshta as krejt pasuria e botes.
Eshte ceshtje burimi ne brendesine tone.
 

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Adm
Ora 6 duke shkuar në punë; e megjithëse po shkoja në punë, takova dikë afro të pesëdhjetave i cili po më predikonte martesën dhe po më thoshte se duhet të gjeja një gocë që të kaloja jetën dhe të ndërtoja familje. E dëgjova dhe brenda vetes po mendoja; nuk kam pse të kem grua dhe fëmijë, e cila do pasojë me shumë probleme të tjera. Sikur të jetoj e të shijoj ekzistencën duke pasur më pak vuajtje a nuk do ishte më mirë për mua ?!!
Cdo kush ka mendimet e ti /saj.
Ajo qe kemi ne ne dore eshte ti injorojme.
Me beso kjo eshte nje nder rruget qe te con drejte vetvetes.
 

Titanic

Antarë i Respektuar
Kura më e mirë e vetes është të gjesh mënyrën për të kapërcyer frikën ndaj vdekjes. Është një nga proçeset më të vështira të ekzistencës. Nëse arrihet ky qëllim atëhere jeta mund të shijohet. Seneka thotë me mençuri kur shprehet se; askush nuk mund të ketë një jetë paqësore kur mendon tepër për ta zgjatur atë (jetën).
 

Raniaa

Antarë i Respektuar
Kura më e mirë e vetes është të gjesh mënyrën për të kapërcyer frikën ndaj vdekjes. Është një nga proçeset më të vështira të ekzistencës. Nëse arrihet ky qëllim atëhere jeta mund të shijohet. Seneka thotë me mençuri kur shprehet se; askush nuk mund të ketë një jetë paqësore kur mendon tepër për ta zgjatur atë (jetën).
Jeta eshte me e veshtire sa koha dhe vdekja bashke thote Ernest Hemingway
Sepse pertej frikes se ketyre dyjave jeta edhe te lodh, te therrmon, eshte dinake dhe gjithmonë do te fitoje ne lufte me njeriun, jeta nuk te le asnje therrime ta shijosh...
 

Raniaa

Antarë i Respektuar
Me pyeten je e lumtur?
Duke i pare ne sy u thashe, pak me shume se e lumtur.
Qe do te thote?
Jam e qete...
 

Titanic

Antarë i Respektuar
Jeta eshte me e veshtire sa koha dhe vdekja bashke thote Ernest Hemingway
Sepse pertej frikes se ketyre dyjave jeta edhe te lodh, te therrmon, eshte dinake dhe gjithmonë do te fitoje ne lufte me njeriun, jeta nuk te le asnje therrime ta shijosh...
Dakort jam, jeta është e vështirë dhe vuajtje por për të kapërcyer këtë vuajtje dhe vështirësi më e mira është që vuajtja të pranohet si dhe mos të ketë ankesa ndaj vështirësive. Epikteti thotë; ata njerëz të cilën duan të shmangin gjërat që nuk duhen të ndodhin, ata janë dhe njerëzit që e vuajnë më shumë fatkeqësinë. P.sh; varfëria, sëmundja, vdekja këto janë tre gjëra që nuk mund të shmangen dot. Sa më shumë përpiqesh ti shmangesh aq më shumë vuan.
 

Raniaa

Antarë i Respektuar
Dakort jam, jeta është e vështirë dhe vuajtje por për të kapërcyer këtë vuajtje dhe vështirësi më e mira është që vuajtja të pranohet si dhe mos të ketë ankesa ndaj vështirësive. Epikteti thotë; ata njerëz të cilën duan të shmangin gjërat që nuk duhen të ndodhin, ata janë dhe njerëzit që e vuajnë më shumë fatkeqësinë. P.sh; varfëria, sëmundja, vdekja këto janë tre gjëra që nuk mund të shmangen dot. Sa më shumë përpiqesh ti shmangesh aq më shumë vuan.
Te shmangesh eshte dinakeri, eshte "dicka"
Mos e ngaterrojme me zgjuarsine dhe te dish te perballesh eshte "gjithcka"
Ndersa ekziston duhet te dish se nuk je i vetem ne lindje, jet edhe ne vdekje, sepse po te ishte vetem per disa, do te komplikohej njerezimi gjer ne cmenduri, e ndersa eshte per te gjithe njesoj lindja & vdekja duhet te dish mos e vrasesh shume mendjen, por ta ushqesh me dije per te fituar luften me veten, jeten, gjer ne destinacionin e fundit te saj per gjithe ekzistencen qe eshte vdekja!
 

Loverboy

A pretty face can never trick me
They tell you to be yourself,
than they judge you
 

Loverboy

A pretty face can never trick me
Sikur të mos njiheshim ende
dhe ti të ishe prej meje e pazbuluar,
unë tash do të isha ty duke të kërkuar.
 

Loverboy

A pretty face can never trick me
Ndoshta askush nuk do të jetë në gjendje që te të ndihmojë në ndërtimin tënd, ata mund te të ndihmojnë në ngritjen tënde, por ndërtimi të takon ty. Andaj, mos prite nga askush një gjë të tillë. Bëje për vetën tënde më të mirën e mundshme...

313425907_5392427504220358_6243220159653105907_n.jpg
 

Titanic

Antarë i Respektuar
Kur të më japin njerëzit vërdallë lagjes 500 mijë euro që unë të siguroj edukimin, kujdesin shëndetësor, shkollimin, rritjen e fëmijës atëhere do martohem. Problemi është se të gjithë më flasin sesi duhet ta jetoj jetën, por askush nuk kountribuon në mirëqenien e jetës sime. Ehhhhh zot, ç'na janë bërë hall më vete njerëzit !
 

Bebw

🌞
Staf në FV.AL
S/M
Kur të më japin njerëzit vërdallë lagjes 500 mijë euro që unë të siguroj edukimin, kujdesin shëndetësor, shkollimin, rritjen e fëmijës atëhere do martohem. Problemi është se të gjithë më flasin sesi duhet ta jetoj jetën, por askush nuk kountribuon në mirëqenien e jetës sime. Ehhhhh zot, ç'na janë bërë hall më vete njerëzit !
Sa rëndësi u jep dhe ti atyre .Lëri të flasin ti shiko drejt në rrugën tënde duke dëgjuar veç hapat e tua 😁
 

Titanic

Antarë i Respektuar
Sa rëndësi u jep dhe ti atyre .Lëri të flasin ti shiko drejt në rrugën tënde duke dëgjuar veç hapat e tua 😁
Po çdo ditë i njëjti diskutim është me këta. Nuk dëshiroj ti kundërshtoj, rri i qetë se s'dua ti fyej. Megjithatë, ke të drejtë...
 

Loverboy

A pretty face can never trick me
Edhe yjet jane kaq afer njeri-tjetrit ne qiell, por perseri duken te vetmuar.
 

Titanic

Antarë i Respektuar
Do të ishte mirë që prindërit në vogëli mos të më jepnin të gjitha ato që doja, kur mund të më mësonin se nuk mund ti kesh të gjitha ato që do, por dhe të vlerësosh ato që ke. Tani më ngelet mua në dorë të vetë-disiplinohem. Shpresoj që të ketë njerëz si mua që mund të shohin aspektet negative që kanë dhe të përmirësohen si njerëz.
 
Top