Vijon numërimi për qarqet e fundit

cent

...Lontano
Vazhdon numerimi per qarqet e fundit qe kane mbetur per te finalizuar rezultatin e zgjedhjeve te 23 qershorit.
Sipas me te dhenave te fundit mesohet se kane mbetur edhe 182 kuti.
Ne oret e para te mengjesit u mesua jo zyrtarisht se ne Tirane koalicioni i majte mori mandatin e 19-te. Nga ana e saj KQZ nuk ka dhene asnje konformim per kete.
Mengjesi e sotem u permbyll edhe numerimi ne Qarkun e Fierit, duke shenuar nje diference te thelle votash. Nderkohe qe ndarja e mandateve ka qene thuajse e qarte qe me heret, 11 per koalicionin e majte dhe 5 mandate per te djathtin.
Te dhenat me te fundit te KQZ jane:
TIRANث
ASHE 55.9%, 241579 vota
APMI 40.8%, 116467 vota
FRD 2.2%, 9477 vota
AK 1.1%, 4610 vota

DURRثS
ASHE 51.5%, 74045 vota
APMI 44.9%, 64668 vota
FRD 3%, 4346 vota
AK 0.6%, 825 vota

LEZHث
ASHE 52.5%, 34363 vota
APMI 46%, 30112 vota
FRD 1.1%, 729 vota
AK 0.3%, 225 vota

Sipas KQZ-se te gjitha qarqet e tjera jane mbyllur. Koalicioni i majte po ashtu pret te konfirmoje gjithashtu edhe nje mandat te 9-te ne qarkun e Elbasanit, ku po vazhdon numerimi.

/Panorama
 
Top