Vendet me më së shumti doktorë shkencash

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Vendet me më së shumti doktorë shkencash


Shiko fotografinë 31436Edukimi është çelësi për zhvillim ekonomik. Arsimimi praktikisht është zemra e inovacioneve që shihen për rreth secilën ditë. Zbulimet e reja, si MP3 dhe teknologjia e GPS kurrë nuk do të mund të ndodhnin pa pasur hulumtues, doktorë shkencash, shkruan Weforum, transmeton Klan Kosova.

Vendet investojnë shumë në ngritjen e sistemit të arsimit dhe tash si kurrë më parë ato garojnë mes vete edhe më numrin e të diplomuarve në PhD. Por se cili vend ka më së shumit në botë doktorë shkencash dhe cilët pasojnë me tej.

Sipas një raporti të OECD, SHBA ka më së shumit të diplomuar si doktorë, dyfish më shumë se Gjermania.

Në vitin 2014 në SHBA kanë diplomuar 67 mijë e 449 veta në PhD, krahasuar me ata në Gjermani që ishin 28 mijë e 147.
Kjo është lista e vende që prijnë:


Shiko fotografinë 31437


eku.


• Chart: The Countries With The Most Doctoral Graduates | Statista
 
Redaktimi i fundit:

Behgjeti

Anëtar i Respektuar
Po të kemi parasysh që SHBA ka më tepër se 3 herë popullsi se Gjermania, atëherë në përpjestim me popullsinë, Gjermania, por edhe Anglia, kanë dy herë më shumë doktorë shkencash.

Gjithnjë nëse statistikat janë të sakta, më bën përshtypje që India është në vend të katërt, kurse Kina me popullsinë më të madhe në botë nuk figuron fare në listë. ثshtë çudi po të kihet parasysh që India është një vend më i varfër dhe i prapambetur se Kina.
 
Redaktimi i fundit:

BoOoMBaStiCk

Il Silenzio
V.I.P
Superfuqi sot jan Japonia dhe India, kjo e para sic ka treguar dhe nga humbja me rimekembje nga e para! E dyta me kete ritem qe ka keto vitet e fundit paraqitet si potenciali me i madh kunder "Gjigandeve" qe jetojn akoma me ndonje pus naftek te ish kolonis ose kan ndertuar dhe ne shpinen e tyre apo shftytezimin e tyre dhe sot e kesaj dite.

Tabela eshte pergollaritur dhe ne baze te kushteve financiare? Se nuk krahasojm dot Mc'donalds-at/et e Amerikes me fakirat Indian apo Kinez qe mbajn frymen me oriz..
 

Zana1

Braveheart
Nuk me ngjan statistike e sakte . ( USA & uk duke marre parasysh nr e popullates.. duhet ta kete shume te ulet nr )

Ne vend te pare e dija Qatarin.. pastaj Monaco,Cuba,Greqia,San Morino,Belgjika,Spanja etj etj...
 
Redaktimi i fundit:
Top