sweetzzinna
Dum spiro, spero くる
Ushqimi me peshq mbron nga ateroskleroza
Një studim i ri ka treguar se konsumimi i peshkut, i cili përmban acide omega-3-yndyrore, zvogëlon rrezikun për aterosklerozë.Studimi është realizuar te meshkujt japonezë dhe amerikanë duke pasur parasysh shprehitë ushqyese të tyre.
Rezultatet kanë treguar se participantët japonezë të cilët kishin tri herë më shumë sasi të acideve omega-3-yndyrore në gjak në krahasim me participantët amerikanë, ishin shumë më pak të rrezikuar për t’u sëmurë nga ateroskleroza. telegrafi
Një studim i ri ka treguar se konsumimi i peshkut, i cili përmban acide omega-3-yndyrore, zvogëlon rrezikun për aterosklerozë.Studimi është realizuar te meshkujt japonezë dhe amerikanë duke pasur parasysh shprehitë ushqyese të tyre.
Rezultatet kanë treguar se participantët japonezë të cilët kishin tri herë më shumë sasi të acideve omega-3-yndyrore në gjak në krahasim me participantët amerikanë, ishin shumë më pak të rrezikuar për t’u sëmurë nga ateroskleroza. telegrafi