Pantallonat ju ngushtojne pas nje vakti dhe ju ndiheni te fryra. Kjo fryrje ka te bej ndoshta me fermentimin e ushqimit por dhe nga permbajtja e ujit.
Duhet ti zgjidhni mire ushqimet
Jane te rralla , por duhet te jeni te lumtur qe ekzitojne ushqimet qe mund te ju ndihmojne te ndiheni jot e fryra. Per kete arsye dosa ushqime duhen evituar per te reduktuar ndjenjen e fryrjes.
Perimet e pabera , duan me shume kohe per tu tretur
Ato te fryejne
Perimet qe ju fryejne jane ato te familjes se lakres ( brokoli, lulelakra).
Per te evituar fermentimin, ekzistojne disa metoda. E para eshte ti gatuani mire perimet ; me e preferuara eshte ajo ne avull , saq here qe fribrat do te jebe atehere me te thjeshta per tu tretur. Me pas ju mund ti shoqeroni me perime qe nuk ju fryejne dhe pershpejtojne tretjen ( perimet jeshile, per shembull)
Bimet aromatizuese
Ato nuk ju fryejne
Bimet aromatike kane nje aksion te dyfishte, shume te rendesishem , nese ju ndiheni ne fryra. Ato nuk ndihmojne vetem ne c’fryerje , por gjithashtu nme limitimin e prodhimit te gazrave. Keto bime jane : majdanozi, borziloku, rigoni…. Per kete arsye perdorni bimet aroimatizuese , ato kane cilesi te nevojshme per organizmin tuaj.
Produktet laktike nuk jane gjithmone aleatet tane
Ato ju fryejne
Tretja e qumeshtit ne zorre nuk eshte gjithmone e thjeshte. Ato jnae disa produkte laktike si qumeshti, kremi por gjithashtu disa desere qe kane permbajtje te tille.
Ekzistojne disa zgjidhje. E para eshte ajo me e thjeshta, pr ate mos konsumoni sasi te medha te produkteve laktike .E dyta te konsumoni produkte laktike me qumesht te fermentuar , ne kete menyre tretja eshte me thjeshte .
Supa, pjate ideale kunder fryrjes se barkut
Supa eshte nje perzierjeuji dhe perimesh. Mos kini frike , se nuk do te keni ruajtje te uji , meqe perimet ju ndihmojne ta eliminoni ate. Mos harroni qe duhet te evitoni perimet qe kane tendencen t’ju fryejne.
Marr nga Facebook.com
Duhet ti zgjidhni mire ushqimet
Jane te rralla , por duhet te jeni te lumtur qe ekzitojne ushqimet qe mund te ju ndihmojne te ndiheni jot e fryra. Per kete arsye dosa ushqime duhen evituar per te reduktuar ndjenjen e fryrjes.
Perimet e pabera , duan me shume kohe per tu tretur
Ato te fryejne
Perimet qe ju fryejne jane ato te familjes se lakres ( brokoli, lulelakra).
Per te evituar fermentimin, ekzistojne disa metoda. E para eshte ti gatuani mire perimet ; me e preferuara eshte ajo ne avull , saq here qe fribrat do te jebe atehere me te thjeshta per tu tretur. Me pas ju mund ti shoqeroni me perime qe nuk ju fryejne dhe pershpejtojne tretjen ( perimet jeshile, per shembull)
Bimet aromatizuese
Ato nuk ju fryejne
Bimet aromatike kane nje aksion te dyfishte, shume te rendesishem , nese ju ndiheni ne fryra. Ato nuk ndihmojne vetem ne c’fryerje , por gjithashtu nme limitimin e prodhimit te gazrave. Keto bime jane : majdanozi, borziloku, rigoni…. Per kete arsye perdorni bimet aroimatizuese , ato kane cilesi te nevojshme per organizmin tuaj.
Produktet laktike nuk jane gjithmone aleatet tane
Ato ju fryejne
Tretja e qumeshtit ne zorre nuk eshte gjithmone e thjeshte. Ato jnae disa produkte laktike si qumeshti, kremi por gjithashtu disa desere qe kane permbajtje te tille.
Ekzistojne disa zgjidhje. E para eshte ajo me e thjeshta, pr ate mos konsumoni sasi te medha te produkteve laktike .E dyta te konsumoni produkte laktike me qumesht te fermentuar , ne kete menyre tretja eshte me thjeshte .
Supa, pjate ideale kunder fryrjes se barkut
Supa eshte nje perzierjeuji dhe perimesh. Mos kini frike , se nuk do te keni ruajtje te uji , meqe perimet ju ndihmojne ta eliminoni ate. Mos harroni qe duhet te evitoni perimet qe kane tendencen t’ju fryejne.
Marr nga Facebook.com