Kresha
A pretty face can never trick me
Ushqimi është shumë i domosdoshëm për rritjen e shëndoshë të fëmijës. Por, ka ushqime të cilat janë shumë të rrezikshme dhe ndikojnë negativisht. Akademia amerikane e pediatrisë ka publikuar ushqimet më të rrezikshme, të cilat duhet larguar gjithsesi nga menyja e fëmijëve.
- Salsiçe: akademia pohoi se 17% e rasteve të helmimit te fëmijët, lind nga salsiçet dhe këshillojnë që sandviçi me salsiçe të shitet me paralajmërim.
- Kikirikët: 1 për qind e popullsisë është alergjike ndaj kikirikëve. Pjesa më e madhe e rasteve të alergjisë që përfundojnë me vdekje lidhen me kikirikët.
- Produktet e gjelbra: nëse perimet e gjelbra si spinaqi, sallata jeshile, lakra nuk lahen mirë, u hapin rrugë baktereve të zorrëve.
- Peshku ton: megjithëse është një nga peshqit më të konsumuar në botë, në rastet e konsumimit të tepërt rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës duke dëmtuar sistemin nervor.
- Kafeja: kjo bimë krahas shkaktimit të krizave të zemrës mund të shkaktojë dhe pagjumësi dhe zverdhje të dhëmbëve.
- Kërpudha: kërpudhat e egra mund të shkaktojnë helmime deri në halucinacione.
- Patatet e skuqura: për shkak të lëndës akrilamid të gjendur në sasi të mëdha te patatet e skuqura, nëse konsumohen për një kohë të gjatë mund të shohim efekte si forcimit i enëve të gjakut, shëndoshje dhe kancer.
- Hamburger: te hamburgerët përdoren vajrat më të dëmshëm për shëndetin dhe konsumimi i tyre shkakton sëmundjet e zemrës.
- Rrushi: si një frut me sasi të lartë sheqeri, rrushi është i dëmshëm për diabetikët.
- Sallami: konsumimi i tepërt i sallamit mund të bëhet shkak i kancerit për arsye të nitratit të sodiumit që përmban. //keshilla