Udhëzues fillestar për SEO: Çfarë duhet të dini në 2021

hostinkos

Antarë
SEO qëndron për Optimizimi i Motorëve të Kërkimit – procesi i përmirësimit ose ‘optimizimit’ të webfaqes suaj për të maksimizuar dukshmërinë e saj në rezultatet e motorëve të kërkimit.

Pra, çfarë do të thotë kjo për ju dhe biznesin tuaj? Do të thotë që ju duhet të siguroheni që përmbajtja juaj është e rëndësishme dhe bazuar në fjalët kyçe (ang. keywords) që njerëzit kërkojnë. Sa më e rëndësishme të jetë webfaqja juaj, aq më shumë shanse keni për tu gjetur – dhe kjo është pjesa më e madhe e saj!

Këtu janë disa këshilla për të filluar:

Bëni kërkimin/hulumtimin tuaj​

Kërkimet janë thelbësore për të kuptuar tregun në të cilin po konkurroni. Sapo të filloni të kuptoni vërtet se çfarë kërkojnë vizitorët tuaj, mund të filloni ta përshtatni përmbajtjen tuaj drejt tyre.

Ka shumë mjete për fjalët kyçe falas dhe të bazuara në abonim që mund të përdorni për hulumtimin e fjalëve kyçe, duke përfshirë Google keyword planner, Ahrefs keyword explorer, Moz keyword explorer, Google Search Console, SEMRush keyword research tool, Google Trends, KeywordTool.io dhe natyrisht vetë shiriti i kërkimit të Google.

Kërkimi në Google është plotësisht falas dhe është një mjet i shkëlqyeshëm për t’u përdorur për të kuptuar qëllimin e kërkimit të përdoruesve tuaj. Kur shtypni një fjalë kyçe, ajo sugjeron automatikisht disa ide më shumë për fjalën kyçe dhe gjithashtu tregon atë që “Njerëzit gjithashtu pyesin” kështu që të mund të merrni një ndjenjë të vërtetë për atë që kërkojnë përdoruesit.

Një tjetër mjet falas është Google Trends – ju mund të kërkoni për fjalë kyçe ose fraza dhe të shihni se sa të njohura janë para se të filloni të shkruani. Mos harroni, çelësi është të siguroheni që përmbajtja juaj është e rëndësishme dhe e dobishme për vizitorët tuaj!

Krijoni tagje (tags) përkatëse të titullit të faqes​

Cilat janë tagjet e titullit? Nëse keni përdorur ndonjëherë një motor kërkimi më parë (dhe ne po mendojmë, keni) do të keni hasur rregullisht në tagjet e titullit.

Ata janë titujt e thjeshtë, të klikueshëm që shihni në faqen e rezultateve të kërkimit.

Kur krijoni një faqe të re në erbfaqen tuaj, titulli është i rëndësishëm, në fakt është një nga gjërat e para që duhet të bëni për të optimizuar webfaqen tuaj.

Tag-u juaj i titullit do të funksionojë së bashku me përshkrimin tuaj meta (ky është teksti poshtë tag-ut të titullit tuaj). Përshkrimi juaj i meta është vendi ku ju mund të shtjelloni tag-untuaj të titullit dhe të shpjegoni me pak fjalë, për çfarë bën fjalë përmbajtja juaj. Mos harroni, përshkrimi juaj i meta nuk do të merret gjithmonë nga Google.

Këtu janë disa gjëra të rëndësishme për të mbajtur mend kur jeni duke shkruar titullin dhe përshkrimin tuaj meta:

 • Shmangni përdorimin e një titulli të gjatë
 • Mos e mbush tag-un tënd të titullit me shumë fjalë kyçe.
 • Mundohuni të përfshini fjalën tuaj kyçe në tag-un e titullit dhe të paktën një herë në përshkrimin e meta-s.
 • Mos përdorni një përshkrim tepër të përgjithshëm, si ‘kjo është një faqe interneti’
Shikoni këto këshilla nga Google se si të krijoni përshkrimet më të mira të titullit dhe meta.

Bëni webfaqen tuaj të lehtë për të naviguar​

Ne jemi të gjithë me kohë të varfër këto ditë, kështu që qëllimi është që vizitorët tuaj të jenë në gjendje të kërkojnë, të angazhohen në një opsion dhe të përfundojnë një veprim në webfaqen tuaj shpejt dhe me lehtësi.

Mënyra se si vizitorët tuaj ndërveprojnë me webfaqen tuaj mund të matet duke kontrolluar ‘norma e kërcimit – bounce rate’, që është theshtë përqindja e vizitave në webfaqen tuaj ku një përdorues nuk shkon më larg se faqja në të cilën vendoset për herë të parë. Sa më e ulët të jetë norma e kërcimit, aq më mirë.

Shkruani përmbajtje të freskët dhe tërheqëse​

Gjithkush dëshiron të shkojë në ‘majën e Google’ dhe mënyra më e mirë për të filluar në këtë udhëtim është të sigurosh përmbajtje cilësore për vizitorët e tu.

Filloni duke shkruar për tema të njohura në niche-in tuaj dhe përpiquni të bëheni një zë autoriteti mbi temën tuaj – ndihmoni Google të kuptojë webfaqen tuaj. Është e rëndësishme të mos bëni kurrë kompromis për cilësinë dhe standardin e përmbajtjes tuaj. Sa më e fortë të jetë, aq më shumë mundësi ka që webfaqja juaj të renditet më lart në rezultatet e kërkimit.

Mbani webfaqen tuaj super të sigurt​

Një faqe interneti e sigurt është e vlefshme. Edhe Google pranon që ata preferojnë të rendisin faqet e internetit me një certifikatë SSL mbi një faqe interneti pa një certifikatë SSL.

Një webfaqe e sigurt zakonisht ka të instaluar një certifikatë të sigurt të verifikuar dhe faqet e internetit shërbehen përmes një lidhjeje https sesa http. Rezultati përfundimtar është që lidhja midis përdoruesit tuaj dhe faqes së internetit të jetë e koduar dhe për këtë arsye shumë më e sigurt.

Optimizoni webfaqen tuaj për përdoruesit e celularëve​

Njerëzit po kalojnë gjithnjë e më shumë kohë në telefonat e tyre, kështu që optimizimi i celularëve është një konsideratë kryesore për strategjinë tuaj SEO.

Duke u siguruar që webfaqja juaj është miqësore për celularët, do t’u japë vizitorëve përvojën që presin. I inkurajon ata të qëndrojnë në webfaqen tuaj dhe i lejon ata të blejnë ose të ndërmarrin veprime shpejt dhe me lehtësi.

Kur optimizoni webfaqen tuaj për përdoruesit e celularëve, mos harroni të jepni përgjigje të shkurtra dhe të qarta në mënyrë që përdoruesi juaj të marrë atë që i nevojitet pa vonesë. Mendoni se si njerëzit kërkojnë gjatë udhëtimit – ata nuk kanë kohë për të humbur, ata duan përgjigje të menjëhershme për pyetjet e tyre të kërkimit.

Bërja e SEO mund të jetë e lehtë​

Optimizimi i faqes suaj të internetit dhe përmirësimi i dukshmërisë së webfaqes tuaj është më e lehtë nga sa mendoni. Ju mund të filloni duke provuar disa nga këto ide dhe me kalimin e kohës, do të përmirësoni shikueshmërinë dhe rezultatet e faqes suaj të internetit.

Mos harroni, kur mendoni për SEO, gjithmonë merrni parasysh sjelljen tuaj në internet dhe njihuni me zakonet në internet të klientëve tuaj.
 • Vëzhgoni faqet tuaja me performancën më të mirë, çfarë i bën ato të dallohen?
 • Cilat fjalë kyçe përdorni dhe a janë të rëndësishme për biznesin tuaj?
 • A ka ndonjë ndryshim të vogël që mund të bëni për të bërë një ndikim të madh? / hostinkos.com

Vërejtje:

Ky është një artikull i botuar më parë në Hostinkos Blog. Ne nuk kemi asnjë lidhje me ndonjë nga produktet ose shërbimet e përmendura më lartë dhe ju gjithmonë duhet të hulumtoni plotësisht dhe në mënyrë të pavarur opsionet tuaja për të vendosur se çfarë është më e mira për ju.

Hostinkos azhurnojmë blogun tonë sa më shpesh të jetë e mundur për të siguruar përmbajtje të dobishme për lexuesit tanë. Nëse ende nuk e keni vizituar blogun tonë, ju mund të dëshironi të dathni këpucët dhe të hidhni një sy përreth!
 
A po na beni nje reklame aty ke web site juaj meqe ne ktu po ju lejojme? :p
Frank, falemnderit shumë për mesazhin. Artikujt që po i ndajmë këtu me ju vërtetë kërkojnë një kohë dhe përkushtim, andaj besojmë se edhe ju pajtoheni se duhet të adresohet autori. Sa i përket reklamës, patjetër se jemi të gatshëm t'ju krijojmë hapësirë tek ne, që në mënyrë të ndërsjelltë të ndihmojmë njëri tjetrin, për aq sa kemi mundësi. Mjafton të na tregoni se si mund ta bëjmë këtë (reklamimin) për ju. Shëndet!
 
S'ke nevoje te adresosh se e ke bere me avatarin dhe emrin qe ke vendosur gjithsesi.
Ne ato blogjet tuaja mund te vendosni www.fv.al / www.forumivirtual.com
Pune te mbare dhe suksese i nderuar.
Frank, mund të vizitoni hostinkos.com/blog për të parë linkat e vendosur në krye të faqes. Që të jemi plotësisht transparent - kështu do të qëndrojnë për dy muaj rresht, pastaj do ta vlerësojmë prap. Punë të mbarë edhe juve.
 

Konkursi Letërsisë

 • 1-Bëju.

  Votat: 11 40.7%
 • 2-Ankth mesnate.

  Votat: 3 11.1%
 • 3-Të dua ty.

  Votat: 8 29.6%
 • 4-Nje kujtim.

  Votat: 5 18.5%
Back
Top