Shfletimi si vizitorë është i kufizuar

Tespishte



Përbërësit:


1/2 kg gjalpë,(ose ¼ gjalpë,1/4 vaj)
1/2 lit qumësht,
1/2 lugë çaji sodë buke me 2-3 pikë lëng limoni,
3 vezë,
700-750 gr miell,
1 kg sheqer,
1/2 litër ujë,
1/2 limoni,
1 sheqer vanilje.


Në tenxhere vlohen qumështi dhe gjalpi.Largohet ena nga zjarri.Kësaj mase të nxehtë i hidhet sodë dhe aq miell,sa të gatuhet një brumë i butë. Ena vihet në zjarr të ulët,përzihet vazhdimisht gjersa brumi të ndahet nga luga dhe ena. Pasi të ftohet pak brumi,hidhen vezët një nga një duke e përzier brumin vazhdimisht gjersa të kompaktsohet.Në tepsi të lyer me yndyrë,sheshohet brumi,pritet në formë delimash dhe futet në furrë me temperaturë 170*c për t’u pjekur gjersa të skuqet njësoj nga të gjitha anët.
Vlohet uji me sheqer dhe ½ limoni i prerë në flegra, gjersa të vlojë.Ulet temp.për të vazhduar të vlojë sherbeti edhe 5-6 min.Hidhet 1 sheqer vanilje e 1 filxhan i v.ujë i ftohtë dhe përvëlohet tespishtja e nxehtë. Pasi të ftohet mirë,shërbehet./receta e embelsirave/
 
Titulli: Tespishte

Sa e mir u dukerka kjo...goja leng!
 
Titulli: Tespishte

Provoje, vertet eshte shume e shijshme :D Qe kur kam qene i vogel e qe mbaj veten mend, mbaj mend edhe kete embelsire :p
 
Titulli: Tespishte

Sa emer te cuditshem :D
 
Titulli: Tespishte

Edhe une hera e pare qe e degjoj kete emer... keshtu e lezetshme duket, na nxorre pune o Lover :D
 
Titulli: Tespishte

Shum e mire duket lover,po pate mundesi ta shpjegosh sa me thjesht,sepse ka njeres qe se kuptojne receten flm :)
 
Titulli: Tespishte

Uiii,sa shishme eshte kjo ...ma kujton kohen e femiris kur e gatunin..vetem se ishte i cik me pak perbers qe ka tani.:)
 
Titulli: Tespishte

ne i themi samali
 
Titulli: Tespishte

Shum e mire duket lover,po pate mundesi ta shpjegosh sa me thjesht,sepse ka njeres qe se kuptojne receten flm :)

Kjo recete mu duk me e thjeshte per t'u kuptuar, mqns kosovarqe e di receten lool, pertova ta shkruaj ne detaje, ja receti i ngjajshem, mos te them identik:

Perberesit:

6 gota te ujit miell
1 gote miell misri dhe 1 pluhur paste

Pergatitja:
Te gjitha keto i perziejme bashke .

Nje margarine e shkrijme ne avull dhe i hedhim nje gote kos, nje gote vaj dhe dy te verdha te vese... i perziejm te gjitha dhe ja hedhim ne miellin e perzier me pluhur paste dhe e ngjeshim me duar e lyejm tepsijen me yndyre dhe e vendosim brumin ne te e rrafshojm dhe e prejme ne katrore ose cfare do forme qe deshironi...

Sherbeti:
4 gota sheqer,
3 gota uje dhe nje pjese te limonit ,

Sherbetin e vendosim qe te vloje qe nga momenti kur e fusim tespishten ne furre. Tespishten e pjekim ne filllim temperatura e lart 200 e pastaj e zvoglojm ne 150 grade pjekja duhet te zgjate afer nje ore.

Tespishta duhet me qene e vaket e sherbeti i vale. Ju befte mire :)
 

Konkursi Letërsisë

  • Aeroporti i Zaventemit

    Votat: 6 54.5%
  • Të harrova, sepse të dua

    Votat: 5 45.5%
  • Vetëm …

    Votat: 4 36.4%

Theme Editor

Settings Colors

  • Mobile users cannot use these functions.

    Select View Mode

    Switch between full screen and narrow screen modes.

    Grid View

    Easily review content and get an organized view with grid mode.

    Image Grid Mode

    Display your content in an organized and visually rich way with background images.

    Sidebar Close

    Create a larger workspace by hiding the sidebar.

    Fixed Sidebar

    Ensure constant access and easily manage your content by pinning the sidebar.

    Box view

    You can add a box-style frame to the sides of your theme or remove the existing frame. Valid for resolutions over 1300px.

    Radius Control

    Customize the look however you like by turning the radius effect on or off.

  • Choose your color

    Choose the color that reflects your style and ensure aesthetic harmony.

Back