Jo tamam, na përgjigjen shkencëtarët nga Meksika. Më saktë: lënda që nxirret nga bimët blu me të cilat bëhet tekila, mund të ndihmojë në uljen e peshës dhe të kolesterolit.
Një skuadër studiuesish të Universitetit të Guadalaharës, promovon një studim të ri në lidhje me pasojat të agave (bimës nga del tekila) për shëndetin.
Mbështet se, ajo nuk shkakton vetëm eufori ose dehje, por përmban lëndë që ulin kolesterolin dhe transformojnë përthithjen e dhjamit në zorrë (të paktën në studimet në kafshë).
Specialistët theksojnë se, kërkohen akoma më shumë studime që të vërtetohet se, sa mund të vlejë kjo edhe tek njerëzit, ndërkohë që shpjegojnë se dobitë e shëndetshme të mundshme të agave (bimës nga del tekila) humbasin kur bima distilohet më alkool. /Telegrafi/
Një skuadër studiuesish të Universitetit të Guadalaharës, promovon një studim të ri në lidhje me pasojat të agave (bimës nga del tekila) për shëndetin.
Mbështet se, ajo nuk shkakton vetëm eufori ose dehje, por përmban lëndë që ulin kolesterolin dhe transformojnë përthithjen e dhjamit në zorrë (të paktën në studimet në kafshë).
Specialistët theksojnë se, kërkohen akoma më shumë studime që të vërtetohet se, sa mund të vlejë kjo edhe tek njerëzit, ndërkohë që shpjegojnë se dobitë e shëndetshme të mundshme të agave (bimës nga del tekila) humbasin kur bima distilohet më alkool. /Telegrafi/