“Syri i Providencës”

“Syri i Providencës”, Syri gjithëpamës, Syri i vigjilencës së Zotit: Simboli me një kuptim të fshehtë dhe mistik… i keqinterpretuar
IMG_20221114_210225.jpg
Si është bërë një imazh në dukje i drejtpërdrejtë si një sy i vendosur brenda një trekëndëshi në një shigjetë rrufeje për teoricienët e konspiracionit? Matthew Wilson shikon historinë e një simboli të paqartë.

Teoritë e konspiracionit lulëzojnë me simbole të fshehta dhe shenja të fshehta vizuale. ‘Syri i Providencës’ (Syri gjithëpamës), një sy i vendosur brenda një trekëndëshi është një simbol i tillë, i lidhur me masonerinë, por gjithashtu i lidhur me Iluminatit apokrif, një grup sekret i individëve elitë që pretendohet se kërkojnë të kontrollojnë çështjet globale.
IMG_20221114_210311.jpg
Syri i Providencës është një shenj e konspiracionit sepse është shumë e fshehur në sytë e thjeshtë. Ai jo vetëm që shfaqet në kisha të panumërta dhe ndërtesa masonike në të gjithë botën, por gjithashtu shfaqet në pjesën e prapme të kartëmonedhës amerikane i vlerës një dollar, si dhe Vula e Madhe e Shteteve të Bashkuara.

Në të vërtetë, është një zgjedhje e çuditshme dhe sinqerisht e paqartë dhe pështjelluese për një simbol të SHBA-ve. Syri i patrupëzuar përçon fuqishëm sensin e një Big Brother vëzhgues autoritar. Në kombinim me piramidën poshtë saj, ne kemi emblema që sugjerojnë një kult antik dhe ezoterik. Pra, cila është origjina e Syrit të Providencës, pse na magjeps kaq shumë dhe pse lidhet shpesh me Frimasonët dhe Iluminatit?

Fillimisht Syri i Providencës ose siç njihet, Syri gjithëpamës, ishte një simbol i krishterë dhe shembujt më të hershëm të përdorimit të tij mund të gjenden në artin fetar të periudhës së Rilindjes, për të përfaqësuar Zotin. Një shembull i hershëm është Darka e Pontormos në vitin 1525 në Emmaus, edhe pse vetë simboli u pikturua më vonë, mbase në vitet 1600. Ajo u shpik si një shenjë e vigjilencës së dhembshur të Zotit mbi njerëzimin.

Një burim tjetër kryesor i ikonës ishte në një libër emblemash të quajtur “Iconologia”, botuar së pari në vitin 1593. Në botimet e mëvonshme, Syri i Providencës u përfshi si një atribut i personifikimit të ‘Providencës Hyjnore’, dmth dashamirësisë së Zotit. Siç sugjeron emri i simbolit dhe përdorimi i tij i hershëm, ai u shpik si një shenjë e vigjilencës së dhembshur të Zotit mbi njerëzimin.

Askush nuk është i sigurt se kush e shpiku atë fillimisht, por kush e promovoi atë nga një sërë motivesh fetare ekzistuese më parë në një simbol ezoterik. Trekëndëshi ishte një simbol i kahershëm i Trinisë së Krishterë të Atit, Birit dhe Shpirtit të Shenjtë. Jo në pak raste në shekujt e mëparshëm, Zoti përshkruhej me një aureolë trekëndore. Rrezet e dritës që shfaqen, shpesh që burojnë nga simboli, janë gjithashtu një shenjë para-ekzistuese e shkëlqimit të Zotit në ikonografinë e krishterë. Por cilat janë zanafillat e atij syri të frikshëm të mishëruar? Zoti ishte përshkruar më parë në mënyra të fshehta, të tilla si nga një dorë e vetme që dilte nga një re, por jo si një sy.
IMG_20221114_210420.jpg
Po, është e drejtë të thuash që një sy i përfaqësuar në izolim ka ndikimin e tij të qenësishëm psikologjik, duke treguar autoritet, dhe për shikuesin që nënkupton një vigjilencë të ndjeshme, një përgjim ngulmues dhe ndëshkuaes. A nuk themi se gjithçka që ne bëjmë është një sy që na sheh.

Jo vetëm kaq, ju madje mund ta shihni këtë efekt në natyrë, me disa kafshë që kanë evoluar ‘pika të syve’ në lëkurën e tyre, për të trembur grabitqarët. Fotografi surrealist, Man Ray përmblodhi më së miri papastërtinë e syrit të patrupuar kur tha se Pasqyra e Rremë e René Magritte e vitit 1929 “sheh aq sa shihet vetë”.

Por ka një histori më të thellë në sy si një simbol për t’u marrë parasysh – një që na kthen përsëri në fetë e njohura më të hershme. Në mijëvjeçarin e tretë para Krishtit, Sumerianët përcollën shenjtërinë e disa skulpturave, duke zgjeruar në mënyrë jo normale sytë e tyre, për të rritur ndjesinë e vigjilencës së kujdesshme. Ata madje mbajtën ceremoni, në të cilat artistët sollën skulpturat në jetë duke ‘hapur’ sytë e figurave.

Por ishin egjiptianët e lashtë, të cilët ishin krijuesit e syrit të shkëputur, si një motiv: për shembull, një palë sy të pikturuar në një arkivol, sy që lejonte të vdekurit të shihnin në jetën e përtejme. Dhe një nga më të famshmit nga të gjitha simbolet egjiptiane është Syri i Horusit.
IMG_20221114_210535.jpg
Ky motiv është në të vërtetë një hibrid i një syri njerëzor dhe skifteri. Ai përfshin shenjat e vetullave të errëta të zogut dhe faqeve. Sipas mitologjisë së lashtë egjiptiane, mbreti-zot, Horus (shpesh i përshkruar si një fajkua, ose me kokën e një fajkoi) i kishin nxjerrë sytë në betejë me xhaxhain e tij, Set. Me ndihmën e Thothit, ai më vonë shëroi sytë. Syri i Horus ishte pra një simbol mbrojtës, shpesh i përdorur si një amulet, një skulpturë, ekuivalenti i një hajmalie, mjaft e vogël, që një person ta mbante në xhep si një formë mbrojtjeje.

Ky dhe hieroglifët e tjerë egjiptianë të syve të izoluar njerëzorë, vazhduan të ndikojnë në ikonografinë evropiane gjatë Rilindjes. Në atë kohë, studiuesit dhe artistët kishin një magjepsje me shkrimet egjiptiane; problemi i vetëm ishte se ata nuk e kuptonin plotësisht atë, dhe përkthimet në përpjekje normalisht ishin të pasakta. Një nga më të famshmit u shfaq në një romancë të vitit 1499 me titull “Endrra e Poliphilos”, ku përkthimi i një simboli egjiptian të syrit ishte ‘Zoti’.
IMG_20221114_210636.jpg
Kjo buroi nga një keqkuptim thelbësor i përdorimit origjinal të hieroglifëve. Në ditët e sotme ne e dimë se ato janë një gjuhë e shkruar me shenja kryesisht fonetike, por në vitet 1400 dhe 1500 besohej se kishin një domethënie shumë më mistike. Simbolet në shkrimet hieroglifike – kafshë, zogj dhe forma abstrakte – mendohej se ishin qëllimisht misterioze, secili duke krijuar kuptim përmes frymëzimit të shikuesit sesa të ishte pjesë e një sistemi gjuhësor. Ata ishin, kështu që besohej, enigma të hapura që përmbajnë kuptime të shumëfishta.

Syri i Providencës është një simbol i ndërtuar pothuajse me qëllim për tu riinterpretuar, dhe ndoshta edhe keqinterpretuar

Ky besim pati një efekt të madh në artin evropian. Kur dolën fjalorë të simboleve, të tilla si “Emblemata” e vitit 1531 të Andrea Alciati dhe “Ikonologia” e mëvonshme e Cesare Ripa, theksi u vu te simbolet vizuale kriptike, shpesh tepër komplekse, ku shikuesi regjistrohet si pjesëmarrës në deshifrim, si dhe ndërton kuptime prej tyre.

Si rezultat, një motiv si Syri i Providencës ishte qëllimisht ezoterik në pamjen e tij. Ai është një simbol gati i krijuar për t’u riinterpretuar, dhe ndoshta edhe keqinterpretuar. Dhe kjo me të vërtetë u realizua në fund të Shekullit të 18-të. Tre shembuj kryesorë nga kjo periudhë demonstrojnë një diversitet në rritje në simbolikën e Syrit të Providencës.
IMG_20221114_210718.jpg
Në Francën post-revolucionare, Deklarata e të Drejtave të Njeriut dhe Qytetarit të Jean-Jacques-François Le Barbier në vitin 1789 paraqiti tekstin e deklaratës së re radikale me Syrin e Providencës në krye. Në këtë rast, ai është bërë një instrument i arsyes paternaliste duke vëzhguar kombin e sapo barazuar.

Në Britani në vitin 1794, Jeremy Bentham, porositi arkitektin Willey Reveley t’i projektojë atij një logo për ‘Panopticon’ – një burg i ri revolucionar që synon të lejojë mbikëqyrjen e vazhdueshme të secilës qelizë. Dizajni që rezultoi përfshinte në mënyrë të dukshme Syrin e Providencës – një simbol tani i shikimit të ngushtë të drejtësisë gjyqësore – i rrethuar nga fjalët ‘Mëshirë’, ‘Drejtësi’ dhe ‘Vigjilencë’.

Disa vjet më parë, në vitin 1782 u zbulua Vula e Madhe e Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Thomas Jefferson, Benjamin Franklin dhe John Adams kishin propozuar ide për modelin, por ishte Charles Thomson, Sekretari i Kongresit Kontinental, i cili doli me piramidën dhe Syrin e Providencës, ndër elementët e tjerë të vulës, në bashkëpunim me një avokat dhe artist i ri me emrin William Barton. Piramida e papërfunduar synonte të simbolizonte “forcën dhe kohëzgjatjen”, me 13 nivele për të përfaqësuar 13 shtetet origjinale të Amerikës. Syri i Providencës – si dy shembujt e tjerë nga e njëjta periudhë në Britani dhe Francë – ishte një simbol konvencional për mbikëqyrjen vigjëluese të Zotit mbi këtë komb të ri. Në asnjë prej atyre shembujve masoneria nuk u përfshi në zgjedhjen e simbolit.

Pra, si për Illuminati? Detajet e viteve të para të grupit origjinal, të themeluar në Bavari në vitin 1776 dhe të shpërbërë në vitin 1787, janë relativisht të paqarta. Në mënyrë të papërshtatshme ne gjithashtu nuk e dimë se sa të rëndësishëm ishin simbolet vizuale për rendin origjinal. Ç’është e vërtetë, ishin Iluminati ata që u frymëzuan nga idetë që qëndronin pas Masonerisë, e cila kishte përdorur në mënyrë sporadike “Syrin e Providencës” si një simbol të Arkitektit Suprem (Zotit), duke ndjekur udhëheqjen e shumë kishave të tjera në atë kohë.
IMG_20221114_210821.jpg
Sidoqoftë, masonët nuk e përdorën gjerësisht simbolin “Syri i Providencës” deri të paktën në fund të Shekullit të 18-të, dhe jo para se Bentham, Le Barbier, Thomson dhe Barton ta kishin miratuar atë për qëllimet e tyre kryesore. Fatkeqësisht për teoricienët e konspiracionit, “Syri i Providencës” në kartmonedhën prej një dollar, na tregon shumë më shumë për estetikën e fundshekullit të 18-të, sesa rreket të na përfshijë në misterin e autoritetit të elitave sekrete.
IMG_20221114_210917.jpg
Dhe në epokën tonë moderne, Madonna, Jay-Z dhe Kanye West, janë akuzuar të gjithë për përdorimin e ikonografisë Iluminati, duke përfshirë edhe “Syrin e Providencës”. Por më tepër sesa çdo lidhje me Iluminati, ajo që ka të përbashkët çdo artist i muzikës është një sy dallues për ikonën (dhe ndoshta për provokimin) – në pamje po aq sa në melodi. Përdorimi i përsëritur i “Syrit të Providencës”, dhe ne mund ta zbatojmë këtë aq shumë për Madonna dhe Jay-Z sa për Bentham, Le Barbier, Thomson, Barton, Frimasonët, artistë të Rilindjes ose pothuajse çdo individ apo grup tjetër, nuk është provë e një komploti të bashkërenduar, por të shkëlqimit të tij të qëndrueshëm si një pjesë e dizajnit të logos.

Nga Matthew Wilson
“The Guardian” 13 nëntor 2020
Përgatiti: Albert Vataj
për fv by Lauri 👍
 
Hmmm 🧐Nuk ma merr mendja që nuk i azhornuar 🙂🙃
Prej shenjave te medha te kijametit apo perfundinimit te botes eshte shfaqja e Dexhallit. E ai ju shfaqet njerezve si Zot, veçantia e tij eshte se ka vetem nje sy!
Zoti eshte me i bukuri, kenaqesia me e madhe qe do ta perjetojne muslimanet ne xhennet eshte kur do ta shohim Zotin😍
 
Prej shenjave te medha te kijametit apo perfundinimit te botes eshte shfaqja e Dexhallit. E ai ju shfaqet njerezve si Zot, veçantia e tij eshte se ka vetem nje sy!
Zoti eshte me i bukuri, kenaqesia me e madhe qe do ta perjetojne muslimanet ne xhennet eshte kur do ta shohim Zotin😍
Dexhalli eshte Djalli i mallkuar, ju thote njerezve une jam Zoti juaj! (per sqarim)
 
Prej shenjave te medha te kijametit apo perfundinimit te botes eshte shfaqja e Dexhallit. E ai ju shfaqet njerezve si Zot, veçantia e tij eshte se ka vetem nje sy!
Zoti eshte me i bukuri, kenaqesia me e madhe qe do ta perjetojne muslimanet ne xhennet eshte kur do ta shohim Zotin😍
Cen çfarë do shohësh xhennet 🙄
Zoti nuk është materie që t'a shohësh. Ai☝️ është dritë hyjnore, është energji. Nuk e sheh dot. Pastaj trupin me gjithë sy 😳 do të kalben në dhe. 🤨
Me çfarë do e shohësh??🤔
 
Cen çfarë do shohësh xhennet 🙄
Zoti nuk është materie që t'a shohësh. Ai☝️ është dritë hyjnore, është energji. Nuk e sheh dot. Pastaj trupin me gjithë sy 😳 do të kalben në dhe. 🤨
Me çfarë do e shohësh??🤔
Pse ku e dine ti cfare eshte Zoti dhe si duket Zoti? Ju te krishteret folni vetem ne ajer pa fakte. Jo rastesisht profetin e beni Zot!
Pamja dhe shikimi ne Zotin na mundesohet se si eshte vetem ne boten tjeter.
Bota tjeter eshte ajo e verteta dhe e perhershmja. Do te ndodhe dita e ringjalljes dhe do te llogaritemi ne peshojen e Allahut per cdo veper qe kemi bere ne kete bote.
Laur, kjo bote eshte bashqe ne te cilen mbjellim te miren apo te keqen e veprave tona, kurse ne boten tjeter do ti marrim shperblimet e veprave tona.

Si nuk ishte e veshtire per Zotin ti krijoj 8 miliard njerez. Nuk do jete e veshtire ti krijoj prap apo jo? Sepse Ai esht Zot dhe nuk eshte njeri qe krijohet-jeton-vdes- dhe ringjallet.
 
Pse ku e dine ti cfare eshte Zoti dhe si duket Zoti? Ju te krishteret folni vetem ne ajer pa fakte. Jo rastesisht profetin e beni Zot!
Pamja dhe shikimi ne Zotin na mundesohet se si eshte vetem ne boten tjeter.
Bota tjeter eshte ajo e verteta dhe e perhershmja. Do te ndodhe dita e ringjalljes dhe do te llogaritemi ne peshojen e Allahut per cdo veper qe kemi bere ne kete bote.
Laur, kjo bote eshte bashqe ne te cilen mbjellim te miren apo te keqen e veprave tona, kurse ne boten tjeter do ti marrim shperblimet e veprave tona.

Si nuk ishte e veshtire per Zotin ti krijoj 8 miliard njerez. Nuk do jete e veshtire ti krijoj prap apo jo? Sepse Ai esht Zot dhe nuk eshte njeri qe krijohet-jeton-vdes- dhe ringjallet.
Të bëra një pyetje të thjeshtë...mos na fut në pyll pa spatë...

Unë, ti, toka, planetet, galaktikat, i gjithë universi është botë materiale...!
Mbretëria e Zotit është një botë immateriale, dritë hyjnore.

Teologjikisht të flasim, shpirti ynë do paraqitet në Parajsë
Si do shihesh me Allahun kur nuk ke sy, pasi trupi yt është i destinuar krymbave të tokës..,🤷

Ps, po kërkoj të lidhem me temën e Syrit 🧐
 
Të bëra një pyetje të thjeshtë...mos na fut në pyll pa spatë...

Unë, ti, toka, planetet, galaktikat, i gjithë universi është botë materiale...!
Mbretëria e Zotit është një botë immateriale, dritë hyjnore.

Teologjikisht të flasim, shpirti ynë do paraqitet në Parajsë
Si do shihesh me Allahun kur nuk ke sy, pasi trupi yt është i destinuar krymbave të tokës..,🤷

Ps, po kërkoj të lidhem me temën e Syrit 🧐
A e shikon sa kunderthenes je ti dhe krishterizimi! Njehere thua qe Zoti eshte drite, a per syrin tek trekendeshi pretendoni se eshte syri i Zotit🤔
Ne themi qe Zotin dhe qenien e Tij askush ne kete bote nuk e ka pa, as engjujt e Zotit.
Bota tjeter i perket botes tjeter, dhe jo logjikes se kesaj bote o Laur djali mesoje kete fakt.
Nje hadith thote: xhenneti pershkruhet qe syri nuk ka pare nje bukuri te tille kurre, mendja qe si ka shku kurre, dhe veshi qe nuk ka ndegju per bukurit e tilla qe Zoti ka pergadite bukurit e xhennetit.

Dhe do ti pergjigjem pyetjes.Ne do te vishemi me mish e trup, do te kemi sy, e vesh dhe do te flasim dhe do te jetojme pergjithemone ne miresit e xhennetit ne qe kemi besuar ne Zot dhe kemi mohuar syt e tille dhe besimet e tyre te kota😉
 
.
Nje hadith thote: xhenneti pershkruhet qe syri nuk ka pare nje bukuri te tille kurre, mendja qe si ka shku kurre, dhe veshi qe nuk ka ndegju per bukurit e tilla qe Zoti ka pergadite bukurit e xhennetit.

Dhe do ti pergjigjem pyetjes.Ne do te vishemi me mish e trup, do te kemi sy, e vesh dhe do te flasim dhe do te jetojme pergjithemone ne miresit e xhennetit ne qe kemi besuar ne Zot dhe kemi mohuar syt e tille dhe besimet e tyre te kota😉
Lere ku e si beson Lauri, se unë t'a kaloj në kthesë dhe do arrijë para teje në xhennet.. 😇😁

E shikon kontraditën tënde, që sipas fjalëve tua knaqen vetëm shqisat njerzore në parajsë në një botë spirituale si Parajsa 🤷
Mish, mjaltë, ujë, verë, qumësht, e deri tek vajzat virgjeria me gjoks të fortë 🤷

Këto janë knaqësi materiale o trim.

Hyjnia nuk është materiale..
 
Lere ku e si beson Lauri, se unë t'a kaloj në kthesë dhe do arrijë para teje në xhennet.. 😇😁

E shikon kontraditën tënde, që sipas fjalëve tua knaqen vetëm shqisat njerzore në parajsë në një botë spirituale si Parajsa 🤷
Mish, mjaltë, ujë, verë, qumësht, e deri tek vajzat virgjeria me gjoks të fortë 🤷

Këto janë knaqësi materiale o trim.

Hyjnia nuk është materiale..
Po edhe ne jemi krijesa materiale. Xhenneti eshte kriju nga Zoti per neve njerezit. Dhe eshte e logjikeshme qe ato shperblime te krijohen per ne njerezit.
A nuk eshte shperblim i mire ne kete bote nje grua e bukur? Po ne fakt ne kete bote femra eshte sprova me e madhe.
Parajsa eshte krijuar nga Zoti per njerezit te cilet kane besuar kuptoje kete.
Tjetra, ne nuk dijme se si duket Zoti dhe si eshte Qenia e Tij, por ajo qe dijme eshte se Ai eshte Krijues, Sundues, i pa fillim dhe i pa mbarim, nje hadith thote Zoti ka 99 emra/atribute.
Pushteti i kesaj bote dhe botes tjeter eshte ne doren e Tij, cfare te thote Ai behet. Ai na ka krijuar ne nga asgjeja nuk kemi ekzistuar dhe ka dashur te vijme ne kete bote, nga burimi jone i pare uji prej njeriut te pare, ne sot flasim dhe komunikojme edhe pse perberja jone eshte uje dhe mish!
Ne boten tjeter permes shpalljes na ka lajmru qe do ta shohim çfare ka te palogiikeshme ketu? Logjika me e madhe do shfaqet sidomos kur ti marrum shperblimet per polemikat tona per ne qe e kemi besuar dhe ju qe e keni mohuar. Dhe do ta kuptoni te verteten!
Ai gjithcka e bene te mundeshme edhe Ai ka mundesi edhr njehere te na krijoj nga dheu, edhe token ta ndryshoj edhe jetegjatesine tone ta ndryshoj edhe gjithcka tjeter. Sepse Ai eshte Zot(Allah) i gjithe pushteti eshte ne doren e Tij /thame me pare.
E falenderojme per udhezimin e Tij per shpirtrat tane.
 
Nga ana spirituale e Ke humb rrugën në derë të shtëpisë o cen.
T'i afrohemi pak tematikës se ti po sorollat në pyll pa spatë .....🤷

Në trupin tonë ka një shpirt. Dhe ku e Ka "banesën"?
Natyrisht jo në zemër 💝 por në tru.
Dhe pikërisht në një pjesë të trurit që quhet gjëndra pineale, dhe që është e vetmia pjesë e truri që nuk është e ndarë në dy pjesë.
IMG_20221118_212334.jpg
Aty mblidhet dhe shpërndahet çdo llojë informacioni, dhe është përgjegjës për funksion tonë.
Edhe se kjo gjëndër pineale është e vogël sa një lajthi, ka një rrol të jashtzakonshme.

E njohur mjaft mirë që në antikitet, dhe përtej këtyre aspekteve që po gjejnë mbështetje shkencore në shumë studime, ka edhe besime mistike, shpesh të lidhura me fetë apo filozofitë e lashta që besonin se Shpirti ndodhet në këtë pjesë të trupit.
Jo më kot quhet shpesh me terma të tillë si "koni magjik i pishës", nga forma origjinale e një koni të pishës.
Por i pari që e ka konsideruar si "banesa" e shpirtit, Ka qënë Cartesio që në mesjetë, që unë e përmend shpesh nëpër tema me frazën cogito Ergo sum, "unë mendoj ndaj jam". Si e vetmia gjë e vertetë në absolut.
092e52213cc8220a65df1b44e5c3919e.jpg
Në kulturat e lashta gjëndra pineale interpretohej dhe madje përfaqësohej si syri i tretë, ose syri i mendjes.
Egjiptianët, për shembull, vendosnin një sy pikërisht aty ku do të ishte epifiza.
E njëjta gjë ndodh edhe në tradita të tjera shpirtërore, si me çakrat: çakra e gjashtë, e cila i përgjigjet çakrës së dritës ose syrit të tretë. Vendoset dhe përfaqësohet në pjesën qendrore të ballit, midis vetullave. ose në korrespondencë me gjëndrën pineale.

Pra syri i tretë, nuk është një sy që sheh materien si dy sytë e tjerë që kemi në ballë.
Por është figurative, si një dritare ku mendja jonë pas aktivizimit (rizgjimi shpirtërore) mund të shohë dimensione jo materiale.
Ndryshe, iluminizmi 😇
la-ghiandola-pineale.jpg
 
@C3nI më le vetëm 🤷
Jezu Krishti thotë në një Vangjel gnostik që; e vërteta nuk ka erdhur lakuriq në këtë botë, po nëpërmjet simboleve🧐 🤔

Kush t'a mban shpirtin në grusht... thënë më saktë, në gjumë?
Askush nuk t'a thotë të vërtetën,.... se si bëhet rizgjimi gjëndrës pineale....sepse nga ai moment që ti arrinë kontaktin me dimensionet shpirtërore...nuk ke më nevojë për klerin 🤷
Shumë gjëra nuk kanë nevojë për asnjë fjalë..aq më keq për teologji 🙃
Kush komandon gjëndrrën pineale komandon njeriun

IMG_20221119_140615.jpg
 
Jo nuk te kam lene vetem, po te flasesh per shpirtin ku profeti i fundit i Zotit kur eshte pyet per kete dhe nuk ka dite te jap pergjigje, sepse kjo pytje eshte jashta perceptimit tone njerezor dhe Lauri i jep pergjigje kesaj pyetje hmmm e shohe te panevojshem ne keto tema veten sinqerisht.
 
Jo nuk te kam lene vetem, po te flasesh per shpirtin ku profeti i fundit i Zotit kur eshte pyet per kete dhe nuk ka dite te jap pergjigje, sepse kjo pytje eshte jashta perceptimit tone njerezor dhe Lauri i jep pergjigje kesaj pyetje hmmm e shohe te panevojshem ne keto tema veten sinqerisht.
Ja pra që e ka një përgjigje, si besim antik, dhe shkencore moderne 🤷
Edhe pse nuk e ndan me çfarë shkruhet dhe shpjegohet, e kuptove për çfarë bëhet fjalë në temë: "syri i tretë"
Të cilin e kemi të gjithë në kokë, dhe që fle gjumë (pothuajse)
Dhe duhet një rizgjim shpirtëror që të arrihen dimensione spirituale..😇
 
Top