Vajza
🪡
Shiko fotografinë 1757924
Perberesit :
•4-5 fela mish pule
•2 luge vaj ulliri /te thjeshte
•Pak gjalpe i fresket
•1 thelpi hudher
•2 qepe te njoma
•2 karrota
•2 luge miell
•Majdanoz
•Lengu i nje kokerr limoni
•Kripe
•Piper
Pastrojme mishin e pules dhe e vendosim te zieje ne nje tenxhere me uje me kripe.
Pasi mishi te jete zbutur, e vendosim qe te ftohet dhe e ndajme fije- fije ndersa lengun e ruajme menjane per pergatitjen e supes.
Si fillim, karrotat, qepet dhe hudhrat grihen holle dhe perzihen ne nje tenxhere ku kemi hedhur vaj ulliri ose te thjeshte dhe pak gjalpe.
Me pas nisim ti hedhim nga pak miellin dhe vijojme me perzierjen.
Shtojme lengun e mishit te pules dhe supen lereni te zieje perreth 30 minuta.
Me pas shtoni mishin e pules se bere fije-fije, erezat si dhe majdanozin e fresket te grire . Lereni te ziejne edhe per 10 minuta te tjera dhe ne fund shtojani lengun e limonit.
Neqoftese deshironi per me shume shije, supen kur ta servirni sperkateni me pak gjalpe te tretur.
Ju befte mire!
Perberesit :
•4-5 fela mish pule
•2 luge vaj ulliri /te thjeshte
•Pak gjalpe i fresket
•1 thelpi hudher
•2 qepe te njoma
•2 karrota
•2 luge miell
•Majdanoz
•Lengu i nje kokerr limoni
•Kripe
•Piper
Pastrojme mishin e pules dhe e vendosim te zieje ne nje tenxhere me uje me kripe.
Pasi mishi te jete zbutur, e vendosim qe te ftohet dhe e ndajme fije- fije ndersa lengun e ruajme menjane per pergatitjen e supes.
Si fillim, karrotat, qepet dhe hudhrat grihen holle dhe perzihen ne nje tenxhere ku kemi hedhur vaj ulliri ose te thjeshte dhe pak gjalpe.
Me pas nisim ti hedhim nga pak miellin dhe vijojme me perzierjen.
Shtojme lengun e mishit te pules dhe supen lereni te zieje perreth 30 minuta.
Me pas shtoni mishin e pules se bere fije-fije, erezat si dhe majdanozin e fresket te grire . Lereni te ziejne edhe per 10 minuta te tjera dhe ne fund shtojani lengun e limonit.
Neqoftese deshironi per me shume shije, supen kur ta servirni sperkateni me pak gjalpe te tretur.
Ju befte mire!