Studimi i veçantë, gratë që pinë verë janë më inteligjente se pjesa tjetër


mret-678x381.jpg


Ka shumë gra që herë pas here duan ta kënaqin veten me një gotë verë. Shumë prej nesh mendojnë se kjo mund të jetë çështje shijesh. Në të vërtetë, ka nga ata që preferojnë të pinë më shumë. Për ju që doni të pini verë herë pas here, ka lajme të mira. Sipas disa studiuesve, në bazë të vlerësimit tuaj për këtë pije, kishte shumë më tepër se thjesht një shije.

Çfarë saktësisht?

Disa studime konfirmojnë se ka një korrelacion pozitiv midis inteligjencës tuaj IQ dhe konsumit të verës. Më poshtë jepen të gjitha detajet e këtij rezultati interesant, i cili erdhi nga Shkolla e Ekonomisë dhe Shkencave Politike në Londër, në krye me Dr. Satoshi Kanazaëa.
Duket se një grua me arsim më të lartë tenton të konsumojë dyfishin e dozës dhe tenton të punësojë një grua me një nivel më të ulët të arsimit. Shkurt, gruaja më e arsimuar është më e prirur të konsumojë verën. Por cila është baza e kësaj sjelljeje? Sipas studiuesve, arsyeja do të kishte një karakter evolucionar.

tap.jpg


Çfarë nënkuptojmë?

Kjo tregon se njerëzit inteligjentë janë më të mirë në menaxhimin e situatave të reja. Hulumtuesit anglezë kanë deklaruar gjithashtu se një konsum i tillë, në doza të moderuara, nuk mund t’i referohet faktorëve të tjerë, siç është statusi social ose lloji i punës së kryer, pasi ky vlerësim sipas tyre duket se është proporcional vetëm me IQ.
Mendoni, ne gjithashtu e gjejmë këtë lidhje tek burrat, por është më e theksuar tek gratë. Nëse arsyetimi më lart nuk duket t’ju bind, më poshtë jepen rezultatet e një kërkimi tjetër finlandez, i cili duket se ka shqyrtuar 3,000 palë binjakësh identikë.

vere-1.jpeg


Çfarë mund të vërehet?

Midis dy binjakeve, ajo që filloi e para të përdorte gjuhën, konsumonte më shumë alkool se tjetri. Ju po pyesin se cila është lidhja? E thjeshtë, meqenëse aftësia gjuhësore është e lidhur me IQ, përfundimi që mund të arrijmë është vetëm një: pirja e alkoolit, madje edhe në doza të moderuara, është një shenjë e inteligjencës. Megjithatë, njerëzit inteligjentë duket se vlerësojnë veçanërisht verën.
Me fjalë të tjera, herën tjetër që shihni një grua, me një gotë të mirë verë në dorë, mos i vendosni etiketime të këqija. Siç kemi parë, ky mund të jetë vetëm një sinjal i qartë se ne po përballemi me një person interesant. Shkëmbimi i një bisede, ndoshta përpara një gote të mirë vere, do të ishte më e mira.
 
Shume pyetje keni ju lart. Ju provojeni iher, ke gota e dyte do ju vijne ca pergjigje qe dhe vete do habiseni sa te zgjuara jeni :p lool
 
Top