Studenti shqiptar çmimin më të lartë mjekësor.

"Përditë e më shumë në Shqipëri njerëzit po gjejnë vdekjen nga goditjet në zemër dhe infraktet! A ka ndonjë person i cili planifikon shpëtimin e tyre?"

Studenti i shkëlqyer shqiptar u vlerësua me çmimin më të lartë mjekësor në vend për zbulimin e mënyrës për të trajtuar presionin dhe për të parandaluar kështu vdekjen së parakohshme nga një goditje në zemër ose infrakt.
f8bf3809f6e61a9758da15_5dee2de4e942e7711d4de91c_25.jpg
Në pranverën e vitit 2019, ndodhi e pabesueshmja në kongresin Europian të kardiologjisë. E gjithë audienca, ka qëndruar për gati 10 minuta, duke duartrokitur personin që ishte në tribunë. Ai ishte Alban Hoxha - një student nga Shqipëria. Ishte pikërisht ai që propozoi përdorimin e një formule unike që mundëson kurimin e hipertensionit dhe të parandalimin e goditjeve në zemër apo dhe infrakteve për shkak të presionit të madh.
Miller sugjeroi një ide me të vërtet të shkëlqyer. Zbatimi i tij u ndërmor nga specialistët tanë më të mirë me mbështetjen e kolegëve nga OBSH, Qendra kryesore e Kardiologjisë në Berlin dhe Universiteti Letonez i Sëmundjeve Kardiovaskulare nën emrin Paul Stradin. Falë punës së koordinuar, ilaçi tashmë është zhvilluar dhe po tregon rezultate me të vërtet të shkëlqyera.
Si do të mundet ky medikament i ri të shpëtojë me miliona jetë njerëzish dhe përse qytetarët e Shqipërisë do të jenë në gjendje ta përfitojnë atë sipas një programi preferencial? - në materialin tonë sot.
Korrespondentja:"Alban, ju jeni një nga dhjetë studentët më inteligjentë të mjekësisë në botë. Përse vendosët të merreni pikërisht me problemet e hipertensionit?"

- Unë vërtet që nuk dua të flas për këtë çështje në publik, por mund të them se motivimi këtu është ekskluzivisht personal. Disa vite më parë, nëna ime vdiq nga hipertensioni. Ajo e ndjente veten shumë mirë një ditë para se të ndodhte kjo tragjedi, dhe pastaj i ndodhi një goditje e papritur gjatë gjumit që pasoi me një vdekje të dhimbshme. dhe kaq, ai njeri sikur nuk ka egzistuar kurrë. Gjyshja ime vdiq nga e njëjta gjë gjithashtu shumë vite më parë. Ky U bë dhe shkaku se përse Unë fillova të studioj çështjet që lidhen me presionin e lartë të gjakut dhe mënyrën e trajtimit të tij. Ngela sigurisht i tronditur kur morra vesh se shumica e medikamenteve që shiten nëpër farmaci janë thjesht kimikate të padobishme që vetëm përkeqësojnë problemin. Dhe të mendosh se nëna ime i pinte ato pothuajse çdo ditë...
Që prej tre vitesh tashmë, mund të them se jam zhytur plotësisht në këtë temë. Në fakt, kjo metodë e re e trajtimit të hipertensionit, për të cilën të gjithë po flasin tani, u shfaq përgjatë proçesit të shkrimit të tezës sime të diplomës. Që në momentin e parë e kuptova menjëherë se kisha ideuar diçka të re. Por atëherë as që mund ta mendoja se kjo do të shkaktonte një interes të tillë kaq të madh nga ana e strukturave të ndryshme.
Korrespondentja: "Për cilat struktura konkretisht jeni duke folur?"
- Që në momentin e parë që u shfaqën botimet e mia në lidhje me këtë metodë trajtimi, menjëherë filluan të vijnë propozimet e para për blerjen e saj. Të parët që më kontaktuan ishin disa francezë, duke më ofruar 120 mijë euro. Ndërkohë që i fundit ishte një njësi farmaceutike amerikane, ata arritën deri aty sa më ofruan 35 milion dollarë. U detyrova të ndryshoja numrin tim të telefonit dhe të harroja për egzistencën e rrjeteve sociale. Në fund të fundit, çdo ditë më vijnë oferta për të shitur shpikjen time nëpër të gjitha kanalet e komunikimit.
Korrespondentja: "Por, me aq informacion sa kemi ne, ju ende nuk e keni shitur formulën?"
- Jo Ndoshta kjo do të tingëllojë paksa e sertë, por unë nuk e krijova këtë formulë në mënyrë që ndërmarrjet e huaja të përfitojnë prej saj. Në fund të fundit, çfarë do të ndodhë nëse e shes formulën? Ata do të marrin një patentë, do të ndalojnë konkurrencën që të prodhojnë në bazë të kësaj formule dhe si përfundim do të mbivlerësojnë çmimin e këtij medikamenti. Mund të jem i ri në moshë dhe pa eksperiencën e duhur të jetës në supet e mia, por nuk jam aspak budalla. Në ndikimin e një situate të tillë, shqiptarët thjesht nuk do të mund të kurohen. Sipas parashikimeve të organizatës farmaceutike, një medikament i tillë do të kushtonte të paktën 9980 lekë. Kush mund ta blejë atë në Shqipëri për shumë të tillë parash?
Prandaj, kur mora një ofertë nga shteti për të marrë pjesë në zhvillimin e ilaçit kombëtar shqiptar, menjëherë e pranova. Ne kemi punuar së bashku me specialistët më të mirë të Shoqatës së Kardiologjisë së Shqipërisë, OBSH, Qendrës Kryesore të Kardiologjisë në Berlin dhe Universitetit të Sëmundjeve Kardiovaskulare të Letonisë nën emrin Paul Paul Stradin. Kam pasur një përvojë të paharrueshme. Ilaçi tashmë ka kaluar të gjitha studimet e nevojshme klinike dhe është në dispozicion të njerëzve.
Nga ana e shtetit tonë, zhvillimi i ilaçit u koordinua nga Shefi i Shoqatës së Kardiologjisë Shqiptarët - Erta Artay. Ne i kërkuam asaj të fliste për ilaçin e ri dhe planet për zbatim.
Korrespondentja: "Cili është thelbi i idesë së Alban Hoxhës? A ndihmon ky medikament në të vërtetë në kurimin e hipertensionit?"

- Ideja e Albanit është një qasje e re për të stabilizuar presionin. Në fund të fundit, si funksionojnë preparatet farmaceutike? Ata zgjerojnë enët e gjakut duke ushtruar forcë dhe në këtë mënyrë presioni zvogëlohet. Në të njëjtën kohë, ata dëmtojnë si enët e gjakut ashtu edhe zemrën, duke stimuluar gjithmonë e më shumë vdekjen përmes goditjeve në zemër ose infrakteve. Ato nuk ndikojnë në shkakun kryesor të hipertensionit - mbingopja me dioksid karboni e arterieve të vogla. Problemi mbetet, dhe çështë më e keqja përkeqësohet me çdo përdorim të medikamenteve të tilla.
Ideja e Albanit ju lejon të ngopni arteriet e vogla me dioksid karboni, i cili ju lejon të eleminoni shkakun rrënjësor të hipertensionit. Kjo gjë ju lejon të kuroni plotësisht sëmundjen në fazën e saj fillestare. Por, natyrisht, vetëm kjo gjë nuk do të jetë e mjaftueshme për të kuruar sëmundjen në fazat e mëvonshme. Në fazat kur dëmtohen enët e gjakut, zemra nuk funksionon mirë dhe presioni i lartë i gjakut është një shoqërues i vazhdueshëm. Për të përmirësuar formulën e Albanit dhe për të krijuar një medikament sa më efektiv që mund të kurojë hipertensionin në çdo fazë, ne kemi mbledhur kardiologët dhe specialistët më të mirë mjekësorë.
Korrespondentja: "A është hipertensioni me të vërtetë kaq i rrezikshëm? Duket sikur të jetë thjesht presioni i lartë i gjakut, apo jo?"
- A i keni parë statistikat e vdekshmërisë në Shqipëri? A e dini se sa persona vdesin nga sëmundjet kardiovaskulare në vendin tonë? Plot 73 përqind! Dhe kjo është më shumë se dy të tretat. Ndërkohë që mund të themi me siguri se problemet me tensionin, në përgjithësi janë rritur për të gjithë. A keni parë të paktën një person i cili ka vdekur nga një atak në zemër ose nga goditje në tru, dhe që vdekja e tij të mos kishte të bënte me hipertension? Vë bast që jo. Dhe mjekët në morg gjithashtu nuk kanë parë e dëgjuar një gjë të tillë. Sepse kjo është thjesht e pamundur. Të gjithë personat që vdesin nga goditjet në tru, sulmet e zemrës ose dhe infarkti i miokardit kanë pasur probleme me tensionin. Të gjithëpa përjashtim!
Pothuajse në të gjitha rastet, shkaku i sëmundjeve kardiovaskulare është presioni i lartë i gjakut. Ai i amortizon venat e gjakut duke shkatërruar muret e tyre. Enët fillojnë të bllokohen, fillon të shfaqet aritmia dhe angjina pectoris dhe kështu zhvillohet sëmundja koronare e zemrës. Ndërsa zhvillohet hipertensioni, rreziku i një goditje të papritur apo dhe sulmi në zemër gjithashtu rritet. Një person që tregon shpeshherë shenja të presionit të lartë të gjakut e ka jetën në fije të perit. Ai mund të vdesë në çdo moment.
Korrespondentja: "Po trajtimi? Për pacientët me hipertension, mesa dimë ne egzistojnë shumë medikamente!"
-Këtu qëndron i gjithë problemi, që ka shumë. Por të gjitha këto medikamente bazohen në parimin e përshkruar në fillim të intervistës. Këto ilaçe ndikojnë duke holluar me forcë enët e gjakut, dëmtojnë muret e tyre, dhe mbingarkojnë kështu zemrën. Po, ato vërtet lehtësojnë presionin dhe një person bëhet më mirë, por për një periudhë të shkurtër kohore. Por në përgjithësi, ato më shumë ndikojnë negativisht në trup sesa e trajtojnë atë. Me ndihmën e tyre, është pothuajse e pamundur të kurosh hipertensionin. Këtu Albani kishte absolutisht të drejtë. Medikamente të tilla duhet të përdoren vetëm si alternativa e fundit.
Korrespondentja: "Cili është ndryshimi midis medikamentit tuaj dhe atyre që shiten rëndom nëpër farmaci? Dhe si quhet ai meqë ra fjala?"
- Medikamenti ynë quhet "Cardio Well" dhe avantazhi i tij kryesor është eleminimi i shkakut rrënjësor të hipertensionit. Përkatësisht, ngopja me dioksid karboni i arterieve të vogla. Përveç kësaj, ai ripërtërin muret e dëmtuara të enëve të gjakut dhe i pastron ato nga ndotja, duke parandaluar rrezikun e zhvillimit të sëmundjes koronare të zemrës dhe komplikimeve të tjera. Dhe, natyrisht, «Cardio Well» normalizon rrahjet e zemrës.
Përveç kësaj,«Cardio Well» nuk është vetëm një kompozim i disa formulave kimike që reflektohen nga një medikament në tjetrin, por një kombinim unik i ekstrakteve shumë të koncentruar me origjinë bimore. Kjo e bën atë maksimalisht efektiv, dhe jo vetëm kaq, ai është i sigurt për shëndetin duke mos shkaktuar kështu efekte anësore përgjatë trajtimit.
Egzaktësisht, pas vetëm 2-3 ditësh që nga fillimi i përdorimit të këtij medikamenti, tek personi në fjalë zhduket plotësisht kërcënimi nga ndonjë goditje e papritur në zemër ose infrakti. Më tej ndodh proçesi i pastrimit dhe ripërtëritjes së sistemit kardiovaskular. Në dallim nga kimikatet e farmacive, «Cardio Well» nuk shkakton asnjë efekt negativ në zemër apo dhe në organet e tjera.
Korrespondentja: "Medikamenti juaj a do të shitet nëpër farmaci? Dhe sa do të kushtojë ai?"
- Sapo u bë e ditur nga të gjithë se ne po i jepnim jetë një produkti me të vërtetë të efektshëm, farmacistët na bombarduan me oferta për të blerë formulën përkatëse. Ata menjëherë treguan interes për të blerë formulën nga Albani. Dhe jo për ta realizuar këtë medikament vetë. Përkundrazi, për të parandaluar lëshimin e «Cardio Well» për prodhim. Në fund të fundit është e kuptueshme, kurimi i hipertensionit është nyja më e madhe e tregut farmaceutik në botë. Vetëm në SHBA, këto lloj medikamentesh shiten për miliarda dollarë. Ndërkohë që produkti ynë mund të ndryshojë rrënjësisht situatën në treg. Mbi të gjitha, përse njerëzit duhet të blejnë vazhdimisht ilaçe të zakonshme në qoftë se mund të marrin një kurs të plotë «Cardio Well» vetëm një herë dhe të harrojnë problemet me tensionin apo dhe zemër njëherë e përgjithmonë.
Edhe pse Cardio Well është ilaçi i vetëm i rekomanduar zyrtarisht nga Shoqata Shqiptare e Kardiologjisë për trajtimin e hipertensionit dhe parandalimin e komplikimeve të mundshme kardiovaskulare (goditje apo sulme në zemër), ne nuk ishim në gjendje të merrnim lejen e farmacisë për ta ndezur atë. duke u shitur atyre. Për ta, një gjë e tillë është thjesht e pafavorshme.
Korrespondentja: "por në qoftë se ky medikament nuk ofrohet nëpër farmaci, atëherë si do të shitet ai për pjesën dërmuese të njerëzve?"
- Ne kemi arritur të dorëzojmë Cardio Well pa ndërmjetës në farmaci. Duke pasur parasysh disa nga opsionet që kemi pasur, kemi vendosur të zgjedhim opsionin e një farmacie në internet si opsionin më të thjeshtë dhe më efektiv. Me urdhër të Shoqatës së Kardiologjisë së Shqipërisë, duke filluar nga 7 qershori 2019, ajo tashmë është krijuar dhe po funksionon. farmacia online në internet.
Të gjithë ata të cilët do të bëjnë aplikimin e tyre para datës 18/12/2019 do të marrin një pako «Cardio Well» me një ZBRITJE prej 50%. Ne e organizuam këtë propozim që njerëzit të tërhiqnin vëmendjen e tyre për trajnimin në fjalë. Ne me të vërtetë shpresojmë që efekti i "telefonit të prishur" të funksionojë shumë mirë, dhe kushdo që e ka mbikëqyrur këtë ilaç do t'ua rekomandojë miqve të tyre. Fillimisht, ne donim ta shpërndanimim Ne kemi arritur të dorëzojmë Cardio Well falas, por shoqata insistoi që të bënte oferta me një zbritje prej 50%. Përndryshe, do të konsiderohet shkelje e ligjit. Por, siç e dini, praktikisht nuk ka dallime serioze midis fjalëve "falas" dhe "50% zbritje".
Korrespondentja: "Dhe sa do të kushtojë ky preparat për gjithë të tjerët?"
- Kostoja e prodhimit të një pakoje «Cardio Well» është rreth 9980 lekë. Por falë Z. Ne ishim në gjendje të pajtoheshim me drejtuesit e Shoqatës së Kardiologëve për kompensimin e pothuajse të gjitha kostove për përdoruesit përfundimtar, me fjalë të tjera, për njerëzit e zakonshëm. Më shumë se 50%. Për fat të mirë, shoqata e kupton që kjo ilaç duhet të jetë në dispozicion jo vetëm për njerëzit e pasur. Përndryshe, vdekshmëria do të mbetet në të njëjtin nivel. Ne morëm vendimin përfundimtar që të mos shesim formulimin e duhur të ilaçit jashtë territorit të vendit tonë dhe të mos eksportojmë këtë ilaç në mënyrë që ta shesim atë vetëm brenda Shqipërisë.
KUJDES! RITHEKSOJMË!
Për shkak të numrit të madh të porosive për këtë preparat dhe mungesës së aftësisë prodhuese, prodhuesi u detyrua të kufizojë kushtet e veprimit të ofertës!
Për momentin, programi në fjalë është i vlefshëm vetëm brenda datës 18/12/2019, duke përfshirë këtu dhe datën përkatëse.
Para përfundimit të promovimit, preparati origjinal "Cardio Well" mund të porositet duke plotësuar formularin e aplikimit (atë mudn ta gjeni pak më poshtë), ose në faqen zyrtare të internetit të farmacisë onë online, nën kujdesin e Shoqatës së Kardiologëve! Ju kujtojmë se zbritja e vlefshme është akoma në nivelet e 50% të kostos!Me respekt, redaksia e RTSH1-së.
 

Attachments

  • f8bf3809f6e61a9758da15_5dee2de4e942e7711d4de91c_25.jpg
    f8bf3809f6e61a9758da15_5dee2de4e942e7711d4de91c_25.jpg
    302.9 KB · Shikime: 0
  • f8bf3809f6e61a9758da15_5dee2de4e942e7711d4de91c_25.jpg
    f8bf3809f6e61a9758da15_5dee2de4e942e7711d4de91c_25.jpg
    302.9 KB · Shikime: 0
Te vetmin shqiptar qe njoh un e qe ka patent eshte ky,

Shuajip Kraja, mbajtës i Patentës Europiane për “Bivaksinën heterologe antikancer për njerëzit”. Një vaksinë anti kancer të njerëzve, një proces për përgatitjen e kësaj vaksine dhe përdorimi i saj në përgatitjen e medikamentit për trajtimin ose parandalimin e kancerit. Bivaksina heterologe ka në përbërjen e saj dy komponentë biologjikë. Krahas kësaj patente, Z. Kraja ka një tjetër patentë për ilaçe mjekimi, në veçanti për kurimin e infeksioneve ose të sëmundjeve kancerogjene. Patenta e regjistruar në 02.04.2008.

Marre nga : newsbomb.al
 
Top