"S'i kam kujt borxh!"

Ne jemi breza toksikë që nuk dimë të ndërtojmë marrëdhënie të shëndetshme.
Sa herë që s'na shkojnë gjërat për fijesh, e heqim përgjegjësinë nga vetja duke thënë:
"S'i kam kujt borxh!"

Po i kemi pra!

U kemi borxh ndjesën atyre që i kemi ofenduar.
U kemi borxh mirënjohjen atyre që na kanë mbështetur.
U kemi borxh respektin atyre që s'i kemi respektuar.

Mbajtja e përgjegjësisë është akt personal i integritetit dhe i moralit të individit, pa marrë parasysh trendet që mund t'i diktohen atij nga jashtë.
Do të vazhdojmë të jetojmë pa mbarim në një shoqëri të thyer, për sa kohë që nuk marrim përgjegjësi për veprimet që kryejmë e që kanë impakt negativ në jetët e të tjerëve.

K.S.

Apo s'i kemi borxh hic askujt?!😁
 
I kemi borxhe posi.
I kemi borxhe vetes kur dëgjojmë vetëm ankesa.
Kur tezet,prindërit më thonë unë në moshën tënde isha tek burri.
Kur sapo zgjohesh në mëngjes,del tek kafja e lagjes e të shohin me çudi.
Kur ti ke frikë të thuash mendimin tënd,se të shohin me inat.
Kur tii dëshiron të veshësh një fustan të shkurtër,por jo se je shëndoshur.
Kur ti dëshiron të punosh aty ku don ti,e të gjith janë kundra.
Kur ti je vajzë e re,dëshiron të ikësh sa më larg.
Ku do ikësh ti??
U kemi borxhe posi.
Ne jemi brezi borxheve.
Ne jemi brezi që vuajmë,që jemi të lodhur psikologjikisht.
Kur amerikanët,anglezët e francezët kanë shpiat,makinat e tyre e ne skemi gjë.
Ne punojmë për 300 mij lek tqelbta.
Ku ti çosh ma para.
U kemi borxhe posiii.
Ne jemi plot borxhe...
 
Borgje plot, po sa mire eshte kur e fal borgjin, kam fatin te kem njerez te tille ne jeten time, d.m.th. qe kur i ke ofenduar padashje, nuk te hidherohen, kur nuk u ke kushtuar vemendjen e duhur nuk te marrin per te madhe, dhe ta kan falur
 
Ne jemi breza toksikë që nuk dimë të ndërtojmë marrëdhënie të shëndetshme.
Sa herë që s'na shkojnë gjërat për fijesh, e heqim përgjegjësinë nga vetja duke thënë:
"S'i kam kujt borxh!"

Po i kemi pra!

U kemi borxh ndjesën atyre që i kemi ofenduar.
U kemi borxh mirënjohjen atyre që na kanë mbështetur.
U kemi borxh respektin atyre që s'i kemi respektuar.

Mbajtja e përgjegjësisë është akt personal i integritetit dhe i moralit të individit, pa marrë parasysh trendet që mund t'i diktohen atij nga jashtë.
Do të vazhdojmë të jetojmë pa mbarim në një shoqëri të thyer, për sa kohë që nuk marrim përgjegjësi për veprimet që kryejmë e që kanë impakt negativ në jetët e të tjerëve.

K.S.

Apo s'i kemi borxh hic askujt?!😁
Nje e vertete e madhe!
Me kane borxh, por edhe une u kam. Ndonese nga te dyja palet ne menyre aksidentale.
Gjthss, Kam vendos me e fal borxhin. Uroj t'mi falin borxhet e mia po ashtu.

p.s. Nuk jane lek jo! 😁
 
Top