Shpërthimi i fortë vullkanik ‘dhuron’ shfaqje spektakolare për turistët në Itali

Tymi i zi i shkaktuar nga krateri i vullkanit pushoi qiellin për orë të tëra, teksa lava shkaktoi rrëshqitje të dheut.

ITALI– Një shpërthim i fortë vullkanik ka ndodhur në Itali ditën e djeshme dhe ka ‘dhuruar’ shfaqje spektakolare për turistët që ndodheshin afër.
Tymi i zi i shkaktuar nga krateri i vullkanit pushoi qiellin për orë të tëra, teksa lava shkaktoi rrëshqitje të dheut.

Ky vullkan i quajtur Stromboli është në kontroll të ekspertëve, vullkanologëve dhe mbrojtjes civile, të cilët paralajmëruan mundësinë e një shpërthimi të ri disa ditë më parë.
/Dosja.al
 
Top