Sergei Krikalev 311 ditë në hapsirë

I mbyllur në hapsirë 🤷
Sergei Krikalev ishte një kozmonaut sovjetik që ngeci në hapësirë në stacionin hapësinor Sovjetik MIR.
Më 26 dhjetor 1991, Bashkimi Sovjetik u shemb ndërsa Krikalev ishte ende në hapësirë. Për shkak të komplikimeve politike që ndodhën gjatë rënies së BRSS, i vetëm Krikalev iu desh të kalonte 311 ditë në hapësirë.
Askush nuk mund të shkonte për t'i bërë nderim, dhe ai nuk mund të linte stacionin.
Ai u quajt "Qytetari i fundit Sovjetik". Ai ka dalë në pension që nga viti 2007.
IMG_20221019_155654.jpg
By Lauri 👍
 
Top