Empire
Antarë i Respektuar
Pule me vere dhe pene
Koha pergatitjes 1 or e 15 min afersisht
Sasia : 4-6 persona
1 pule e prer ne 4 pjese ose 6
3lg vaj ulliri
40gr gjalp
2 kokerra qepe
2karrota
2 thelbinj hurdhere
2lg trymze
2 gjethe dafine
30gr miell
50 gr konjak
1shishe vere e kuqe ( 0.75L)
1kub Maggi pule + 250 gr uje
400gr domate konkase
Krip , piper
180gr proshute
150gr kerpudha te bardha
500gr makarona pene
1 tuf e Vogel majdanozi e prer imet
Pergatitja:
Marrim pulen dhe e lyejme mir me krip piper nje 1lg vaj ulliri , vendosim nje tenxhere ne flak te forte , shtojm gjalpin dhe presim te shkrije , hedhim pulen duke e skuqur nga te dyja anet pergati 5-6 min , heqim pulen nga tenxheria edhe e lem menjane , presim qepen ne fleta te holla dhe i hedhim ne tenxhere , presim karrotat ne mes nje her persegjati dhe njeher persegjeri dhe i hedhim ne tenxhere , I trazojm me nje lug druri , me pas presim hurdhren ne fleta te holla dhe e hedhim ne tenxhere shtojm trymzen , gjethet e dafines , miellin edhe i trazojm , shuajme me konjak edhe shtojm veren ulim flaken dhe trazojm derisa te avulloj alkooli , me pas shtojm kubin Maggi dhe ujin , domaten , pulen i trazojm dhe nuk i mbyllim me kapak i lejm te ziejn ngadal per 45 minuta . Vendosin nje tigan ne flake te forte te nxehet shum , presim proshutet be copeza te vogla ( 1-2cm) edhe i hedhim ne tigan , presim kerpudhen ne mes ose ne kater pjes ( varet nga madhesia) edhe sa te marrin ngjyre proshutet i hedhim ne tigan per gati 3-4 minuta , hedhim vetem piper pak , me pas hedhim proshutet dhe kerpudhat ne tenxhere dhe vazhdojm i lem te ziejn per 15-20 minuta pa kapak , kur te jen gati fikim flaken vendosim kapakun dhe i lem ashu pergati 15 min ,
Me nje tenxhere tjeter hedhim uje edhe sa te marri vale shtojm krip , makaronat pene dhe i ziejm per afersisht 12min ( sipas makaronave , e thot paketimi ) me pas I kullojm edhe hedhim 1-2 lg vaj ulliri edhe i trazojm , I servirim me majdanoz te fresket te prer holle
Oreks te mbare
Koha pergatitjes 1 or e 15 min afersisht
Sasia : 4-6 persona
1 pule e prer ne 4 pjese ose 6
3lg vaj ulliri
40gr gjalp
2 kokerra qepe
2karrota
2 thelbinj hurdhere
2lg trymze
2 gjethe dafine
30gr miell
50 gr konjak
1shishe vere e kuqe ( 0.75L)
1kub Maggi pule + 250 gr uje
400gr domate konkase
Krip , piper
180gr proshute
150gr kerpudha te bardha
500gr makarona pene
1 tuf e Vogel majdanozi e prer imet
Pergatitja:
Marrim pulen dhe e lyejme mir me krip piper nje 1lg vaj ulliri , vendosim nje tenxhere ne flak te forte , shtojm gjalpin dhe presim te shkrije , hedhim pulen duke e skuqur nga te dyja anet pergati 5-6 min , heqim pulen nga tenxheria edhe e lem menjane , presim qepen ne fleta te holla dhe i hedhim ne tenxhere , presim karrotat ne mes nje her persegjati dhe njeher persegjeri dhe i hedhim ne tenxhere , I trazojm me nje lug druri , me pas presim hurdhren ne fleta te holla dhe e hedhim ne tenxhere shtojm trymzen , gjethet e dafines , miellin edhe i trazojm , shuajme me konjak edhe shtojm veren ulim flaken dhe trazojm derisa te avulloj alkooli , me pas shtojm kubin Maggi dhe ujin , domaten , pulen i trazojm dhe nuk i mbyllim me kapak i lejm te ziejn ngadal per 45 minuta . Vendosin nje tigan ne flake te forte te nxehet shum , presim proshutet be copeza te vogla ( 1-2cm) edhe i hedhim ne tigan , presim kerpudhen ne mes ose ne kater pjes ( varet nga madhesia) edhe sa te marrin ngjyre proshutet i hedhim ne tigan per gati 3-4 minuta , hedhim vetem piper pak , me pas hedhim proshutet dhe kerpudhat ne tenxhere dhe vazhdojm i lem te ziejn per 15-20 minuta pa kapak , kur te jen gati fikim flaken vendosim kapakun dhe i lem ashu pergati 15 min ,
Me nje tenxhere tjeter hedhim uje edhe sa te marri vale shtojm krip , makaronat pene dhe i ziejm per afersisht 12min ( sipas makaronave , e thot paketimi ) me pas I kullojm edhe hedhim 1-2 lg vaj ulliri edhe i trazojm , I servirim me majdanoz te fresket te prer holle
Oreks te mbare