sweetzzinna
Dum spiro, spero くる
Sheqerpare
Për 25 cope duhen:
Për brumin:
Miell 3 gota uji, gjalpe 1 gote,
vezë 1 kokerr ose 2 te verdha,
sode një maje luge kafeje, pak vanilje,
sheqer 1 gote uji.
Për sherbetin duhen:
2 gota sheqer, një gote e gjysmë ujë.
Rrihet gjalpi me sheqer, shtohen vezet pjesë-pjesë duke i rrahur vazdimisht dhe në fund hidhet mielli i përzier me sode. Zihet brumi i cili pritet ne forma dhe shtrohen ne tave te lyer me yndyre. Lihet te piqet për 20-25 minuta, hiqet nga furra dhe kur te vlohet i hidhet sherbet i aromatizuar me vanilje. Duhet pasur kujdes qe sherbeti të mos i hidhet i nxehte pasi sheqerparet qullosen
Për 25 cope duhen:
Për brumin:
Miell 3 gota uji, gjalpe 1 gote,
vezë 1 kokerr ose 2 te verdha,
sode një maje luge kafeje, pak vanilje,
sheqer 1 gote uji.
Për sherbetin duhen:
2 gota sheqer, një gote e gjysmë ujë.
Rrihet gjalpi me sheqer, shtohen vezet pjesë-pjesë duke i rrahur vazdimisht dhe në fund hidhet mielli i përzier me sode. Zihet brumi i cili pritet ne forma dhe shtrohen ne tave te lyer me yndyre. Lihet te piqet për 20-25 minuta, hiqet nga furra dhe kur te vlohet i hidhet sherbet i aromatizuar me vanilje. Duhet pasur kujdes qe sherbeti të mos i hidhet i nxehte pasi sheqerparet qullosen