Qytetarأ«t e Maqedonisأ« ndأ«r mأ« tأ« armattosurit nأ« botأ«!

legjenda

Tetova
Maqedonia renditet e 12-ta në 230 vendet e territoret në mbarë botën, sipas një sondazhi të kryer nga “Sondazhi për armë të lehta” në Gjenevë.

Shkalla e posedimit të armmëve të zjarrit nga civilët në Maqedoni është rreth 30 për qind, ose vlerësimi është se në vitin 2017 në vend me 2,083 milionë banorë ka 621,000 armmë të lehta në mesin e qytetarëve totale, disa nga to ajnë legale dhe ca të tjera ilegale.

ARTIKUJ Tث maqedonia-shqiptaret-696x418.jpg
Top 10 vendet me sasinë më të madhe të armëve të vogla në duart e civilëve janë: US 393,3 milion India 71100000, Kina 49700000, 43900000 Pakistan, Rusia 17600000, 17.5 milion Brazil, Meksikë 16.8 milionë, Gjermani 15.8 milionë, Jemeni 14.9 milionë dhe Turqia 13.2 milionë.

Top 10 vendet në bazë të përqindjes së pronësisë së armëve nga qytetarët: US 120,5 për qind, 52.8 për qind Jemen, Mali i Zi dhe Serbia me 39.1 për qind, Kanada dhe Uruguay nga 34.7 për qind, Qipro 34 për qind, Finlandë 32.4 , Liban 31.9 dhe Islanda 31.7.Tetova1 | Portal Informativ
 

Attachments

  • maqedonia-shqiptaret-696x418.jpg
    maqedonia-shqiptaret-696x418.jpg
    59.4 KB · Shikime: 0
Top