Pse burrat e kanë kaq të vështirë t’i dëgjojnë gratë…

4D3ED033-1281-42B7-9F38-EDE5C727DC73.jpeg


Pavarësisht nëse është një i dashur, një vëlla ose një mik – ne të gjithë njohim një djalë që është një dëgjues i keq. Dhe kjo nuk është sepse ata janë mërzitur. Në të vërtetë ka studime që tregojnë se ka disa arsye pse ata ndeshin vështirësi në këtë fushë.

Me sa duket truri i meshkujve thjesht e dëgjon zërin e femrës ndryshe, kështu që mbase ne mund t’i tolerojmë ata këtë herë.

Ne kemi gjetur disa fakte në lidhje me trurin mashkullor dhe aftësitë e tyre të dëgjimit për t’i ndarë me ju sot.

Zërat femrave e bëjnë trurin e burrave të punojë më shumë.

9263F360-9EE8-4935-9017-7042490DC07C.jpeg


Një studim zbulon se burrat reagojnë ndryshe ndaj zërave femëror. Burrat kanë më pak aktivitet në disa pjesë të trurit të tyre kur burrat e tjerë flasin. Në fakt, truri i burrave duhej të punonte më shumë për të deshifruar dhe kuptuar se çfarë po thoshin gratë. Kjo do të thotë që burrat mund ta kenë më të vështirë të realizojnë kuptimet dhe emocionet e asaj që gratë thonë.


Zërat e grave janë më pak autoritativë.


885D9109-AD83-4574-A740-60DCE913A150.jpeg


Është zbuluar se madhësia e kordave vokale të gruas dhe laringut është e rëndësishme pasi njerëzit me nivele më të larta merren më pak seriozisht. Në fakt, studimi na tregon se ne u besojmë më shumë njerëzve me zëra më të ulët dhe se i preferojmë në role drejtuese. Kjo është një nga arsyet pse burrat mund të mos i dëgjojnë aq shumë gratë sa dëgjojnë bashkëmoshatarët e tyre.

Zërat e grave janë më kompleksë.


501814DF-9018-4B2C-9DE2-CB809B8CAD88.jpeg


Diferenca midis zërave femra dhe meshkuj është thelbësore këtu. Kur gratë flasin, ato përdorin shumë më shumë tinguj sesa burrat dhe kanë tendencë të flasin në një mënyrë më melodike. Këta 2 faktorë mund të ndërlikojnë që truri i burrave të kuptojë shpejt se çfarë thonë gratë pasi ka më shumë për të deshifruar.


Bonus: është një gënjeshtër e thëna se gratë flasin më shumë.


Stereotipi që gratë flasin më shumë sesa burrat është një mit urban, sipas studimit. Në fakt, duket se burrat dhe gratë flasin afërsisht të njëjtën sasi dhe konteksti është po aq i rëndësishëm. Studimi tregoi se në disa rrethana, burrat flisnin më shumë se gratë, dhe në të tjera, gratë më shumë se burrat. Kështu që ndoshta është koha ta vendosim këtë stereotip në gjumë.


© Të gjitha të drejtat e rezervuara. Shkolla e Jetës 2020
 
Ja fiku poçat tamom tani ?
Ske faj ti imagjino të të vij i dashuri në vënd tat me pushime, të sillet sikur e njef mo mirë venin tat etj mos me pranu me u ul nëpër vende normale vetëm hotele dhe restorante luksi etj, të çohesh mjes pergjumesh edhe ta shofesh me tel në dor tu të bo foto ndërkohë që ti fle. Edhe pastaj folim lool
 
Ske faj ti imagjino të të vij i dashuri në vënd tat me pushime, të sillet sikur e njef mo mirë venin tat etj mos me pranu me u ul nëpër vende normale vetëm hotele dhe restorante luksi etj, të çohesh mjes pergjumesh edhe ta shofesh me tel në dor tu të bo foto ndërkohë që ti fle. Edhe pastaj folim lool
Ku eshte e keqja ketu eeeee ??
 
Ku eshte e keqja ketu eeeee ??
Really?!! Po s'ke faj ti në fakt se kupto se s'je çun lool
E para sa zbret në Rinas, do ikim në Sheraton më thot se kom prenotu (e vrej i herë shtremët) i them mirë ik vetëm. lool
Prit e pra se ke ardh ke unë, e di ti apo unë ku me të cu. Pastaj mu nuk ma mbate. Xhepi Sheraton. Si përfundim sherr e shamat jo pushime, edhe si kok mushkë, sigurisht ditët e fundit në Sheraton i kalum. Por maj men (Fitore e vogël ???) po ktheheshim nga jugu edhe ke rruga Kavajës i them ndalo ktu të ham (ke tymi)
Ajo unë të ulem aty?!!! Asnjëherë më thot. E mirë prit n'makin i them.
Shkoj nuk ha por i mor me vete qofte etj.
Edhe i hap duke picku kaj cik në makin...

Ajo ktu 200.gif
Ca janë ca janë lool edhe kur shkum në hotel ju fut me kokë.
lene ca me të thonë.
 

Attachments

  • 200.gif
    200.gif
    373.7 KB · Shikime: 0
  • 200.gif
    200.gif
    373.7 KB · Shikime: 0
Top