Pordhë lopësh

Lauri

Anunnak
Pordhët e lopës ndotin. Jo nuk është si hipotezë. Me siguri po mendoni se kjo është një shaka e zakonshme për të tërhequr vëmendjën ?
images (8).jpeg
Me sa duket pordha e një lope çliron një sasi substancash të cilat, duke reaguar me agjentë të tjerë të dëmshëm, prodhojnë ozon dhe smog.
Kështu, miti i një udhëtimi në fshat për të marrë ajër të pastër shembet komplet. Shumë më mirë të ecim në qytetet e ndotura të mbushura me njerëz, ku pordhët tona në fakt janë pordhë që nuk krahasohen me smogun e bagëtive.?
scoregge-mucche-1377505.jpg
Lajmi ekziston prej shumë vitesh tani dhe është vërtetuar shkencërisht se lopët kontribuojnë në ndotjen duke prodhuar metan dhe jo pak. Po flasim për më shumë se 50 % të metanit të prodhuar nga miqtë e mirë të Heidi-it.
heidi10.jpg
Edhe Komisioni Evropian donte të ndërhynte duke vendosur kufizime në pordhët e lopëve. Për fat të mirë, ose fatkeqësisht, lobistët e pordhëve fituan betejën ndaj komisionit evropian. A mund ta imagjinoni se cila do të ishte norma e kufizimit të pordhëve ? ?
mucche-500x339.jpg
By Lauri anunnak
Vetëm për fv.
 

Endrra

VIP
V.I.P
Ndaj duan te na kthejne ne vegjetarian.. qe do thote ne ca Dekade te vrasin edhe njerzit, shkaku i prodhimit te Metanit?
 

Lauri

Anunnak
Kur thonë shpesh: mos u merr me pordhacë..?
Në fakt janë një problem që i dashka përballuar ?
 
Top